Äntligen är han borta

Hallå där ute och förlåt för att denna blogg handlar om politik just nu. Det sista jag vill att den ska handla om är just politik.

Jag är på något vis glad över att Donald Trump inte längre har makten, utan att den är tilldelad Joe Biden. Jag hoppas att Trump känner sig besegrad och slutar upp med att tro detta är valfusk. Det har enligt honom inte fuskats så mycket kring något val som nu.

Läste någonstans att Joe Biden är feminist. Ja, allt kan ju bara bli bättre än Trump i alla fall. Den 20 januari tar han över som president i USA och blir då landets 46:e president.

Joe Biden stammar när han talar. I den katolska skola han gått i var det en nunna som uttryckte sig nedsättande om unge Bidens stammande. Då ska hans mamman ha letat upp nunnan och sagt: ”Om du någonsin talar till min son på det sättet igen kommer jag och river hättan av ditt huvud!”

Det är en överraskning för många att Joe Biden har stammat hela sitt liv eftersom det knappt märks när han håller tal för offentligheten.

Du kanske inte vet, men Joe Biden är mest känd för den stora massan världen över som president Barack Obamas vicepresident under åren 2009 till 2017.

Joseph "Joe" Rubinette Biden Jr. föddes som det första barnet i familjen den 20 november 1942 i Scranton i nordöstra Pennsylvania. Staden ligger ungefär 150 kilometer nordväst om New York City. Hans mamma Jeans släkt kom ursprungligen från Irland, medan pappa Joe hade rötter i England, Frankrike och, likaså, Irland. Efter Joe Jr. fick de tre andra barn.

Joe Biden kommer att satsa på klimatet, vilket jag tycker är väldigt bra. Till skillnad mot Trump som helt enkelt inte brydde sig ett dugg.

Joe vill visa att han kommer att hantera coronapandemin mycket bättre än presidenten. Han lovar en mer sammanhållen, nationell strategi för att bekämpa pandemin, till exempel när det gäller testning och munskydd.
Han går också till val på att behålla Obamacare, sjukförsäkringssystemet han var med och sjösatte och som president Trump vill slopa.
Joe vill också höja skatterna för de rikaste i USA, för att betala för bland annat hans klimatplan om nya gröna jobb.

Det bästa tycker jag är att Joe Bide kommer att kämpa för att återuppta internationellt bistånd till organisationer som arbetar med aborter. Han kommer även att skrota de restriktioner mot abort som president Donald Trumps administration infört inom ett federalt hälsoprogram som riktar sig till låginkomsttagare. Detta gör mig faktiskt hur glad som helst. Han är på kvinnans sida också, inte bara mannens.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Trump är väl bara en dålig förlorare. Han beter sig ju barnsligt och löjligt och han kan gott hållas så ser alla ännu mer hans rätta sida.

nouw.com/shining
mynameisjossan
mynameisjossan,

Han kunde väl ha hållit sig till sina affärer från första början, så man sluppit allt elände han ställt till med hittills tycker jag.

nouw.com/mynameisjossan