20 frågor om TV-serier

Hallå där ute!

Jag tänkte göra ett inlägg där jag passar på att tipsa er om serier ni kanske inte sett, vill se igen eller aldrig hört talas om? Jag vet inte, men vi kör i alla fall.

1. Tv-serie där du sett alla avsnitt minst två gånger

Solsidan. Den är jag helt inne i nu och kan inte sluta titta på och ser avsnitten flera gånger om. En helt underbar serie liksom, som jag aldrig kan få nog av.

Detta är liksom ingen biggie, men har du tänkt på om du sett serien från början 2009, då hade Mia Skäringer eller Anna som hon heter i serien en glipa mellan framtänderna. Kollar man nu, så har hon ingen glipa helt plötsligt. Vad är det? Varför förändra något som är unikt och passar in? Jag förstår inte riktigt varför egentligen. Detta är inte bara för karaktären Anna, det är så Mia gjort i verkligheten också, utanför rollen. Hittade ingen bättre bild, där det tydligt syns att hon har glipa. Därför fick jag ta den bild jag hittade.

2. Serie som du aldrig skulle kunna missa ett avsnitt av

Åter halkar jag in på Solsidan och även Younger, men det finns säkert andra också. Ja, typ Sjölyckan, Bonusfamiljen och några till jag inte kommer på just nu.

3. Skådespelare som skulle kunna få dig att titta på en tv-serie

Cameron Diaz, Josephine Bornebusch, Hilary Duff, Felix Sandman. Det finns galet många, men jag kommer inte på alla namn så här i skrivande stund.

4. Skådespelare som skulle kunna få dig att INTE titta på en tv-serie

Det vet jag inte riktigt, men allt beror på vilka roller personerna/personen i fråga har. Gillar jag inte personen i en roll, men gillar den i en annan... Ja, det är ju en helt annan sak det. Allt beror på vad de har för roller. Om jag ska nämna en, så vore det Jarl Borssén. Han spelade bland annat den farliga sjörövaren Blod-Svente i "Pippi på de sju haven" från 1970. Han spelade också järnhandelsbiträde när Pippi Långstrump letade efter spunk 1969.

Skulle heller inte vilja se någon serie med Örjan Ramberg. Han är liksom stekt för mig, på grund av det han gjorde mot Josefin Nilsson. Det spelar ingen roll att serien i övrigt är bra, jag skulle ändå inte titta.

5. Tv-serie som du kan citera från

Det är inte många jag kan det ifrån, om jag ska vara ärlig. Kanske inte såhär just, men jag kan nog citera från serien Sally från 1999. Den har jag sett hur många gånger som helst och tycker om den än idag. Serien finns att se på Öppet Arkiv hos SVT i 2 säsonger här.

6. Tv-serie som du gillar men som ingen annan tycker om

Den där är verkligen klurig att komma på. Jag har verkligen ingen aning vilken det kan vara. Jag får nog återkomma när jag funderat ut det. I så fall vore det nog Sally där också eller möjligen Rena Rama Rolf. Jag vet i alla fall bara en jag känner som gillar Sally och ingen gillar Rena Rama Rolf, vad jag vet.

7. Tv-serie som du brukar nynna introsången till

Det måste vara Svampbob Fyrkant. Det var en favoritserie då jag var yngre. Jag har faktiskt några säsonger av serien på DVD och första långfilmen.

8. Tv-serie som du tycker alla ska titta på

Jane The Virgin, Glee, Solsidan, Dejta, Bonusfamiljen, Nailed it, Fångarna på Fortet, Idol och så finns det många mer, men jag kommer inte på alla som jag gillar.

10. Skådespelare som startade sin karriär i ett annat forum och som senare överraskade dig med sitt skådespeleri i en tv-serie

Felix Sandman, eftersom han började som sångare i ett pojkband vid namn FO&O. Senare gjorde han solokarriär och därefter blev det även skådespeleri.

