Hur kan man bara vräka ur sig detta??

Hallå där ute!

Nu blir jag både arg och ledsen över att läsa detta. Det här gör ont i mitt hjärta och gör mig väldigt ledsen och då menar jag väldigt ledsen. Det är inte så att jag gråter, men jag känner mig ledsen över att läsa detta.

Eftersom jag själv har Aspergers syndrom, så vet jag ett och annat om diagnosen.

Hittade faktiskt detta på instagram, hos kontot saduprecis

Jag är så ledsen över att den här personen får ta denna skit från sin mamma. Är det så att mamman är oförstående, inte vill förstå eller bara tror saker som inte är sanna? Jag vet inte, men någonting är det som är fel.

Varför ska den här tjejen inte kunna skaffa fler barn med den här killen, bara för att han har Aspergers Syndrom.

Bara för att vi med Aspergers inte tänker, är eller beter oss på ett visst sätt, så betyder det inte att vår diagnos överförs till barnet. Så... om diagnosen nu skulle föras över till barnet, så spelar det ingen roll. Man är inte mindre normal, bara för att man har en diagnos. Jag tycker att alla människor är lika normala, oavsett man har diagnos eller ej.

Den här mamman behöver läsa på, förstå och inse att den här killen är lika fantastisk som vem som helst, bara det att han har en diagnos.

Jag själv är hur fantastisk som helst och det finns väldigt många som gillar mig, för att jag är jag och för att jag är mig själv. Jag lär min omgivning saker de inte ens tänkt på, reflekterat över eller ens trott sig behöva veta. Med Asperger kan man ju säga och göra saker som man inte egentligen bör göra eller bete sig annorlunda i olika sammanhang och kanske inte alltid vara som det är förväntat att man ska vara. Det är för att man inte alltid förstår alla sociala koder hela tiden, vet hur man förväntas vara i en viss situation osv. Vem vet... den här killen kan säkert bidra med något klokt till den här mamman som inte vill se hur fantastisk den här mannen är.

Vadå har fler barn med någon som är normal? Vem är normal egentligen? Alla är vi lika som människor och har samma värde, diagnos eller ej. Det här gör ont att läsa och det gör mig väldigt rädd att släppa lös en sådan person som den här mamman i samhället. Undra vem hon ser ner på härnäst?

Vi med Aspergers syndrom är liksom bara mer ärliga, behöver mer fasta rutiner och mer tid på oss för att förstå hur andra människor fungerar. Hoppas nu inte att den här killen fick reda på detta som den här mamman sa om honom. Alltså fy fan.

Apropå ämnet, så har jag skrivit en bok hur jag upplever att det är att ha Aspergers Syndrom. Vill du läsa den, så finns den att köpa här. OBS!! Inte jag som satt priser.

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
,
Framför allt så behöver folk förstå hur ont det kan göra i nån som får höra nåt sånt där...
Jag har hört så mycket sånt där skitprat, sagt med så mycket okunskap, och varje gång har jag gråtit inombords.
mynameisjossan
mynameisjossan,
Du kanske borde säga till och hjälpa personen i fråga, nästa gång du hör någonting sådant? Hade jag vågat, så hade jag ta mig fasen gjort det vill jag lova. Ja, det gör ont att höra elakaheter från folk som inte förstår, inte verkar vilja förstå och heller inte ens bryr sig att det sårar
nouw.com/mynameisjossan
Eva i Dalarna
,
Ja men det gör jag. Säger till alltså. Men jag gråter ändå inombords.