Året som gått

Hallå där ute. Nu kommer jag att dela med mig av en resumé av året som gått, med hjälp av några frågor jag hittade när jag googlade. Hoppas du gillar mina svar.

Du får gärna göra en egen resumé genom att använda dessa frågor, men dina egna svar.

Vad har fungerat bra under året? Det som för mig har fungerat bra är att hålla avstånd och peppar peppar, så har jag inte blivit smittad av pandemin som härjat under året.

Vad har inte fungerat så bra under året? Att träffa vänner, bekanta och släkten. Man har inte fått göra det så som förr och inte kunnat heller på grund av pandemin. Jag och mina föräldrar fick ställa in vår tänkta resa till Gotland på grund av denna hemska pandemi.

Vad har varit bäst med året? Det har varit att jag och mina föräldrar kunnat ta oss en liten resa via Vildmarksvägen och övernatta i Saxnäs. Du kan se inläggen här, här och här.

Det har även varit båda resorna jag och min pappa gjorde till Konny Lundström i Kalvträsk/Skellefteå för att vi ville försöka fota Kungsörn. Vi var där i två omgångar. Du kan se inläggen här, här, här, här, här, här och här.

Jag vid snön efter Vildmarksvägen

Duvhök (ung hona) Fotad hos Konny Lundström

Vad har varit sämst med året? Det som varit absolut sämst över hela världen är den här jäkla pandemin som sprider sig som en löpeld och gör så att folk dör, blir jättesjuka, inte kan andas, måste ligga på sjukhus, inte kan känna lukt eller smak, får isolera sig från omvärlden. Man har inte kunnat krama folk så som man vill, fått umgås med nya bekantskaper mm. Man har fått lära sig ta ansvar på ett helt annat vis än annars, fått lära sig tvätta händerna, hålla avstånd, ta hänsyn till andra och inte bara sig själv. Året har varit konstigt och kaous på många plan. Det är inte ett år man vill uppleva en gång till. Corona (Covid 19) borde få ett stopp. Jag vet inte, men hoppas och tror att vaccinet kommer att göra sitt, om nu alla väljer att ta det och det hoppas jag att folk gör.

Vad har varit tongivande under året? Alla glansdagar när man fått träffa sin systerdotter, närhelst man velat. Att det inte varit någon längre frånvaro där och att man kunnat umgås med familjen, även om det varit pandemi i världen.

Min gamla Pippidocka, över 30 år gammal som min systerdotter brukar leka med hos mormor och morfar. Hon har faktiskt sina original kläder också, bara inte på denna bild

Vad är jag mest stolt över? Det måste nog vara att jag har kunnat ta mig till träningen med Korpen i Timrå själv, utan att behöva ha min kompis Cattis som stöd när det varit Hi-intervall innan sommaren, då Pia och Erika ledde passet ute på skolgården.

Vilka utmaningar har jag haft? Jag har väl inte haft några stora utmaningar, sådär direkt vad jag kan komma på.

Cattis med blommiga kepsen, jag, Pia i kortärmat och hennes dotter Erika bakom henne

Vad har jag lärt mig under året? Att hålla avstånd, tvätta händerna på rätt sätt, stanna hemma om jag känner mig sjuk och att inte umgås med nya personer eller ens med personer som är i riskgrupp. Allt på grund av den jäkla pandemin (Coroina, Covid 19) som sprider sig som en löpeld världen över. Att också ta hänsyn till andra och inte bara mig själv, vara en god medmänniska att stanna hemma när det behövs.

Finns det något som du velat göra men inte gjort? Varför? Hade mer än gärna velat resa någonstans mer än bara inom Norrland, som det har blivit i år. Hade tänkt åka till Gotland, men den resan ställdes in på grund av pandemin. Vi valde alltså att inte resa dit, sitta på färjan och så vidare med andra människor vi inte kände.

Min systerdotter håller i en svamp som jag plockat åt henne ur gräsmattan

Vad hade jag velat göra annorlunda? Hade gärna velat leva om detta år, utan den här pandemin, så att allt hade kunnat bli annorlunda på så många plan. Det spelar ingen roll vad än det gäller.

Vad vill jag fortsätta att göra även nästa år? Det vet jag inte så noga, men att se till att jag håller mig frisk så att jag får träffa mina nära och kära är ett måste, istället för att behöva sitta isolerad i väntan på att bli frisk från Corona, om jag nu skulle drabbas av den eller behöva ligga inne på IVA isolerad från omvärlden med världens värsta sjukdom som följd och eventuellt kanske dö eller i alla fall bli riktigt sjuk som påföljd och det inte går över så lätt.

Vilka beteenden har varit återkommande under året? Frustration, nedstämdhet, oro osv på grund av denna pandemi. Det har även funnits ljusglimtar i tillvaron, viket ju också är ett plus i kanten. Allt har inte bara varit negativt, även om det ibland har känts så.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Duvhöken var verkligen fin.

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

En av de bilder jag inte har kommit till skott med att göra till en canvastavla 😊

nouw.com/mynameisjossan