2019- 30 frågor om året som gått

Hallå i holken!

Här kommer jag att delge mitt 2019 i text och bild. Hoppas att det uppskattas och gillas av er. Låna gärna frågorna till att själv göra ett eget inlägg om året som gått, men använd dina egna svar och inte mina.

Blomman här under är en Åkertistel. Fotad i Gubbrå, Njurunda - Sundsvall. 1/8.

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?

Jag var på en resa med min bästa vän, eftersom vi firade 20 år som vänner.

Vi åkte till varghotellet i Järvsö. Vi hade fri tillgång till Järvzoo då.

Att utforska Järvsö och se Lill-Babs gravsten gjorde vi också, eftersom jag ville se den när jag ändå var där.

Vill du se mer bilder och läsa mer om resan till Järvsö? Gör det då gärna här.

Genomdrev du någon stor förändring?

Jag provade på att gå på vattengympa igen. Har gått för många år sedan, men det blev då för jobbigt för mina armar av de grejor man skulle hålla på med under vattnet typ. Den här terminen var jag med på vattengympan och kände att jag trivs med den typen av träning, den går jag mer än gärna på igen nästa termin.

Bild på mig i omklädningsrummet efter ett pass vattengympa.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar under 2019?

Nej, det var ingen av mina vänner som blev det. Däremot blev min syster mamma till världens finaste lilla flicka, Elsie som jag älskar av hela mitt hjärta.

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

Det datumet då jag blev moster, för första gången i mitt liv. Jag är så otroligt glad och stolt över att vara moster. Jag kommer att skydda denna lilla flicka med mitt liv, om det skulle behövas. Hon blir alltid så glad att se och träffa mig, ler mer hela ansiktet då jag kommer dit för att hälsa på. Det är kärlek från henne till mig och från mig till henne.

Dog någon som stod dig nära?

Nära kan jag inte påstå att hon var, men pappas brors fru gick bort i år. Det var himla sorgligt faktiskt. Jag och hon umgicks ju inte med varandra, mer än under släktträffar.

Vilka länder besökte du?

Finland och Norge. Finland för att fota björn från gömsle via Rovdjursland.se och Norge på en resa till Trondheim med mamma, pappa, min ena moster, hennes man och deras yngsta son.

Det finns bilder från Finland i detta inlägg, här.

Det finns bilder och reseberättelse från Trondheim i några inlägg. Dag 1. Dag 2. Dag 3.

Bästa köpet?

Samsung Galaxy S10+. Kommer inte att byta ut den på länge, om den inte går sönder eller det händer något annat som gör att den inte fungerar.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Det som gjorde mig riktigt glad, det är att jag fick min fina systerdotter. Jag kan inte nog skryta om henne, eftersom hon betyder så otroligt mycket för mig på många sätt.

Den här bilden är inte helt färsk på mig och min systerdotter, eftersom hon nu är över 9 månader gammal.

Saknade du något under år 2019 som du vill ha år 2020?

Det kan jag inte påstå, inte på rak arm sådär. Det finns säkert någonting, men jag kommer bara inte på vad det kan vara.

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Det är lätt att vara efterklok, men jag önskar att jag hade gått på fler pass med träning i den mån jag känner att jag klarat av det med min kropp. Annars fler promenader och mindre stillasittande. Lätt att säga eller skriva tycker jag och svårt att göra verklighet av det.

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Sagt en massa ord som kommer eftersom jag har tics. De kommer när jag känner mig stressad eller när det inte går som jag vill med saker och ting. Jag använder de inte bara i dessa nämnda situationer, jag använder de ibland annars också. Här kan du läsa vad tics är, om du inte redan vet.

Favoritprogram på TV?

Solsidan, Bytt är Bytt, Inifrån världens värsta fängelser, Idol, Melodifestivalen, Panik i Tomteverkstan och så vidare.

Bästa boken du läste under 2019?

Let it snow, av 3 olika författare som smälter ihop allt till en enda helhet. Maureen Johnson skriver om en tjej som heter Jubilee, John Green skriver om tre personer som kallas JP, Greven och Tobin (om jag inte minns fel), Lauren Myracle skriver om tre personer som heter Addie, Dorrie och Tegan.

Du kan läsa mer om bokrecensionen här.

Största musikaliska upptäckten?

Den där var himla svår faktiskt. Jag vet inte riktigt, om jag ska vara ärlig. Har lyssnat på väldigt mycket blandad musik genom året, så någon musikalisk upptäckt har jag väl inte gjort.

Här (på bilden under) var jag nyfärgad i håret, men det var inte sådär himla rött ändå, även om det var mot det där hållet.

