Christer Fuglesang och Mattias Klum

Ikväll har pappa och jag varit iväg på en föreläsning av två duktiga och engagerade personer.

Den ena är den första svensken som varit i rymden, nämligen Christer Fuglesang och den andra är en av världens mest kända svenskar, nämligen Mattias Klum!

Jag tycker att båda föreläsningarna var fantastiska. De berättade om helt olika saker. Just nu håller Christer mest till på KTH (kungliga tekniska högskolan).

När Mattias berättade om det han varit med om, då illustrerade han genom att lägga sig ner på scenen. Han vill verkligen visa hur det såg ut där han var på sina fotoresor. Han har fått med bilder till omslag på tidningen National Geographic. Det är stort, det är inte många som fått det liksom.

I pausen serverades en smörgås som smakade mest paprika. Jag som inte ens tycker om paprika egentligen. Det var ju inte helt oätligt, men inte jättegott heller.

Jag hade tänkt ta autograferna och bilder med mig tillsammans med föreläsarna. Tror du att min pappa gick med på det? Nej, just det. Han tycker inte att man ska göra det, eftersom det för honom inte är så viktigt. Därför blev det ingenting av med det för min del. Pappa sa då att jag får gå med någon annan nästa gång, som ställer upp på att låta mig fotas med kändisarna eller ta autografer. Det vill ju inte jag. Jag vill ju gå med pappa. Det sa jag till honom.

Pappa sa att jag får vara besviken på honom, men det är bara sådan han är som person. Han är sådär försiktig, tystlåten, vill inte vara i vägen eller störa på något vis. Jag förstår ju pappa på ett vis, men det hade ju varit coolt att ha autograferna och foton som ett minne. Det kanske blir fler gånger man får se dessa personer i något sammanhang, det får man hoppas.

Jag deppar inte för det här. Jag tar det chill ändå liksom! Fick ju julmust till den paprikasmakande smörgåsen *LOL*

Blev tyvärr bara kassa mobilbilder, men du får ta det för vad det är. Var ju trots allt inte där för att fotografera.

Här kan du läsa om Christer och om Mattias här. Annars är det bara att använda Google.

Gillar

Kommentarer