Julfilm jag ser varje år

Hallå där ute i holken. Denna kväll såg pappa och jag en julfilm som vi brukar se varje år, nämligen "Disneys En Julsaga". Vi tycker om att se en film som för oss blivit en riktig klassiker att se vid jul.

Det är ju nästan alltid så att det går från dumhet till snällhet kring julfilmer och gör så även här, även om det här går från girighet/snålhet till givmildhet och gererositet. För er som hört talas om Charles Dickens julsaga med Ebenezer Scrooge och hans nu döde kompanjon Jacob Marley vet nog hur den sagan slutar eller?

Det här är ingen riktigt mysig julfilm på det viset, men ändå så är det någonting som bidrar till att ses vid jul i alla fall. Det tycker jag och min pappa.

Den här filmen innehåller inte den där klassiska julen med tomtar, nissar, renar och den biten. Det här är en annan sorts saga som utspelar sig 1843 ungefär.

Handling: Charles Dickens älskade saga är tillbaka i en ny, magisk version - Disneys En Julsaga, där huvudrollen spelas av Jim Carrey. Det hjärtevärmande och högtflygande äventyret tar sin början när tre spöken tar den snåle och girige Scrooge på en oväntad resa, där han snart upptäcker den sanna meningen med julen. Låt den rörande historien bli en del av din jultradition och sprida glädje och värme nu och i framtiden.

Röster originalversion: Jim Carrey, Steve Valentine, Daryl Sabara, Sage Ryan, Amber Gainey Meade, Ryan Ochoa, Bobbi Page, Ron Bottitta, Sammi Hanratty, Julian Holloway, Gary Oldman, Colin Firth, Cary Elwes, Robin Wright, Bob Hoskins. Du hittar fler röster här.

Genre: Äventyr, barn och familj, drama, fantasi, komedi Premiärår: 2009 Biopremiär: 6 november 2009 (USA) Premiär: 6 november 2009 (Sverige) Längd: 96 min Åldersgräns: 11 år Originaltitel: A Christmas Carol Baserad på: En julsaga av Charles Dickens

Filmen finns att hyra eller köpa på YouTube och hos SF Anytime. Den finns också att hyra hos Viaplay.

  • Filmtips
  • 33 visningar

Gillar

Kommentarer