Hundar ska inte bo i lägenhet

Hundar ska inte bo i lägenhet. De ska bo på landet, så den kan nosa omkring och springa av sig när de vill. En hund ska inte behöva bajsa eller kissa på trottoaren i centrum. Det är alldeles som katter, de bor inomhus, men det är egentligen gjorda för att vara vilda och vara utomhus från början. De är bara inomhus, för att människan gjort så att det blivit så.

Hälsade på min morfar idag, när jag var ute för att se om jag hittade någon fågel att fota. Jag hade med en USB-hårddisk, för att kunna ta med till mina föräldrar senare. Jag tänkte lägga över mina bilder från telefonen på den, som jag sedan ska föra in i min dator. Ja, nog om det.

Jag bara "Får jag prova min hårddisk i din TV?" Jag såg att han har ingång för USB i sin tv. Tror du jag fick göra det? Självklart inte. Han bara "Jag kommer ha ett helsike att få igång min tv igen efter det". Jag bara "Jag vet vad jag gör". Han bara "Det brukar ibland vara ett helsike att få igång den här teven. Du får inte ställa till så jag inte kan se på hockey ikväll". Jag bara "Snälla". Jag bad jättesnällt. "Jag vet vad jag gör". Han bara "Du får testa den där hemma". Jag bara "Jag har redan gjort det". Han bara "Dåså, då vet du hur det funkar". Jag bara "Jag kan väl få testa?". Han bara "Du kan förstöra teven och jag inte kan ställa tillbaka den". Jag bara "Jag vill bara testa, så jag vet om det funkar".

Om jag inte visste vad jag gjorde, då skulle jag ju inte fråga. Jag tycker att min morfar är väldigt elak. Inte fasen skulle jag ha sönder hans TV, det finns inte i min värld. Jag vill bara se om det funkade med min hårddisk i hans TV. Jag tycker det är dålig stil av honom, så jag blev ledsen på honom och besviken.

Bilden fotade jag på min promenad idag med systemkameran, laddade in via Wifi i telefonen och lade till på Instagram.

P.S Det är min morfar som sagt det där om hundar och katter, inte jag

Gillar

Kommentarer

Varganess
Varganess,
Hm, jag håller inte med din morfar om det med hundar och katter. Har själv bott i lägenhet ca 1 år med min tamaskan (draghundstyp) och han mådde hur bra som helst! Hur inomhusmiljön ser ut spelar ingen som helst roll så länge man tar ansvar som hundägare och ser till så att hunden får en bra utevistelse. Å andra sidan kan man ju dra det åt helt andra hållet och säga att det inte är naturligt för NÅGOT däggdjur att bo i stan, inklusive människan. 😊 Himla snygg bild på nyponet förresten!
nouw.com/varganess
mynameisjossan
mynameisjossan,
Håller med dig. Spelar ingen större roll för en hund att bo i lägenheten, inte för en katt heller. Det är som att påstå att fiskar inte bör vara i ett akvarium. Min morfar säger att alla djur ska vara fria och inte i lägenheter. Roligt förresten att du gillar min bild 👍💞
nouw.com/mynameisjossan
Varganess
Varganess,
Alltså, just speciellt hundar har ju utvecklats tillsammans men människan så de är anpassade för att leva med oss. Samma sak med hästar, boskap osv. Katter är ju faktiskt inte lika anpassade för tex lägenhetsliv, men trivs väldigt bra på landet. Sen är det ju inte okej att tex ha djuren som de har i USA - där vissa aldrig ens får komma ut... :/
nouw.com/varganess
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag förstår hur du tänker. Jag är helt inne på din linje. Jag vet hur det är. Bara min morfar som har fel
nouw.com/mynameisjossan