Betala inte in till någon

Det är så iskallt ute, att man fryser himla mycket faktiskt. Jag var ut till jobbet idag och sedan när jag skulle gå hem, så blåste det småspik eller vad man säger. Det var så kallt, att man höll på att frysa fingrarna av sig utan vantar. Ja, jag brukar sällan använda vantar av något slag.

Kan också tipsa om något som jag fick idag på sms. Min kompis Cattis sa åt mig att inte öppna det där, men jag klickade på länken. Jag har liksom inte beställt något i mitt namn, så jag har inget paket eller något sådant att vänta på alls.

Jag tänkte bara varna och berätta att får man ett meddelande som detta till sin mobil, så ska man inte betala frakten. Det där är lurendrejeri. Jag tänkte först att det var en vara som jag beställt, men att pappa hade skrivit den i mitt namn istället eller i alla fall med mitt telefonnummer.

Sedan efter att ha snackat med Cattis som var på jobbet, så berättade hon att det här är bluff och ingenting man ska betala in till. Men det är ju så att om alla betalar en tia var, så tjänar ju de som skickar ut meddelandet stora summor pengar. Kan väl röra sig om att alla med en mobiltelefon får detta meddelande och de som kan läsa sina sms och vet hur man gör kanske betalar, om de inte tänker till ordentligt ju.

  • Annat
  • 137 visningar

Gillar

Kommentarer

Eva i Dalarna
,
Man ska aldrig trycka på länkar i såna där sms. Det bästa är att bara radera dem!
mynameisjossan
mynameisjossan,
Egentligen vet jag ju det, men blev för nyfiken
nouw.com/mynameisjossan