Något du kanske inte visste om mig

Hallå där ute i den berömda holken. Här kommer du som är ny här få veta någonting du kanske inte redan visste om mig. Ni andra som också läser detta får kanske veta någonting ni inte redan visste hoppas jag.

Håll i dig, för nu kör vi. Frågorna till detta hittade jag hos Petra här.

Gillar du blåmögelost? Nej, det kan jag inte säga att jag gör. Det är ingen favorit alls. Tycker inte om mögelostar överhuvudtaget.

Cola eller Pepsi? Det beror på, men i så fall Coca-Cola zero eller Pepsi Max. Älskar läsk, men dricker det inte varje dag.

Har du en pistol? Nej, det har jag inte. Skulle aldrig få för mig att ha heller. Kanske att man borde ha en vattenpistol, men det är ju en annan sak.

Whiskey, tequila eller vodka? Inget av de, eftersom jag inte dricker alkohol.

Hotdogs eller ostburgare? Beror helt på humör och tillfälle.

Favoritmat? Sushi, surströmming och lax

Vad dricker du på morgonen? En stor kopp te i valfri smak

Kan du göra 100 armhävningar? Jag kanske kan göra det, men det är absolut ingenting jag har provat.

Sommar, vinter, vår eller höst? Alla årstider har ju sin tjusning. Måste ändå säga vår, när allting börjar vakna till liv i naturen. Det är härligt när både växter och djur, som fjärilar och småkryp vaknar till liv mer och mer, eftersom jag brukar fota mycket i naturen när våren är här. Jag gillar också sommaren, eftersom det finns mer att fota då när det finns fullt av insekter, blommor och så vidare. Dock gillar jag inte allergin jag har mot gräs, pollen mm.

Har du glasögon: Ja, eftersom jag både är närsynt och har brytningsfel. Jag har svårt att se på långt håll, men lätt att läsa text i bok osv. Har även glasögon när jag sitter vid datorn, eftersom jag ser bättre då.

Fobier: Nålar till sprutor, hemska öde. Jag kommer ändå att ta vaccinet för Coronan, även om jag är dödligt rädd för nålar till sprutorna.

Favoritdag i veckan? Jag har ingen särskild favoritdag sådär.

Tror du på spöken? Nej, det gör jag inte. Tror heller inte på någonting övernaturligt.

Regn eller snö? Det beror på vad det är för årstid. Skulle nog säga snö ändå, bara man slapp halka och kyla.

Piercingar? Ett hål i vardera örsnibb. Använder dock inte längre örhängen, på grund av allergi.

Pommes frites eller lökringar? Båda är goda, men föredrar nog pommes ändå med någon god dip till.

Kommer 6 bloggvänner att göra detta? Nej, det tror jag inte. Finns nog ingen av de som har tålamod till det.

Barn? Det är någonting jag tycker väldigt mycket om, men egna barn har jag inga och vill heller inte bli mamma. Jag skulle inte orka med det på grund av min diagnos, blir helt slut av att bara vara med mig själv vissa dagar. Jag är glad att jag har min systers barn att umgås med när jag känner för det.

Favoritfärg? Jag gillar mycket rosa, lila och den biten, men även blå faktiskt.

Favoritmusik? Det har inte varit lika mycket dansband på senaste tiden för min del, även om jag faktiskt fortfarande gillar det och heller inte så mycket country. Jag brukar lyssna på dansband, pop, country och i viss mån dagispop också. Finns säkert fler genrer jag inte tagit upp, men jag minns inte alla just nu.

Kan du vissla? Vill få för mig att jag kan det i alla fall, men inte alls säkert. Det jag vet att jag kan vissa är början av julsången "Bjällerklang". Annars är jag helt tondöv där, tyvärr.

Var föddes du? På Sundsvalls BB, men är uppvuxen i Timrå.

Har du bröder/systrar? Ja, en yngre syster.

