Filmtips - Ingen julfilm

Denna film har jag sett några gånger och den är lika hemsk varje gång, men ändå bra på ett vis. Jag tycker om denna typ av filmer, även om jag tycker de är läskiga på ett vis. Svårt att förklara.

Det som hände i verkligheten är just det denna film är baserad på och det är just därför den är ännu hemskare än vad den är när jag ser på den i TV.

Har du inte sett filmen, så är det hög tid för dig att göra det. Den finns att se via Netflix.

Handling: Henry, hans fru Maria och deras tre söner tar det lugnt vid poolen i ett thailändskt semesterparadis. De har knappt hunnit komma tillrätta när en av vår tids värsta naturkatastrofer förändrar deras liv på ett ögonblick.

The Impossible är baserad på en sann historia om en av de tusentals familjer som drabbades av den ofattbara katastrofen 2004. Den visar hur familjen kämpar för sitt liv, men också hur främlingar hjälpte och stöttade varandra för att överleva tillsammans.

Genre: Thriller, katastroffilm, dramatik, historisk skönlitteratur Originaltitel: Lo imposible Premiär: 8 mars 2013 (Sverige) Land: USA Språk: Engelska Inspelningsår: 2012 Åldersgräns: 15 år Längd: 1h 54 min

Här kan du se alla nomineringar filmen fått.

Här kan du se alla utmärkelser filmen fått.

Till alla er som förlorade nära anhöriga, släkt, vänner, familj och så vidare. Hoppas att ni kunnat bearbeta tiden som varit, kunnat gå vidare och finna någon slags ro i den naturkatastrof som härjade på juldagen 2004 och förstörde livet för så många människor runt om i världen.

Jag vet folk som var i Thailand när den hemska katastrofen bröt ut, men de alla överlevde och klarade sig oskadda.

Ta hand om varandra och visa medmänsklighet för att hjälpa varandra, även i naturkatastrofer.

Du kan läsa mer om filmen här.

  • Filmtips
  • 116 visningar

Gillar

Kommentarer