Födelsedag med frågor

Tjoho och hejsan. Jag har hittat dessa frågor hos Malin Tarvainen och tänkte använda de här i min blogg, men med mina egna svar så klart. Det är frågor om födelsedagen som är runt hörnet för min del. När jag såg dessa frågor, så tänkte jag att jag också skriver en egen lista med mina egna svar när det börjar närma sig the day.

Hur gammal blir du?

Om jag minns rätt blir jag 34 på fredag. Hemska tanke, tänk att jag har levt så länge som jag verkligen gjort. Så sjukt att ens tänka tanken.

Känner du dig lika gammal som det du fyller?

Egentligen inte. Jag känner mig väl inte som 34, men heller inte som 16. Jag kände mig förr som 16 ett långt tag, men nu vet jag inte riktigt. Det sägs väl att man aldrig känner sig äldre än 25, men det tror jag dock inte stämmer. Jag vet ju inte riktigt, om jag ska vara ärlig.

Vad ska du göra på din födelsedag?

Eftersom det är så osäkert med min morfar på IVA och familjen som har det jobbigt osv, blir det nog bara lugnt, med något gott fika eller liknande. Ingenting märkvärdigt. Kanske en god smörgåstårta? Vem vet.

Förknippar du din födelsedag med någonting särskilt?

Nej, det gör jag inte nu för tiden. Förr förknippade jag den med mycket glädje, familjen som sjöng på sängen och gav mig presenter när jag vaknade. Nu förknippar jag den inte med någonting särskilt. Jag förknippar det fortfarande med glädje, men inte på samma vis som när jag bodde hemma hos mina föräldrar.

Vad gjorde du på din födelsedag förra året?

Eftersom det var en onsdag förra året, så hade jag nog hemmadag från jobbet eller tog ledigt. Det där minns jag inte riktigt. I alla fall, så åt jag lunch med min syster och hennes då 8 månader gamla dotter hemma hos mig. Jag fick en present också. På eftermiddagen då mina föräldrar slutade jobbet blev det middag med dem på E-street i Sundsvall. Inlägget finns här och det är tur med inlägg som har tillbakablickar, så att man verkligen minns.

Hur ser en perfekt födelsedag ut?

Omgiven av familjen, med lite gott att fika och kanske middag på en restaurang.

Kan du berätta om en födelsedag du minns extra tydligt?

Jag minns inte så noga hur gammal jag blev, men jag minns att jag vaknade upp själv och gick ner till köket då vi bodde i radhus. Där var det en massa paket som väntade på mig. Jag fick då öppna mina paket i köket och det blev födelsedagssång där. Jag minns att jag fick möbler mm till mitt dockskåp. Jag har kollat igenom bilder och insett att det var 1993, då jag fyllde 7 år.

Om du fick önska dig en tårta, vad skulle det vara för någon?

Det ska vara en smörgåstårta, eftersom det är det godaste jag vet som vuxen och ingen sliskig gräddtårta. Gärna med både räkor och gravad lax på smörgåstårtan. Det är inte en sådan tårta jag är uppvuxen med. På den tiden var det en tårta med köpta bottnar, hallonsylt eller jordgubbssylt på ena lagret, samt någon sked med saft för att få det ännu blötare, på med en tårtbotten till och marsansås på den. Sedan en tårtbotten till där det var på med vispad grädde, därefter lite godis och mandarinklyftor på burk i sockerlag eller vad det är. Nu för tiden gillar jag smörgåstårta bäst. Den görs inte själv, utan köps på Coop i Timrå. Jag kan absolut äta gräddtårta också, men tycker bäst om smörgåstårta om jag får välja.

Bilderna här under på mig är från min födelsedag år 1997.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Så fin bild på dig ed docksskåpet.

Grattis i förskott. Fast det kanske blir ett grattis på din egentliga dag också. 🎈


nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Tack snälla du 🥰

nouw.com/mynameisjossan