10 saker du inte visste om mig

Hallå där ute i den berömda holken. Idag är det söndag och helgen är snart slut.

Hoppas att läget är på topp med dig, vilket det är med mig. Jag tänkte bjuda på 10 saker du inte visste om mig eller så visste du allt, men det tror jag inte.

1. Jag tycker mycket om att fota djur i naturen, fotar oftast insekter om somrarna. Ibland åker jag även på olika fotoresor, för att fota djur och natur.

2. Mitt liv är berikat med en systerdotter och en systerson, vilka jag älskar av hela mitt hjärta. Jag kommer aldrig att sluta älska min systers barn, hur gamla de än är. De kommer att vara i mitt hjärta så länge jag finns på denna jord.

3. Jag vill gärna tro att det finns liv på andra planeter, men jag vet inte om det i så fall är något intelligent liv.

4. Jag har aldrig varit bra på att rita och måla, men tycker det är kul att hålla på ibland med det ändå.

5. Jag vågar faktiskt inte prova att äta sniglar, eftersom jag tycker det ser så hemskt ut. Det skulle säkert inte smaka något konstigt, mer än vitlök. Jag har hört min pappa tala om det och även andra, men själv vill jag inte testa. Det är likadant med ostron, det vill jag heller inte testa.

6. Pytt i panna som man köper färdig och steker är en stor favorit. Äts alldeles för sällan hos mig.

7. Har som dröm att bo på ishotellet i Jukkasjärvi. Får se om det blir något med det någonsin, eftersom jag inte verkar få någon ur familjen med mig att göra det. Åker inte själv eftersom jag inte hittar och min diagnos gör att jag inte skulle klara det själv heller.

8. Jag är feminist. Det är så att jag vill att kvinnor ska ha lika lön som männen för lika arbete. Jag och mina medsystrar ska kunna gå omkring i kjol utan att bli kallad vid öknamn, bli tafsad på eller på annat sätt ofredad. Vi kvinnor ska kunna gå ensam hem om kvällarna, utan att bli våldtagen eller känna oss otrygga på något vis. Vi ska inte bli kallade vid öknamn, bara för att vi har legat med si och så många personer i vårt liv, medan man hyllar en man som gjort precis samma sak. Vi kvinnor ska kunna utföra samma uppgifter inom arbetslivet, utan att känna att det vi gör är något som anses manligt. Vi ska inte behöva vara rädda att bli våldtagna, könsstympade mot vår vilja osv. Både män och kvinnor ska kunna bära färgen rosa, leka med dockor, Barbie, ha smink osv utan att det ska anses vara mer kvinnligt än manligt. Vi kvinnor ska bli tagna på lika stort allvar som männen, utan att man gör skillnad där. För mig är feminism att leva tillsammans i samma samhälle, män kvinnor och icke binära på lika villkor.

9. Har fått min första dos vaccin mot pandemin 29/4. Den andra dosen väntas 10/6.

10. Är ingen sådan person att jag tror att jag är bättre, duktigare osv än vad du är. Alla människor har lika värde tycker jag personligen. Det spelar ingen roll om du har annan hudfärg, annan religion, någon avvikande diagnos, sitter i rullstol eller vad det nu kan vara. Enligt mig har alla människor lika stort värde, så länge de inte har gjort mig någonting ont.

P.S Bilden på mig är en arkivbild.

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,

Roligt med din lista om dig. Kramar❤

nouw.com/shining