Anomalisa

Igår kväll såg jag värsta annorlunda filmen med mina föräldrar. Inte för att den var dålig, bara annorlunda.

Inte riktigt min stil, men den var okej att se ändå. Tiden bara flög iväg, eftersom den gick fort att se tycker jag. Den kändes aldrig långtråkig. Det hände saker hela tiden, även om det stundtals var lågt tempo.

Filmen vi såg heter "Anomalisa". Hade inte hört talas om den, förrän pappa tipsade mamma och mig. Vi tyckte att vi kunde ge den en chans i alla fall, vilket vi gjorde. Helt klart sevärd.

Vad handlar filmen om?

Från Oscar®-vinnaren* bakom Eternal Sunshine of the Spotless Mind och I huvudet på John Malkovich kommer nu nästa ”mästerverk”**. Michael åker till Cincinnati för att tala på en konferens, men ett oväntat möte får honom att inse vad, och vem, han saknat i sitt liv. Kärlek, skratt och ensamhet samsas i denna ”ofattbart nyskapande”† stop motion-flm.

Filmen är från 2015 i regi av Charlie Kaufman  och Duke Johnson. Filmen bygger på Charlies pjäs och manus från 2005 med samma namn.

Genre: Komedi, drama, fanatsy

Nomineringar: Oscar för bästa animerade film, Guldlejonet, Golden Globe Award för bästa animerade film, Indipendent Spirit Award för bästa film

Röster till karaktärerna: David Thewlis, Jennifer Jason Leigh, Tom Noonan

Du kan läsa mer om filmen här

Gillar