Hatad och Älskad - Recension

Hallå i holken. Jag tänkte tipsa om en bok jag läst och tycker är bra. Innan vi börjar vill jag bara meddela att jag har inget samarbete med något företag eller Alexandra angående boken överhuvudtaget, så att du vet alltså.

Nu börjar vi... Alla har ju en viss uppfattning om en person, utifrån hur media vinklar personen. De vill ju få den här personen att framstå som antingen dum i huvudet, att den alltid gör fel, klär sig fel, gör fel saker eller är allmänt fel rättare sagt.

Jag trodde på hur media vinklat denna Alexandra Nilsson, som bytt efternamn till Petroniak, vilket är hennes mammas tidigare efternamn, som hon hade då hon flyttade till Sverige från Polen.

Jag tänkte att den här Alexandra verkar ju vara helt störd, dum i huvudet och en bimbo. Jag tänkte det, eftersom hon framstod som storbystad med smal midja.

Efter att jag läst boken, så har jag fått en annan uppfattning om henne. Jag läste hur hon blivit utnyttjad, våldtagen, hur hon blev en så stor och känd bloggerska. Hur livet såg ut med familjen och så vidare. Man får en god inblick i varför hon är som hon är och beter sig som hon gör.

Jag blev helt paff när jag läste boken. Hur fel hade inte jag? Jag menar, jag lyssnade ju på vad media vräkte ur sig om henne och vad de tyckte. Det var ju just det jag tog till mig. Jag har ju inte läst Alexandras blogg, men jag trodde mig ändå veta vem hon är eller vem hon var. Jag hade så fel jag bara kan ha.

Inser nu att man inte ska döma boken efter omslaget, utan gå djupare in och se om det finns någon sanning i det som skrivs eller det man läser. Nu gjorde det ju inte det för min del i det här fallet och det är jag glad för. Jag fick liksom en annan uppfattning om hur Alexandra eller Kissie rättare sagt är som person.

Boken kan verkligen rekommenderas. Alexandra är inte bara skönhet och yta, långt ifrån om jag får uttrycka mig så. Du kommer bli förvånad, om du läser boken.

Hennes blogg hittar du här.

Klicka på någon av de fyra bilderna, för att se de större. Jag har hittat bilderna online och inte fotat själv!

Vad handlar boken om?

"Hatad och älskad är mitt bokslut; mitt farväl till den gamla Kissie. Min resa från stökig tonårsrebell till feminist och entreprenör. Men inte minst en inblick i bloggvärldens brutala baksida", Alexandra Nilsson

Alexandra "Kissie" Nilsson gjorde sig känd som femtonåring genom att trycka på sina bloggläsares knappar. Hon festade, bråkade, bantade och bloggade sen om kaoset utan hämningar. Hennes läsare hatade att älska henne och älskade att hata henne. Idag, tio år senare, vill hon göra slut med den gamla, kaosälskande Kissie. Hon bloggar fortfarande om skönhet och glam, men idag tar feminism och anti-näthat upp minst lika mycket plats på kissies.se. Hon har gått från festande fjortis hög på uppmärksamhet till en framgångsrik medieprofil och entreprenör.

I Hatad och älskad berättar hon på sitt säreget nakna sätt om baksidan av hennes framgång. Om hur vuxna i mediavärlden ständigt utnyttjade henne, och om hur hon till slut lyckades göra sig fri. Det hon lärt sig av sina fram- och motgångar vill hon nu dela med sig av så att andra kanske slipper samma skit. Och för att kasta ett nytta ljus på den Kissie hela Sverige tror sig känna.

Boken är skriven i samarbete med författaren Ylva Enström

Utgivningsår: 2016-10 Finns som: Pocket, E-bok, inbunden, häftad, ljudbok

P.S Faktan om boken har jag lånat online, men recensionen är skriven av mig själv. Jag har fotat boken själv, liggandes på min säng med Carolina Gynnings påslakan Slice of life i bakgrunden.

  • Boktips
  • 118 visningar

Gillar

Kommentarer