Hur ofta byter du?

Hejsan. Hoppas att läget är bra med dig. Nu tänker jag låta er svara på några frågor.

Hur ofta brukar du byta mobil? Jag har tydligen gjort det ganska ofta på sista tiden, ca 2 år mellan bytena eller liknande. Den förra mobilen jag hade Samsung Galaxy S9 plus och Samsung Galaxy S10+ gick det ca 1 år mellan bytena.

Jag har en kompis som fråga om jag snart ska byta mobil igen, men jag känner verkligen inte att jag har behov av att byta telefon. Den jag har nu funkar klockrent, det är bra med minne i den, det finns nya säkerhetsuppdateringar fortfarande som kommer med jämna mellanrum, den har fortfarande bra kameror (3st) och jag kan inte klaga. Nej, jag kommer inte att byta mobil eftersom jag är nöjd med den jag har och känner inte behovet av att byta bara för bytandets skull.

Förr när det inte vara smartphones, då bytte jag mobiltelefon mer ofta, men nu känns inte behovet lika stort känner jag eftersom man kan ha så mycket mer i den telefonen man har. Hade jag inte fräcka grejor eller så i telefonen innan det var smartphones, då bytte jag gärna mer ofta.

Hur ofta byter du din surfplatta (padda)? Jag har haft 3 stycken genom åren. En väldigt dålig som jag gav till mina föräldrar ganska fort, funkade inte så bra heller varken före eller efter service, Sony Xperia Tablet Z.

Sedan har jag haft Samsung Galaxy Tab S3 som nu mina föräldrar har som sin. Jag köpte den då den var ny på marknaden och köpte en Samsung Galaxy Tab S6 i år, så min S3 har varit med i flera år hos mig. Det jag oftast gör på min padda är att kolla YouTube, men det behöver jag ingen värsting till surfplatta för at kolla på.

Hur ofta byter du dator? Jag byter inte alls dator särskilt ofta. Jag är så nöjd oftast med mina datorer. Jag minns inte hur ofta jag brukar byta, men det händer väl då och då. Inte så ofta som jag brukar byta mobiltelefon, men ändå byter jag ibland.

Den dator jag har nu är en ASUS någonting, vad för modell osv förtäljer inte historien eftersom jag inte har koll på det själv.

Jag kommer snart att köpa en ny, inte för att jag egentligen är i ett så stort behov av en ny, om det inte vore för att datorn får blåskärm och startar om sig när jag är inne på Photoshop och annars också ibland. Det är så att den har startat om också när skulle vara på en kommentar till ett blogginlägg jag skrivit. Fick då starta om datorn och börja om från noll igen med att skriva om hela kommentaren från början. Fett irriterande.

Den datorn jag hade före den jag har nu var en HP har jag för mig, men jag kallade den för Sven. Den fick min pappa överta eftersom jag inte länge behövde den när den blev seg som sirap. För att göra en lång historia kort så fick pappa göra en ominstallation av Windows i den och efter det funkar den inte som den ska. Hade inte gjort någon backup på Windows 10, så det fick bli Windows 7 igen. När pappa och jag skulle koppla in en extern hårddisk i den datorn, så kände visserligen datorn igen hårddisken och visade den som en sådan, men man kunde inte öppna hårddisken för att se vad som fanns på den. Märkligt, så den jäkeln ligger och skrotar i en låda hos mina föräldrar.

Före det så hade jag en annan dator med Windows XP, det var på den tiden när XP var populärt. Efter ett tag slutade den inbyggda hårddisken att funka, så datorn var bara att lämna in på lagning. Därefter använde jag den tills den blev så seg att den inte var rolig att använda och tangenterna på tangentbordet var inte heller mycket att hurra för.

Har också en liten minidator (minns inte i skrivande stund märket), som var tänkt att ha med på semesterresor, men den var så seg och omöjlig att använda eftersom det virusskydd som följde med datorn var för stort för datorn eller vad man säger, den gjorde i alla fall så att datorn blev väldigt seg att använda. Det gick inte heller att använda datorn att bara gå ut på webbläsaren med, för den var så seg. Har faktiskt knappt använt den datorn.

För att göra en lång historia kort, så är jag i behov av en ny dator. Jag kommer nog snart att lägga pengar på en sådan. Jag tycker inte om när det är segt som sirap att kunna redigera den enklaste bild i Photoshop liksom. Att bara enbart lägga på en text till en bild i Photoshop ska inte ta fem minuter, utan det ska gå på ett kick om man så säger. Det är då man märker att dataskrället är segt.

Summan av detta är att jag hellre lägger pengar på en ny dator, istället för en ny mobil. Behovet av en ny mobil finns inte där för mig och då behöver jag inte lägga pengar på en sådan. Den jag har fungerar så pass bra att jag klarar mig med den ett tag till och tycker den är hur bra som helst fortfarande.

Ska vi prata systemkameror så är det en annan femma. Jag har inte bytt min kära Canon EOS 80D mot någon nyare och känner att jag vill ha min 80D tills den dagen den går sönder. Jag kan den utan och innan, men för mig är det en bra kamera som jag verkligen litar på och tycker om fram för allt. I mitt mått mätt tar den jättefina bilder, men allt beror på objektiv osv också och hur pass bra män tycker att man är på att fota. Jag har efter min 80D skaffat en Canon EOS 6D Mark II som jag tycker är mer plastig att hålla i handen och inte alls lika bra som min 80D, även om det är en fullformatskamera. Jag använder den då och då, men inte så ofta eftersom det räcker med min 80D eftersom jag oftast fotar i dagsljus. Ibland kan ju fullformat vara bra också, i lite svagare ljus till exempel.

#bestofnouw #nouw_blogger #nyttinläggpåbloggen #nyttblogginlägg #personligblogg #personligt #personligtinlägg #personligblog #personligtblogg #personligbloggare #november #torsdag #torsdagstankar

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,

Kul att få läsa hur ofta du byter, det kan verkligen skilja sig mycket från person till person ❤️ Kram

nouw.com/happym
mynameisjossan
mynameisjossan,

Hur ofta byter du?

nouw.com/mynameisjossan
Shining
Shining,

Oj, ja, det är nog många år sedan jag bytte mobil den andra gått sönder. Är så tråkig med sånt där och har inga pengar. Byter när den pajat helt. Hoppas att du har en fin dag. Kram❤

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Hej. Jag tänker inte byta mobil på ett bra tag. Har en kompis som ofta frågar om jag snart ska byta mobil, eftersom jag brukar göra det var annat år. Jag känner inte att ett byte är aktuellt, eftersom jag trivs så bra med den jag har

nouw.com/mynameisjossan