Denna produkt är bäst i test

Hallå där ute i den berömda holken. Här kommer jag att dela med mig av något som jag köpt idag. Jag som är allergisk mot kvalster, damm, parfym, pollen mm är glad att min pappa tycker att jag behöver ha en sådan grej.

Idag var jag iväg med min mamma och köpte en luftrenare, en som fått bäst i test i år. Härligt vill jag lova och hoppas att den fungerar bra för min del.

Denna luftrenare rekommenderas av astma och allergiförbundet.

Stilren, energisnål luftrenare med intelligent trestegsfiltrering. Har förmågan att kunna läsa av luftrenligheten i ditt hem och ställer automatiskt in sig på den nivå som behövs för just din miljö. Rekommenderad av Astma- och Allergiförbundet samt det Brittiska Allergiförbundet. Rekommendationen avser max rumsyta på 17 m2 med driftläge silent.

Öka kvaliteten på din luft inomhus med Coway Luftrenare AP-1008CH. Luftrenaren tar bort 99,5% av alla oönskade partiklar och odörer i luften med endast 45 Watts elförbrukning.

För rum upp till 73 m2

Tar bort bakterier och allergener

Tyst drift

Text lånad hos bäst i test

Coway AP-1008CH är en luftrenare som finkalibrerats för sitt syfte, och det märks. Den är ganska stor till formen men smal och därmed enkelt att placera lite upp mot en vägg. Endast ett avstånd på 20 cm krävs. Ljudnivån kan när luftrenaren går på låg fläkthastighet hållas riktigt tyst. Det är inga bekymmer att vare sig sova eller arbeta i samma rum. Vid maxeffekt slår fläkten dock på rejält med ett högt susande som följd. Men då är det ju något man önskat och Coways effektivitet är det inget fel på. När enheten ställs i ett hus med öppen planlösning och en stekpanna råkar stå en aning för länge på spisen så går luftrenaren igång direkt. Lamporna indikerar med en fyrgradig skala vilken kvalitet luften håller - från rött när luften anses förorenad till blått för ren luft. Coway AP-1008CH slår automatisk på maxläge. Snabbt har matoset fläktats bort, det är riktigt imponerande. När luftrenaren placeras i ett normalstort sovrum så jobbar den stadigt på med att hela tiden hålla luften perfekt.

Som en renodlad luftrenare har Coway AP-1008CH inte funktion att värma eller kyla ned luften i ett rum. Men precis som en vanlig fläkt så får ju Coway en kylande förmåga när luften i rummet cirkuleras. Det gör att den på sommaren med fördel kan användas i rum som lätt hettas upp och blir outhärdliga att vistas i. Enheten har ett nattläge då den blir tyst och nedsläckt, men endast om den är inställd på auto. En möjlighet att släcka lamporna även när Coway ställs in manuellt hade varit bra. För den ljudkänslige så gör läget Silence att Coway AP-1008CH blir knäpptyst, men även det första riktigt fläktläge håller en mycket låg, knapp märkbar volym. Luftrenaren har kapacitet att klara av också lite större rum, vilket gör att luften kan renas i sin helhet i en mindre lägenhet. Med tanke på det välfungerande automatläget och hur bra effekten är så känns Coway AP-1008CH som en mycket prisvärd luftrenare.

Coway AP-1008CH

Tystlåten luftrenare med snabbreagerande automatläge och effektiv luftfiltrering

Prisklass: Mellan Maxyta: 74 m2 Luftflöde: 350 m3/h Antal lägen: 4 st Effekt: 47 W Ljudnivå: 22 - 45 dB Bredd: 64 cm Höjd: 35 cm Djup: 19 cm Vikt: 6,8 kg Filter: HEPA-filter Svalanmärkt: Ja

Är man allergiker, eller om man har en allergiker i familjen, kan en luftrenare eller en luftfuktare vara till stor hjälp. Har man allergier eller astma, är inomhusluften extra viktigt. Med hjälp av en luftrenare, kan man på ett enkelt sätt minska orenheter i luften, från till exempel pollen, pälsdjur, damm, parfym, rengöringsmedel och kvalster. En luftrenare filtrerar bort, om inte alla, så i alla fall en del av dessa partiklar, vilket kan göra vardagen lite lättare för många allergiker och astmatiker.

Gillar