Lax med klyftpotatis och romsås
Här kommer ett gott recept på lax. 3 port
Du behöver: 4 portionsbitar lax Salt Svartpeppar Örtsalt Rapsolja Potatis Fryst dill 3dl gräddfil 1 burk röd stenbitsrom Lax: Gör såhär: Sätt ugnen på 225°C Häll lite rapsolja i en ungsfast form, bred ut Lägg i laxen Krydda med salt, peppar och örtsalt efter behag Ställ i mitten av ugnen i 15 minuter, om du vill ha laxen lite krämig eller hur man säger. Vill du ha laxen mer vällagad? Låt den stå längre tid i ugnen Klyftpotatis: Gör såhär: Skala och skär rå potatis i klyftor Lägg bakplåtspapper i en ugnsform Ringla över rapsolja, salt och svartpeppar Rör om så att olja, salt och peppar fördelar sig Låt inte potatisklyftorna ligga på varandra, utan bred ut de i ugnsformen Ställ i mitten av ugnen i 30 minuter Romsås: Du behöver: 3dl gräddfil 1 burk röd stenbitsrom Svartpeppar Fryst dill Gör såhär: Blanda gräddfil, stenbitsrom och dill i en skål. Smaka av med svartpeppar Servera med grönsaker Smaklig måltid
