Kommer bojkotta företaget

Hallå i holken!

Här kommer jag att dela med mig av något viktigt som jag sett hos en person som heter @Kalasklister. Hon har både en blogg du kan nå, genom att klicka på namnet här ovan. Jag tror du ser själv. På instagram heter hon också kalasklister. Det är ju lätt att komma ihåg, om det är samma menar jag.

Den här personen har en son född 2015, med både hydrocefalus, cp-skada och diabetes typ 1, samt en till son född 2018.

Äldsta sonen Konrad ligger nu inne på sjukhuset, för att operera sig för jag vet inte vilken gång i ordningen. Han har en shunt i huvudet, vilket innebär att man opererar in en slang från huvudet, under huden ned till bukhålan för att på så sätt leda bort överflödig vätska. Jag vet inte exakt hur det går till, men jag bara googlade lite snabbt.

Går inte in på alla turer vad gäller familjen. Vill du veta, så är det bäst att du läser inläggen hos kalasklister på instagram mm.

Inte nog med det... för ett tag sedan hade Victoria som Konrads mamma heter en insamling där man om man ville fick bidra med pengar till att kunna rusta upp för barnsjuhuset för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Victoria började med att fråga via sin Instagram om någon ville skänka DVD-filmer, för det fanns bara några få, leksaker var det också ett behov av och böcker. Hon fick väldigt bra respons, för att kunna göra det lekvänligt för barnen där på avdelningen där hennes son är.

Hon fick till och med in bra med pengar, så att hon kunde bjuda hela avdelningens familjer på pizza en dag där.

När hon därefter kommit fram till att hon ville köpa in ett gäng chromecasts (ca 10 stycken) och började spåna på företag som kunde vara intressanta att kontakta, så gjorde hon det. Svaret som hon fick var inte alls till någon hjälp.

Victoria skrev till några större företag, för att fråga om de ville bidra med rabatt på chromecasts, eftersom hon ville köpa in de som välgörenhet till avdelning 324/325 på Drottning Silvias Barnsjukhus.

Svaret hon fick från Media Markt chockar mig rejält. De skriver att de har som policy att inte syssla med välgörenhet. Det för mig känns inte rätt och jag blir besviken på detta företag.

Ett så stort företag borde ju föregå med ett gott rykte om sig och ställa upp, om det nu är en så fin gest som Victoria tänkt göra, genom att skänka dessa chromecasts till Drottning Silvias Barnsjukhus i Göteborg och ändå sponsrar inte företaget med rabatt. Att de inte skäms att sitta på så mycket pengar som företaget gör och ändå inte kunna gå in för att sponsra något som verkligen behövs.

Victoria bad ju inte om att få dessa chromecasts skänkta till sjukhuset som en gåva, utan bara få rabatt liksom. Hur fel är det? Nej, inte fel alls enligt min mening.

Om företaget inte sysslar med sponsring, så tycker jag att de borde ha skrivit svaret lite annorlunda och inte så klumpigt som de gjort. Detta är att skjuta sig själva i foten och gör att fler människor tänker efter, innan de handlar av eller besöker företaget.

Att företaget inte skäms eller chefen där har svårt att sova om nätterna. Här kämpar den lilla människan och försöker så gott hon kan, vad får hon för det? Ett slag i ansiktet och en käftsmäll av ett av landets större företag vad gäller elektronik och annat som har med detta att göra.

Företaget omsatte ju 5,9 miljarder euro år 2010 och borde därför kunna sponsra lite sådär ibland, för att det ska vara ett trovärdigt företag. Nej, usch och fy.

Företaget har även fler än 800 butiker i 15 länder.

Skulle jag vara sugen på att köpa någon elektronik, då betalar jag hellre extra än att besöka Media Markt, även om den varan jag skulle vara intresserad av vore billigare hos dem, än hos deras konkurrenter.

Media Markts slogan är "Ich bin doch nicht blöd" (ung. "Jag är ju inte dum").

Gillar