Filmtips till dig

Igår kväll såg jag och mina föräldrar en film som jag verkligen kan rekommendera. Jag gillar både handlingen och själva karaktärerna. Ja, allt föll mig i smaken och gjorde mig glad på något vis. Såhär i efterhand känner jag också att jag är glad över att ha sett filmen.

Filmen är producerad av samma personer som producerat Avatar, Titanic och Sin City.

Handling: Flera århundraden i framtiden hittas den övergivna Alita på ett skrotupplag i Iron City av cyberläkaren Ido som tar med sig den medvetslösa Alita till sin klinik.

När Alita vaknar upp har hon inget minne kvar om vem hon är eller vilken värld hon befinner sig i - allt är nytt för henne, varje upplevelse är som den första. Samtidigt som hon lär sig ta sig fram i sitt nya liv bland Iron Citys förrädiska gator, försöker Ido skydda Alita från hennes mystiska förflutna. Dessutom försöker hennes nyfunna vän Hugo hjälpa till med att återskapa hennes minnen.

En stark relation utvecklas mellan de två ända tills dödliga krafter förföljer Alita och hotar hennes nya relationer. Alita upptäcker snart att hon har extraordinära stridskunskaper som hon kan använda sig av för att rädda vännerna och familjen som hon har kommit att älska.

Bestämd att avslöja sanningen kring sitt ursprung, ger hon sig ut på en resa för att möta orättvisorna i denna mörka, korrupta värld och upptäcka att hon som ung kvinna kan förändra världen hon lever i.

Genre: Action, Äventyr, Fantasy, Science Fiction Inspelningsår: 2019 Åldersgräns: 11 år Längd: 122 minuter

Gillar