Den berömda dammsugningen😣

Idag har jag planer pÄ att dammsuga min lÀgenhet. Sjukt trÄkigt det lÄter, men det mÄste göras.

Ingenting görs ju som bekant av sig sjÀlvt. Det Àr ett som Àr sÀkert.

I natt hade jag svÄrt att sova. Vaknade upp ideligen med mardrömmar. Jag hade sett pÄ Uppdrag Granskning eller vad programmet heter. Det handlade i alla fall om flyktningarna. Man fick vara med och se nÀr flyktingarna tog sig över grÀnsen, för att komma fram dit de vill till Tyskland.

Jag sÄg ocksÄ att förtvivlat folk inte fick komma igenom, eftersom de stÀngt grÀnserna pÄ deras flyktvÀg mot friheten.

Jag drömde om det dÀr i natt som sagt och vaknade upp av att jag mÄdde riktigt dÄligt. Jag har aldrig varit med om det dÀr, sÄ jag kan omöjligt kÀnna vad de stackars mÀnniskorna kÀnner. Jag kan bara förstÄ att det handlar om panik, rÀdsla och sÄ vidare.

Det gÄr inte att förstÄ hur hemskt det dÀr verkligen Àr och att det hÀnder i den vÀrld som vi lever idag. Jag Àr berörd och skulle önska att man pÄ nÄgot vis kunde hjÀlpa alla.

Jag sÄg en kvinna/tjej med ett litet spÀdbarn i famnen. Det var för mig hemskt att se. Stackars mÀnniskor, att behöva fly hals över huvud pÄ grund av kriget. Inte en sÄ jÀttebra start i livet för alla barn och inte ett sÄ jÀttebra liv för nÄgon annan heller för den delen.

Folk fick ju se sina anhöriga dö i kriget eller dö pÄ flyktingbÄtarna mot andra lÀnder.

NÀ, nu orkar jag inte dra upp det dÀr. KÀnns bara sÄ jobbigt. Ska ta tag i dammsugningen nu, det Àr min prioritering för dagen.

  • Annat
  • 73 visningar

Gillar

Kommentarer