Äntligen något bra för samhället

Idag har jag sett någonting som gör mig glad. Jag har sett att det hos Ellos tagit in större modeller och inte bara en massa pinnsmala personer, som man oftast ser tycker jag.

Jag vet tyvärr inte vad alla modeller heter eller vilka de är, men jag vet två. Heja er alla som är med i den här kampanjen och kämpar för allas rätt till att acceptera och våga älska sina kroppar precis som de är.

Innan du läser vidare vill jag meddela att du hittar kampanjen här.

Inget ont om pinnsmala personer eller personer över lag som är smala, det är inte dit jag vill komma med detta inlägg.

Det jag vill med det här inlägget är att lyfta fram att olika är bra. Man behöver inte se ut som värsta smalisen för att duga som människa.

Även om vissa tycker det är fult med tjocka personer eller hävdar att personer av modell större försöker få folk att bli fetton om de skriver på sociala medier att man duger som man är, eller säger att feta personer borde banta. Det är inte så lätt att bara gå ner i vikt, vissa försöker och klarar det ändå inte. Vissa påstår också att man ljuger för sig själv, om man påstår att man trivs att vara överviktig eller fet. Klart man kan trivas som modell större, lika mycket som man kan trivas i att vara modell mindre.

Aldrig att en smal person får läsa eller höra lika mycket påhopp som en plus size personer får göra. Enligt mig är alla lika mycket värda och får se ut hur de själva vill, det är ingen annan som kan bestämma det. För mig spelar det ingen roll vad man har för ras, religion, hudfärg, utseende eller vad det nu kan röra sig om. Alla människor har lika stort värde som personer, förutsatt att de inte gjort mig något eller är en idiot på annat vis.

Dit jag vill komma är, att jag tycker det är bra att butiker nu börjar se över sina modeller och anlitar plus size, inte bara trådsmala modeller.

Vad vill Ellos lyfta fram med denna kollektion?

Kakan Hermansson, Cassandra Klatzkow, Linda-Marie Nilsson och Marjaana Lehtinen - fyra starka kvinnor frontar Ellos festmode vintern 2019. Kvinnor som på olika sätt jobbar för att sprida kroppspostivism, allas lika värde och acceptans mot våra olikheter. Med vårt koncept Made by women väljer vi att aktivt arbeta med enbart kvinnor – att lyfta kvinnor både bakom och framför kameran. Vare sig det gäller produktionsteam eller modeller.

Att se något som sticker ut från mängden ser jag som något väldigt bra och ingenting man ska skämmas över. Att man vågar vara sig själv och se ut som man gör, det är modigt och någonting jag önskar att jag kunde stå för också.

Tyvärr jämför man sig med andra och vill se ut som de personerna, ha likadan näsa, annan färg på ögonen eller vad det nu kan vara. Det är därför bra att det kommer in lite andra personer i modeindustrin.

Mer bilder, kläder och mer om kampanjen hittar du på hemsidan.

P.S Vissa av bilderna är lånade via hemsidan , medan vissa bilder är lånade här. Allt text är min, förutom vad Ellos vill lyfta fram med kampanjen som jag lånade via hemsidan.

Gillar

Kommentarer