Firar du Lucia?

När jag är på jobbet, så brukar jag följa med till café InBetween, för att se när kyrkans personal lussar för oss med julsånger och utklädnad.

För något år sedan var jag lucia där. Det var på den tiden jag jobbade på InBetween. Nu för tiden jobbar jag inte där längre och det känns skönt. Jag är faktiskt väldigt glad över att jag slipper den stressen som jag tycker det innebär för mig att vara där tillsammans med de som jobbar där. Det var ju inte riktigt det inlägget skulle handla om.

Jag kommer som sagt inte fira någon lucia i år. Jag känner inte riktigt att det är någonting jag skulle vilja göra heller. Det har väl inte något år varit så mycket firande heller i min familj.

I skolan när jag gick i årskurs 5, så lussade vi för hela skolan. En tjej i parallellklassen var lucia, vilket var en smal tjej med fint långt hår. Jag minns inte om hon var någon av de mest populära i skolan, men jag tror inte det.

Vi hade ett uppträdande för våra anhöriga och även för skolan. Hela skolan var där och såg oss uppträda. Minns att det var någon äldre som listat ut vem som skulle vara lucia, inte för jag vet hur de kunde ha listat ut det.

Jag hade även något uppträdande på lekis, där alla tjejer var lucior och sjöng för sina anhöriga. Mest föräldrar tror jag, men jag minns inte. Alla tjejer hade väl typ luciakrona i håret med ljus.

Nä, det där med lucia är inget för mig. Inte för att det är tråkigt, men det har liksom inte fallit sig så att jag firat det något stort och högtidligt.

Jag har även varit utklädd på jobbet och firat där med att sjunga tillsammans med några jobbarkompisar, äta pepparkakor, lussebullar och dricka glögg. Inte mer än så.

Jo, när jag och syrran var barn så brukade vi två sjunga för vår morfar och hans sambo någon gång, även för våra föräldrar faktiskt. Det var på den tiden det.

Har även för länge sedan varit och lyssnat när min ena tremännings yngsta dotter uppträdde på förskolan/dagis. Då var hon bara några år eller så., minns inte riktigt.

Om du firar lucia, brukar du lyssna på någon speciell musik kring firandet? 

Gillar