Mycket i hjärnan, helt slut

Idag har jag varit till DV (Daglig verksamhet) och efter några timmar där är jag helt slut alltså.

Först när jag kom dit, så hälsade jag på mina arbetskompisar, personal mm och vi pratade lite som vanligt. Därefter ville en jobbarkompis fika tillsammans med mig och en annan person i min grupp. Jag fixade te åt oss alla. Till saken hör att den här personen skaffat en ny pojkvän under semestern, hon höll på att prata med honom i telefonen, prata om honom, chatta med honom och läsa upp konversationer mellan de på sms (inget snuskigt). Det var snack om p-piller, sova över och gud vet allt.

Jag blev helt trött i hjärnan, det var bara *pling pling*, *pling pling*, *pling pling* säkert 10 meddelanden de emellan, inom loppet av 5 minuter. Jag kände bara att jag fick tankarna tillbaka till när jag var deprimerad, mådde dåligt och höll på att chatta som intensivast med en kille via chatt. Då kunde det nog bli mer än 10 meddelanden, på kort tid. Då gick min mobil varm. Där kunde jag inte ens se tv i 20 minuter, utan att bli avbruten av det där plingandet. Samma sak nu, jag blev inte arg, men kände hur jag mådde dåligt.

Idag kände jag att det var en usel dag att gå på jobbet. Jag snackade med en personal som pratade med henne min kompis och frågade "har du chattat med pojkvännen?" och så sa personalen att Josephine vill att ni umgås och pratar i stället för det där och inte sitter vid telefonen" (något liknande). Personen sa att hon kan inte rå för att pojkvännen skriver hela tiden. Därefter blev det ingen mer diskussion av det där. Det kändes inte rätt.

Jag snackade med en annan personal istället lite senare och sa att jag inte tänker gå bakom ryggen på nämnda person. Jag berättade att jag tycker det är jobbigt när det blir sådär mycket med telefonen osv, med en massa sms hela tiden och inte kan låta mobilen vara ifred liksom, så det plingar nästan oavbrutet. Personalen sa till mig att jag fick säga till personalen om personen gjorde samma sak igen och inte längre fick fika i vår grupp, om det inte kunde vara lugnt och skönt. Det är just därför jag inte väljer att fika (dricka te och äta min Risifrutti) ute i stora matsalen på eftermiddagarna, utan väljer att göra det inne med en person i min grupp (om hon vill), eftersom jag blir så trött och slut när det är mycket folk, ljud och så från flera håll.

Jag säger ingenting om man vill använda mobilen på rasten, men man kan väl då för tusan ha den ljudlös om det måste komma sådär mycket meddelanden. Jag själv har alltid mobilen ljudlös på jobbet och oftast i skåpet. Idag hade jag den framme, mot all förmodan och ändå hade jag den på ljudlös liksom. Vill inte störa någon om jag får meddelanden eller liknande.

Nu är jag trött i hjärnan och har ingen större energi eller lust för någonting känns det som. Jag är tom på krafter från alla håll.

  • Tankar
  • 96 visningar

Gillar

Kommentarer