Blev konstigt bemött

Idag var jag till Birsta City, för att köpa ett armband av Carolina Gynning från hennes butik. Jag har länge spanat in det där armbandet och fick pengar för att jag hjälpte en person att fixa en hemsida. Sedan använde jag 2000 kronor jag ska få av morfar i julklapp. Jag lade ut pengar tills jag har fått hans pengar, ville så gärna köpa armbandet nu. Nog om detta.

Jag blev inte särskilt trevligt bemött av tjejen som jobbade där. Hon kunde ju sitt jobb och den biten, men inte resten. Köper man ett dyrt armband, då ska det fasen inte gå upp vid låset, så fort man tar det på sig.

Mitt gjorde det och jag blev inte så glad. Hon som hjälpte mig i butiken, fick sätta på det flera gånger och sålde ett armband åt mig som var trasigt.

Jag med min diagnos Asperger Syndrom (det går att läsa om diagnosen i en kategori här i bloggen) blev inte så bra bemött alltså i butiken. Armbandet skulle ju inte lossna. Jag tänkte inte mer på det, men efter att jag var på väg hem med min ledsagare, så lossnade det igen. Typiskt, men vi fixade det inte med att byta eller så. Hon i butiken sa när hon hjälpte mig, alltså när jag köpte det att jag kan komma tillbaka om jag får problem.

Jag var som sagt på väg hem med min ledsagare och då gick spärren till låset på armbandet upp igen. När jag kom hem tog jag kontakt med min mamma, pappa och min syster mm. De jobbade, men mamma ringde upp mig och vi snackade i telefonen.

När hon slutade jobbet gick hon hem, hämtade bilen och drog i väg med mig till Birsta City, för att byta ut armbandet. Jag tänkte inte på i butiken när jag var där under dagen, att jag kunde ha bytt redan då. Man ska inte betala för saker som är trasiga liksom.

Mamma förde min talan i butiken och sa som det var. Hon var lite sur osv, men ursäktade sig att hon fick åka direkt från jobbet. Tjejen som hjälpte mig under dagen stod bakom disken där kassaapparaten finns och gömde sig typ.

Bara för att man har en diagnos, så ska man inte bli behandlad som om man skulle vara en sämre människa bara för det. Jag tycker inte det. Tjejen som hjälpte mig såg nog säkert att armbandet var trasigt och skulle ha bytt ut det direkt, men så blev det inte.

Hon som hjälpte mig när jag och mamma kom dit på kvällen sa att hon som hjälpte mig på dagen glömde säga att jag skulle få en disktrasa. Jag tror ärligt det bara var en kompensation och plåster på såren, för att det blev som det blev för mig med det förra armbandet och att vi fick komma tillbaka extra samma dag liksom och enbart för att byta armbandet.

Det armbandet jag har nu, det är skitsvårt att öppna vid låset och kunna få av sig det själv. Det är ett plus bara det, men jag skulle gärna vilja kunna ta av det själv vid dusch eller när jag ska sova. Vill inte gärna sova med det på mig.

P.S Armbandet hittar du här, om du vill ha ett likadant. Det är skitsnyggt, verkligen!

Gillar