Då vet jag vilket land jag aldrig ska besöka

Läste att Kina installerar spion-appar på turisters Android-mobiler. Jag tycker verkligen det är hur sjukt som helst och därför känner jag att jag inte vill åka till Kina. Jag har inga planer på att åka dit heller, men efter detta så känner jag bara nej aldrig.

Det här är så jäkla sjukt. I syfte att undersöka om turisterna har kopplingar till Islamiska staten eller uiguriska separatister installeras en speciell spion-app på alla apparater som kör Android.

Alltså bara NEJ, med stora bokstäver. Turister som vill besöka provinsen Xinjiang i den västra delen av landet ombeds att lämna över sina mobiltelefoner till tullpersonalen som sedan undersöker innehållet med hjälp av en speciell apparat.

Om mobiltelefonen kör operativsystemet Android installeras dessutom en speciell app med namnet BXAQ eller Fēng cǎi. Denna samlar in kontakter, textmeddelanden, samtalshistorik, kalenderinformation, vilka appar som finns installerade och vilka användarnamn som används. Sedan laddas all data upp till en server, detta i syfte att undersöka om det finns innehåll med kopplingar till Islamiska staten eller uiguriska separatister.

Nej, det får vara någon måtta på det hela tycker jag. Det är så sjukt, att jag finner inga ord. Det är som att kränka människor, vilket nog gör att färre och färre turister kommer att besöka just Kina.

Tanken är att spion-appen ska avinstalleras så fort som datainsamlingen har avslutats, men vid ett antal tillfällen har den funnits kvar. Därmed har säkerhetsforskare kunnat ta reda på vad de kinesiska myndigheterna ägnar sig åt.

Den kinesiska behandlingen av uigurer har fått stor uppmärksamhet på sistone, inte minst efter avslöjandet att uppemot en miljon personer har placerats i läger utan rättegång. Det har även avslöjats att Kina använt sig av ansiktsigenkänning för att hålla koll på den muslimska minoriteten i landet.

Det här är så sjukt, att jag inte finner ord som kan beskriva det sjuka i det hela.

Källa: mynameisjossan.se och techworld.idg.se

  • Annat
  • 66 visningar

Gillar

Kommentarer

Fobibella
Fobibella,
ush då 😟
nouw.com/fobibella
mynameisjossan
mynameisjossan,
Jag håller med dig, väldigt dålig stil
nouw.com/mynameisjossan