Förbud att ta med sig eget?

På torsdag nästa vecka ska vi på jobbet äta surströmming tillsammans och ha det mysigt. Vi brukar göra det en gång per år. De som inte äter surströmming, får istället äta sill eller korv.

Jag sa på jobbet idag att jag hört att vi ska äta surströmming på torsdag. Det stämde ju, eftersom Cattis berättade det för mig och hon jobbar ju också där.

Jag frågade om vilken sorts surströmming vi ska ha och fick då veta att vi ska ha färdigrensade filéer.

Jag frågade då om jag får ta med mig en egen burk? Jag fick svaret varför? Jag sa då som det är att jag inte tycker om de färdigrensade och hellre vill äta orensade.

Svaret jag fick överraskade mig inte, men det kändes konstigt. Jag fick svaret. Det är inte lämpligt att du gör det.

Jag blev i alla fall förbannad, gick därifrån och ville inte prata om det mer. Den personalen jag pratade med var jag fortsatt trevlig mot och inte alls sur eller arg.

Vad spelar det egentligen för roll om jag tar med mig en egen burk med orensade som jag äter där. Det spelar ju ingen roll tycker jag. Man borde få äta den sorten man själv tycker om och inte behöva äta någon sort man inte tycker om.

Det finns folk på mitt jobb som inte äter griskött. För den/de personerna fixar personalen annan mat. För mig kan de inte fixa en liten burk med orensade. Det där är dålig stil. Det ska tydligen vara samma för alla, så inte den där avundsjukan kommer fram. De kanske tänker... Varför får hon, när inte jag får? Något ditåt. Det kan vara avundsjuka, eftersom folk på mitt jobb har olika diagnoser, så som downs syndrom och liknande.

Tydligen ska det vara färdigrensade och samma för alla.

Jag frågade en annan personal, men denna kunde inte gå emot vad en annan personal redan bestämt.

Ska det vara såhär, då lutar det åt att jag inte kommer gå dit och äta surströmming med gänget. Jag kommer då att strunta i det helt och hållet. Känns tråkigt, men så är det när man själv inte får välja att äta vad man själv tycker om.

Det är faktiskt inte samma inläggning i den orensade som i dessa filéer. Det är så att jag tycker om de orensade, mer än de rensade och jag kan ju rensa helt själv, utan hjälp också.

De som är på mitt jobb och äter surströmming, de nöjer sig ju med de färdigrensade. Varför ska det då inte vara tillåtet för mig att ta med mig en burk orensade? Vad spelar det för roll, om jag sitter där och rensar för mig själv? Jag tycker inte det ska spela någon roll alls.

  • Annat
  • 102 visningar

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
Men ush är det ens Mat 😊 hmm
nouw.com/fobibella
mynameisjossan
mynameisjossan,
Det är jättegott tycker jag. Har en jobbarkompis/kompis från Östergötland som lärt sig att äta surströmming sedan hon flyttat hit till Västernorrland
nouw.com/mynameisjossan