Filmrecension - The Shape Of Water

Igår kväll såg jag en film tillsammans med mina föräldrar. Den var inte sådär jättewow, men inte helt usel heller. Har sett betydligt bättre och betydligt sämre filmer i mina dar också.

Jag tycker den var lite sådär annorlunda. Jag var rädd en del också och skrek till på vissa ställen. Men det var mycket blod på sina håll också, vilket jag inte är så van vid i filmer.

Filmen vi såg heter The Shape Of Water. Den visades på Filmfestivalen i Venedig den 31 augusti 2017, där den belönades med Guldlejonet. Vid Oscarsgalan 2018 nominerades filmen till tretton Oscars, och belönades med fyra för Bästa film, Bästa regi till Guillermo del Toro, Bästa filmmusik till Alexandre Desplat och Bästa scenografi, och blev därmed galans stora vinnare. Filmen var även nominerad för bl.a. Bästa kvinnliga huvudroll till Sally Hawkins, Bästa manliga biroll till Richard Jenkins, Bästa kvinnliga biroll till Octavia Spencer och Bästa originalmanus. Vid Golden Globe-galan 2018 belönades filmen med två Golden Globes för Bästa regi till Guillermo del Toro och Bästa filmmusik till Desplat. Filmen var även nominerad för Bästa film (drama), Bästa kvinnliga huvudroll (drama) till Sally Hawkins, Bästa manliga biroll till Richard Jenkins, Bästa kvinnliga biroll till Octavia Spencer och Bästa manus. Oscarvinsten för Bästa film gör The Shape of Water därmed till den första fantasyfilmen sedan Sagan om konungens återkomst från 2003, och även den andra fantasyfilmen totalt, att vinna Oscar för den kategorin.

Regissören till filmen har även regisserat Pans Labyrint (2006).

Handling:

I 60-talets USA, under det kalla kriget, arbetar Elisa på ett statligt laboratorium. När hon och hennes kollega Zelda upptäcker ett hemligstämplat experiment, förändras hennes liv drastiskt. En annorlunda saga som utspelar sig under kalla kriget i USA år 1962.

Skådisar:

Sally Hawkins, Michael Shannon, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Lauren Lee Smith, David Hewlett, John Kapelos, Nick Searcy, Cyndy Day, Morgan Kelly, Madison Ferguson, Dru Viergever, Jayden Greig. Fler skådisar hittar du här

Inspelningsår: 2017 Genre: Äventyr, fantasy, drama, Sci-Fi Åldersgräns: 15 år

  • 158 visningar

Gillar

Kommentarer