Köphysteri = Nej tack

Black friday, Black week, singles day, black weekend och allt vad det nu heter. Jag förstår mig inte på detta och helt ärligt, varför?

Jag förstår inte varför man ska behöva köpa något man inte behöver, bara för att det är si och så många procent på rea och att man sparar si och så mycket pengar. Lägg av, skärpning av allra högsta grad.

Jag skulle inte köpa något på dessa tillställningar, eftersom jag inte behöver någonting nytt. Man ska köpa för att man vill ha någonting man inte har och inte för att affärerna rear ut sakerna som billigare.

Affärerna lurar oss kunder, genom att få oss att tro vi gör värsta fynden. Gör vi det? Nej, det gör vi naturligtvis inte. De höjer ordinarie pris, innan de ger oss kunder rabatt på det. Då förlorar de inte så himla mycket på att ge rabatt, som om de skulle ge rabatt på priset de hade förut. Jag säger inte att alla affärer gör så, men det borde ju finnas företag som gör så... Alltså bluffar för sina kunder, vilket är fulspel.

Jag kommer inte köpa någonting denna veckan, förutom mat och det där nödvändiga. Jag behöver ingenting annat av någonting och känner inte att jag bara måste shoppa för shoppandets skull.

Tänk efter en extra gång du också. Behöver jag verkligen den här? Om svaret egentligen är nej, lägg då tillbaka varan och gå därifrån. Bra för både miljö och plånbok.

Det är ett himla köpsug på människorna. Vi köper och konsumerar som aldrig förr. Sluta köp en massa onödiga prylar. Vad spelar det för roll, ifall du inte har den senaste mobiltelefonen eller de dyraste märkesjeansen? Det spelar ingen som helst roll, du är ingen sämre människa för det. Spara dina pengar, köp inget nytt och använd din mobiltelefon, tills den inte längre fungerar.

Ett medvetet val som är bra för både mobil och plånbok på lång sikt.

Jag blir inte mer köpsugen än annars, bara för att det har hittats på några olika namn på en vecka i slutet av november med olika rabatterbjudanden. Jag säger NEJ TACK till denna köphysteri.

  • Tankar
  • 74 visningar

Gillar

Kommentarer