Att bil kallad tjuv

Jag var till Geiranger i Norge med mina föräldrar och ena moster med familj för någon sommar sedan. Vi var till någonting som kallas Dalsnibba.

Där i butiken stod min kära mor och min moster för att kolla på en mössa. Mamma ville att jag skulle köpa mössan, eftersom jag passar så fint i turkos färg. Min moster ville köpa en likadan åt sig själv. Det fick hon väl göra, så de stod och pratade med hon som jobbade där om mössan. Det fanns bara en ute i butiken, så hon gick in på lagret och hämtade en till åt oss.

När vi skulle betala så sa hon "Hade inte du två mössor?". Hon sa det på engelska, eftersom hon inte snackade norska med oss. Mamma sa som det var att vi bara tänkte köpa en mössa och att det är hennes syster som tänkt köpa den andra likadana mössan.

Hon trodde alltså att vi tänkte ta den ena mössan och bara betala för en. Det är verkligen till att lita på sina kunder. Jag menar tvärtom. Mamma blev inte så glad då. Det där var längesedan och det är över nu, men man blev bara ganska så arg just då.

Gillar

Kommentarer