Har du någonsin blivit arresterad? Vad tror ni om mig egentligen? Nej, det har jag aldrig blivit. Jag har lyckats hålla mig ifrån den biten eller rent ut sagt skött mig för väl i samhället. Det är jag själv väldigt nöjd över.

Något ingen skulle tro om dig? Den där var för svår att komma på ett svettigt svar till.

Religiös? Nej, jag tror inte ett dugg på någonting av det som står i bibeln. Jag har varit i kyrkan på begravningar, bröllop, konfirmation, dop och även skolavslutningar när jag själv gick i grundskolan, men det är också allt.

Dusch eller bad? Bad är mycket mer härligt, men en dusch duger gott och väl. Jag äger en dusch och då ska vattnet vara varmt, men inte så jag bränner mig.

Chansning? Jag förstår inte den här frågan. Någon som vet vad som menas?

Är du en god vän? Det vill jag påstå att jag är och då är det inte bara som jag själv som tycker det. Det är många som har sagt till mig att jag är en mycket god vän.

Brutna ben? Jag har aldrig brutit någonting någonsin, vilket jag är riktigt glad över.

Hur många tv:n finns i ditt hem? Det finns bara en, men jag kan titta på tv likaväl på min dator, min mobiltelefon och surfplatta. Jag har bara en apparat som kallas tv på riktigt.

Värsta smärtan? Den värsta jag har upplevt eller? Det måste nog ha varit då jag var barn och pappa prenumererade på tidningen Foto (nu är den nedlagd). Då fick man som premie en gång en fällkniv. Minns att vi inte fick någon kniv som utlovat eftersom den kom bort på vägen, så vi fick höra av oss för att få en ny. När kniven väl kommer, så sitter jag ute på trappan till radhuset vi bor i någon dag senare och täljer med kniven på en pinne. Rätt vad det är så har jag nästan skurit av mig halva fingertoppen på höger pekfinger. Det läkte ihop bra, utan att jag behövde uppsöka läkare eller sys. Det blödde som tusan i alla fall, fingertoppar är känsliga och har lättare att börja blöda. Det blev bara som ett stort jack rakt över fingertoppen, men den gick inte av eller någonting sådant. Efter det har jag aldrig använt den där kniven och fick ju inte heller för mina föräldrar, tack och lov. Det är nog den värsta smärtan jag har upplevt, tror jag.

Gillar du att dansa? Om jag får göra det i min egen ensamhet och inte tillsammans med andra. Inte så att jag går ut för att dansa på någon dansställe, bjuder upp någon och dansar så. Att dansa hemma ensam till någon bra låt på Spotify kan jag göra ibland. Jag har varken rytmen eller dansen i blodet, så jag är varken tackträtt eller har den där rätta känslan.

Lever dina föräldrar: Ja, båda två. Jag vet inte hur jag skulle klara mig om någon av de går bort. Man får försöka klara sig, men inte säkert man gör det. Särskilt som jag har min diagnos och behöver mer hjälp av de med en del saker.

Gillar du camping? Jag har aldrig bott på någon camping i hela mitt liv sådär att jag sovit i husbil eller husvagn. Nog har jag varit med familjen när vi hyrt hus och stugor om somrarna någon vecka emellanåt, men det har aldrig varit på campingar där det varit andra folk som haft husbil, husvagn mm.

Är du konstig? Klart jag är och det har jag fått höra många gånger i mitt liv förr. Jag tycker inte egentligen att jag är mer konstig än någon annan, men det där är inte jag rätt person att avgöra själv.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Vilken rolig lista. Chansning vet jag inte vad som menas med tyvärr. Kram🥰

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Härligt att du gillar listan 🥰

nouw.com/mynameisjossan
BaLaBu,
flott innlegg 😊
nouw.com/balabu
mynameisjossan
mynameisjossan,

😊 Härligt att det gillas

nouw.com/mynameisjossan