Vad var din största framgång på jobbet 2019?

Det finns ingen framgång på mitt jobb, det är ett som är säkert. Jag tycker i alla fall inte att jag har kommit vidare på det planet. Jag har ju inte varit där så himla mycket heller, eftersom det har sin orsaker.

Största framgång på det privata planet?

Jag är så himla glad att jag fortfarande inte har någon kontakt med en släkting som gör mig besviken gång på gång. Jag har haft lite smått kontakt, men det är inte mycket mer än så. Jag orkar inte med att bli besviken gång på gång och därför säger jag upp kontakten och kommer inte ta den tillbaka. Det har inte blivit någon förändring på det planet på flera år från personens sida. Då är det bara att man kan som min moster säger "stänga den dörren och gå vidare" eller "lägga locket på". Jag kommer i alla fall inte ta upp kontakten igen, utan känner att jag mår mycket bättre av att inte ha kontakt med personen i fråga.

På bilderna är det jag med min idol Jessica Falk, 13/11.

Största misstaget?

Det vet jag väl inte om det finns något eller det kanske det gör? Det är väl bara jag som har förträngt det eller glömt bort? Kanske inte var så himla viktigt med andra ord.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Hur ska jag komma ihåg det? Nej, det kommer jag inte ihåg vet du.

Vad spenderade du mest pengar på?

Resan till Finland, min nya mobil och resan till Norge.

Något du önskade dig och fick?

Önskade att få se Molly Sandén i Sundsvall 19/3 och så blev det att det skaffades biljetter också. Det är en stor lycka för mig, att jag får se den artist jag vill se.

Bilden är på mig och Shirley Clamp sedan 9/7.

Något du önskade dig och inte fick?

Energi och mer ork. Det önskade jag mig förra året också, men det fick jag inte då heller. Typiskt, men sant. Kanske att nästa år bjuder på det? Man får alltid hoppas.

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?

För det första kom min syster och hennes dotter hem till mig på förmiddagen, för att vi skulle äta lunch tillsammans. På eftermiddagen var jag med mina föräldrar till E-street för att äta middag.

Här kan du läsa och se bilder från födelsedagen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Om jag hade fått jobba med någonting annat, istället för att bara sitta på daglig verksamhet och häcka. Det är därför jag sällan är på jobbet, eftersom det inte känns särskilt meningsfullt för mig.

Vad fick dig att må bra?

Det som verkligen fick mig att må bra, det var alla stunder jag hade med min systerdotter, med nära och kära, samt med vänner av olika slag.

Vem saknade du?

Som alltid, min fina farmor som gick bort i slutet av september 2014. Så saknad, men aldrig glömd.

De bästa nya människorna du träffade?

Ingen aning vilka alla nya människor jag träffat är, men den som har gjort starkast intryck på mig är ju min systerdotter. Hon är den bästa nya människan jag träffat i år. Första gången jag träffade henne, så var hon 4 dagar gammal.

På bilden här under, så var min systerdotter väldigt liten.

Mest stolt över?

Mig själv faktiskt, eftersom jag orkat med att gå på alla de träningspass jag gått på varje vecka. Medelgympa och vattengympa.

Högsta önskan just nu?

Att jag, samt mina nära och kära får må bra, ha hälsan i behåll och njuta av det livet ger.

Vad tänker du göra annorlunda under 2020?

Tänka ännu mer på vad jag äter, inte dricka läsk mitt i veckan om det inte är någonting särskilt, ta promenader de dagar jag inte tränar medelgympa, vattengympa eller jobbar. Jag jobbar ju inte alla dagar i veckan.

Vad har du för mål och drömmar för 2020?

Jag tror inte att jag har några mål, men drömmar har jag. Jag skulle vilja hitta någonting att jobba med, som är meningsfullt för mig. Jag tycker inte om att sitta på Daglig verksamhet, med lite eller ingenting att hitta på. Det blir så trist i längden tycker jag, när det inte finns mer att göra än att riva tidningar i en maskin som gör dessa tidningar till pappersströ. Detta säljs sedan till hästägare, om deras hästar är allergiska mot att ligga på hö. Annars kan man sätta ihop rörklämmor åt ett företag, det är inte heller något som gör att jag utvecklas som person. Nej, något mer meningsfullt arbete borde det finnas för mig. Skriva på datorn får jag ju också göra, men det känns inte heller sådär meningsfullt egentligen.

Bilden här under är på mig, då jag precis fått mina nya glasögon. Det är min syster som fotade mig.

Gillar