Gamla och nya rutiner

Lånad från We?it

När jag bodde med mamma och pappa, då hände det saker på kvällen som jag tyckte var rätt jobbigt för mig själv. Alltså jag kunde öppna dörren till mitt rum flera gånger, bara för att se om mina föräldrar sov eller om de hade släkt för natten. Jag bad de säga till när de skulle sova, även om jag dagen efter inte hade koll på det där. Annars kunde jag ropa från sängen i mitt rum, där dörren var stängd och fråga flera gånger ”sover ni?” och liknande. Det var jättejobbigt kan jag såhär i efterhand delge dig.

Det var även jobbigt att se ifall mamma eller pappa borstade tänderna före mig i vissa lägen, men det är något jag reflekterat över nu när jag bor för mig själv.

Nu är det jätteskönt att bo för mig själv. Jag slipper känna stress och press vid just tanborstning. Det är guld värt. Nu kan jag bara släcka ner när jag själv tycker att det är lämpligt och inte behöver jag tänka på andra heller.

Jag slipper även bli stressad över att jag inte vet när övriga familjen ska gå och lägga sig för natten. Att flytta till eget är något av det bästa beslut jag haft i livet. Nattetid då jag ska sova, då har detta gjort mig mer lugn och samlad. Det är guld att själv kunna tänka och känna hur det ska vara.

Ett sorts lugn infinner sig, ett sådant jag inte känt kvällstid förut. Jag är så otroligt glad, för jag slipper ropa, skrika eller prata med mina föräldrar om saker och ting. Allt släpper liksom.

Jag slipper prata sönder ett helt program på TV och slipper störa pappa när han ska läsa innan läggdags.

Det här inlägget handlar bara om kvällstid. Jag är så otroligt jättestolt över mig själv. Jag har åstadkommit så mycket, på så otroligt kort tid. Jag känner att jag liksom växer som människa och är stolt över mig själv på så många plan just nu.

Jag trodde aldrig att det skulle gå att sova ensam om natten, men det har visst funkat. Jag är otroligt lättad och självklart glad över det.

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer