Ginger Joe - Alkoholfri öl med smak av ingefära

Jag var på affären WiLLY:S Hemma och köpte en alkoholfri öl som heter Ginger Joe. Jag kan verkligen säga att den inte föll mig i smaken alls, inte särskilt mycket smak av ingefära.

Vad står det för recension på den om man läser via internet?

Beskrivning

Ginger Joe är en fräsch, kittlande, törstsläckande dryck med ingefärssmak. Söt, kryddig smak med tydlig karaktär av ingefära, inslag av äpple, lime och citrongräs. Säljs i dagligvaruhandeln (ej på Systembolaget) och på restaurang.

Rekommendation

Serveras väl kyld som sällskapsdryck. Passar perfekt till sushi eller asiatisk mat.

Kul att veta

Ginger Joe är inspirerad av "Ginger" Joseph Stone- en mustaschprydd grönsakshandlare bosatt i London och grundare till huset ”Stone’s”. Legenden säger att Joe var smått besatt över den kittlande smaken av ingefärsrot (lat. Zingiber officinale) och det var vid hans första djupdykning i ingefärsdrycken kring år 1740 som mustaschen blev hans signum.

Jag tycker inte att denna dryck är särskilt god. Smakar för likt Trocadero och var alltså ingen höjdare i min mun. Det finns säkert andra som tycker annat, men inte jag.

I mitt tycke, så rekommenderar jag den inte, ifall man vill att det ska smaka ingefära. Kan hellre rekommendera den som finns på Systembolaget. Dyrare, men bra mycket godare vill jag lova.

Du hittar den jag rekommenderar här. Drick inte direkt ur flaskan, det smakar för skarpt av ingefära tycker jag då. Häll upp med isbitar i ett glas och låt stå 10 -15 minuter och du har en väldigt god lättsam dryck.

  • Tips
  • 111 visningar

Gillar

Kommentarer