11. Tv-serie som du gärna vill börja titta på i framtiden

Jag vet inte om jag har någon sådan serie faktiskt. Jag kan liksom inte tänka mig någon i alla fall, inte som det är just nu

12. Tv-serie som du fick sluta titta på för att det var så dåligt

Svenska hjärtan. Jag började ju se den nutid och inte när den gick på TV, eftersom jag var för ung då. Den gick ju 1987-1998. Jag var då mellan ca 1 till 11 år och hade ingen behållning av serien. Det har jag ju i och för sig inte i dagens läge heller. Det märks att den serien är gammal. Alla äldre serier behöver inte vara dåliga, men just denna serie tycker jag är dålig.

Vill du se serien, så finns den på Öppet Arkiv hos SVT i 4 säsonger här.

13. Tv-serie som fått dig att gråta flertal gånger

Glee, alla gånger. Jag tycker det var mer eller mindre sorgligt, att jag grät vid flera tillfällen där. Det var faktiskt äkta tårar där och jag grät, även om det var skådespel. Jag kände med karaktärerna där på ett vis som jag inte gör så ofta, men då satte jag mig ju sjukt mycket in i serien också.

14. Den senaste tv-serien du tittade på

Solsidan, senast igår. Jag kollade på olika avsnitt från olika säsonger. Det var ingen speciell säsong jag kollade igenom i ett svep liksom.

15. Favoritgenren när det gäller tv

Komedi. Jag älskar komedier och ser nästan ingenting annat, om jag själv får välja. Jo, romantik funkar också och i viss mån drama.

16. Den första serien som du blev besatt av

Ingenting jag kommer ihåg sådär, men den jag kommer ihåg var nog Nya Tider. Den hade ju allt och lite till tycker jag. Satt slaviskt hemma och såg ett avsnitt på utsatt tid varje kväll. På den tiden kunde man inte streama när man ville heller, eftersom den tjänsten inte fanns. Jag kommer ihåg att jag bad mammas ena väninna spela in avsnitten jag missade på VHS, då jag var i Thailand 2002 med mina föräldrar, syster och pappas ena kusin. Serien sändes 1999-2006, i totalt 509 avsnitt. Vad jag minns så blev det inget slut på serien, utan den blev aldrig färdig.

Jag kommer också ihåg hur jag blev besatt av Allis med is 1993-1994. Vi hyrde filmen på VHS på Biblioteket och sedan spelade vi av till VHS, så att jag skulle kunna ha en kopia att titta på själv hemma.

17. Tv-serie som du önskar att du aldrig tittat på

Big Brother 2004, samma år som Carolina Gynning var med och vann hela skiten. Såhär i efterhand tycker jag det var meningslöst att jag tittade. På en klassresa till Stockholm åkte jag, min dåvarande assistent och en kompis till henne för att kolla på big brother huset från utsidan detta år. Jag ville så gärna se det och det var inte särskilt mycket att se därifrån kommer jag ihåg.

Här är vinnaren Carolina Gynning med dåvarande kärleken Olivier de Paris, som hon blev kär i där inne i huset.

18. Den konstigaste serien du tyckt om

Den har jag inte ens susning om. Jag får återkomma när jag funderat färdigt på den och då menar jag det.

19. Den roligaste tv-serien som du tittat på

Det måste ha varit... den där var väldigt knivig, men jag måste nog säga Jackass. Jag menar, även om det är ett TV program, så är det ändå en serie eftersom det är många avsnitt och säsonger. Har inte sett alla avsnitt och inte följt med slaviskt, men det jag sett har varit kul.

Jag brukar inte vara så sugen på att se Jackass nu för tiden, men då jag såg var det kul faktiskt.

20. Tv-serie som kan skrämma dig mest

Ingen direkt sådär vad jag vet, men jag gillar nog inte skräck, rysare och thriller faktiskt.

  • 65 visningar

Gillar

Kommentarer