Få svar med motfrågor... att inte få bada hos...

Känns som om min morfar inte vill ha med mig att göra. Känner mig lite ledsen över att få höra detta från honom, när man har frågat länge.

Jag: Du har ju badkar, kan jag få komma och bada hos dig någon dag?

Morfar: Har inte mamma och pappa badkar?

Jag: Det vet du att de inte har

Morfar: Ingenting jag tänkt på

Jag: Nej, de har inget badkar

Morfar: Har inte din syster badkar?

Jag: Nej, hon har inte heller badkar

Morfar: Känner du ingen annan som har badkar?

Jag: Cattis har badkar och även Lina

Morfar: Varför kan du inte bada där?

Jag: Cattis har katt (jag är allergisk mot pälsdjur) och jag umgås inte med Linda på så vis att vi ses särskilt ofta, men hon bor också en bit ifrån mig. Inte direkt gångavstånd

Jag: Får jag inte bada hos dig?

Morfar: Det får du väl, men... du får se till att vakna tidigt, så inte hela förmiddagen går åt till att du sover

Jag: Okej?

Morfar: Vi får ta det någon dag när du är skitig, annars är det inte så mycket med det

Till saken kan tilläggas att min morfar har badat i badkar varje dag när han kommit hem från sitt arbete, när jag hade ett och inte var pensionär.

Morfar tycker inte att det är så mycket med att bada i badkar längre. Han säger att det är bättre att ta en dusch. Vill man, så kan man tappa upp lite vatten i botten på badkaret och bada fötterna. Det räcker gott och väl, liksom.

Jag frågade samma fråga förra året och fick samma svar på ett ungefär. Nu frågade jag igen och svaret lät inte så mycket bättre nu heller. Jag tror jag struntar i hans jäkla badkar och låter bli att fråga igen. Det märks tydligt att det bara blir en massa jobb för honom att jag hälsar på för att bada. Jag är liksom snart 31 år, är inte högljudd, för inte liv på annat vis eller stökar fram på något vis. Han gillar uppenbarligen att göra mig ledsen, vilket han gjort med sina svar.

Låter inte som att jag blir ditbjuden med öppna armar när jag frågar om jag får komma och bada hos han och sambon. Det blir mer och mer tydligt, att han inte vill ha mig där

  • Tankar
  • 80 visningar

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
,
Det är jobbigt att känna så där. Tråkigt om det är som du tror. Barnbarn är guld värda, dem ska man ta emot med öppna armar tycker jag. Men din morfar är väl gammal och gamla människor kan bli sååå egoistiska.....Men jag tycker du ska fråga igen, men fråga frun istället och säg att självklart städar jag efter mig.....Och sen tar du med nåt gott fika som du vet att de gillar, så kan ni fika efteråt. Det kan bli bra!
mynameisjossan
mynameisjossan,
Hejsan, morfars sambo är lite sådär hon också, inte direkt så att vi drar jämt i släkten med henne. Aja, det är en helt annan historia. Ska inte dra upp det här och nu. Jag vet att det är som jag tror, eftersom jag har hört att jag skulle få hälsa på i deras sommarstuga i somras också, men det blev aldrig av. Jag bor ju här jag bor och de bor i sin stuga hela sommarhalvåret och inte kan morfar åka hem för att hämta mig heller. Just nu bor jag bara ca 2km promenad från dem, men jag hälsar aldrig på och han hälsar aldrig på mig heller. Morfar kommer med undanflykter hela tiden, så det går inte så väl. Min morfar ha diabetes, så att fika med honom går inte så bra, så vida det inte är helt sockerfritt, Min morfar är född 1936, så inte så konstigt att han är bitter... men i och för sig har han ju varit det i sådär nästan 17 år
nouw.com/mynameisjossan