Eftersom jag är ganska ekonomisk men ändå älskar smink så har jag blivit ganska duktig på att hitta bra smink till bra priser.
Jag känner inte att jag behöver de dyraste märkena och jag är fullt medveten om att dyrt inte behöver betyda bra och att billigt inte behöver betyda skräp.
Det brukar sägas att man får det man betalar för och det kan stämma...ibland fast inte alltid.
Här har jag sminkat mig med bara billigt, fast enligt mig väldigt prisvärt och bra smink som jag faktiskt gillar och om någon mer är som mig och gillar bra budgetsmink så tänkte jag dela med mig av mina favoriter...

Av de produkter jag har använt så är den dyraste varan Viva la divas Dream Cheek blush & highlighter palett som kostar 159:-
Jag tycker rougen som heter " Sunday walk" är så himla fin så jag köpte paletten egentligen bara för dens skull men hela paletten är fullt användbar tycker jag.
Den näst dyraste produkten är Tikeis mineralpuder och en burk på 7 gram kostar 149:-. Det är verkligen billigt för ett mineralpuder och jag märker ingen skillnad mellan det och det dyraste mineralpudret på marknaden som jag också har testat så här sparar jag många hundralappar.
Resten av produkterna kostar alla under hundralappen.
Min HD- pro brow palett från Makeup Revolution hittar jag inte exakt den jag har på svenska marknaden, jag fick min i deras julbox som jag beställde ifrån Tambeauty.com men de har här en väldigt liknande palett här som jag tror är samma innehåll i en annan förpackning för 99:-.
Jag gillar Makeup Revolutions produkter överlag och har mycket av deras smink och kan säga att det mesta de gör är väldigt prisvärt och framförallt ögonskuggorna är jag mycket nöjd med.
Här har jag använt deras ögonskuggspalett Iconic pro 2 som är en bra palett med hälften matta och hälften skimriga skuggor i perfekta vardagsfärger som jag tycker är väldigt användbar.
Även min contourpalett kommer ifrån Makeup revolution, kostar 99:- och jag gillar den för att den kalla färgen i mitten verkligen är den perfekta kalla nyansen för min ljusa hudton för att ge skugga men hela paletten är fullt användbar och highlightern är super den också.
Highlightern jag använde till den här sminkningen var dock deras vivid baked highlighter som redan är välkänd för sitt glow och den kostar 65 :-
Mina primers kommer också från samma märke och ansiktsprimern kostar 75:- och ögonprimern från deras sidomärke I heart makeup finns för 38:- vilket nog är den billigaste jag hittat någonsin men det är inget som påverkar kvalitén för den gör sitt jobb mycket bra.
Min favoritfoundation utav alla, dyra som billiga är W7:s genius feather light foundation som jag tidigare tagit upp i bloggen.
Jag har flera andra foundations men det är bara den här som jag inte kan vara utan och som jag alltid köper 2 utav och köper nya efter att den första tagit slut ifall så att jag alltid har en i reserv tills jag får hem nya.
Den kostar helt otroligt nog bara 49:-.
Den är i en oljig konsistens som är väldigt lätt att arbeta in i ansiktet med en borste och den är väldigt täckande.
Oljigheten torkar till efter en stund på huden och lämnar ett matt resultat som jag verkligen älskar.
Det syns inte att man har foundation på och det är inte nödvändigt att sätta den med puder heller även om jag brukar göra det ändå för att då sitter det som berget hela dagen ( och till nästa dag kan jag erkänna då jag råkat somna med den på).
Concealers använder jag bara till mina mörka ringar under ögonen och jag använder alltid 2 olika. En som korrigerar färgen under foundation och en ovanpå som ljusar upp och här har jag använt wet n wilds cover all vilket jag kan säga att den inte gör men den är ändå bra för sitt pris. Jag har också använt Nyx HD concealer vilken jag inte heller kan säga att den döljer mina ringar men den är ok, prisvärd och funkar nog bra på de som inte har så kraftig blåhet runt ögonen som jag har. Båda kostar ca 70 kr styck.
Mascaran Oh so waterproof kommer ifrån W7 och kostar bara 29:-
Borsten är gigantisk och går inte att måla småfransarna närmast ögonvrån med men jag gillar hur bra borsten får till de långa fransarna så jag har inget emot att stå och småpilla lite för det låga priset eller så använder jag bara en annan borste till småfransarna.
Även banana dreams pudret kommer ifrån W7 och jag har faktiskt bara testat 3 olika bananpuder så där är jag inte så insatt men detta duger bra och kostar bara 39:-.
Läpp-pennor har jag mängder utav och jag köper bara billiga sådana men denna är från Aden i färgen nude och kostar 32:-
Läppstiftet är Milanis i nyansen matte blissful och jag älskar deras matta läppstift för de sitter kvar i många timmar och är verkligen kvalitét till lågt pris. 89:- har jag hittat flera av deras läppstift för som billigast och det är det värt😃

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Dagens brunch bestod utav en avokado, en halv burk tonfisk i olja, 6 skivor gurka, 2 matskedar (eller 4?😂) majonäs och lite rödlök på tonfisken.
Enligt Lifesum blev detta 81% fett, 15% protein och 4% kolhydrater vilket jag tycker är en helt perfekt kombination för mig just nu.
Tallriken innehåller över hälften av mitt rekommenderade dagliga intag av kalorier och det låter säkert överdrivet men för mig som har haft problem med att få i mig tillräckligt med kalorier så är detta en perfekt tallrik, speciellt nu när jag börjat powerwalka/jogga mer och bränner lite extra.
Tjingeling

Likes

Comments

Nu är mina 5 dagar med äggfasta avklarade och nu är det 5 dagar med strikt LCHF som gäller innan jag åter igen äggfastar i 5 dagar.
Jag är nöjd med resultatet på vågen efter dessa fem dagar då jag gått ned exakt 2 kilo i vikt.
Det märks att en del utav det man gör av med är vatten eftersom jag varit törstigare än annars och druckit mer än dubbelt så mycket vatten än vad jag normalt gör.
Jag har testat mig på ketostix varje dag och från andra dagen så låg jag högt i ketoner och har legat där sedan dess.
Min tanke är att jag nu har fått fart på fettförbränningen ordentligt och att jag nu när jag börjar äta som vanligt igen (strikt LCHF) så ska jag hålla koll på det minskade ketonvärdet jag kommer att få av att börja äta mer kolhydrater och hitta en bra balans för att inte hamna lägre än optimal ketos.
Helt enkelt så ska jag lära mig hur just min kropp fungerar och hur jag ska äta och motionera för att fortsätta ha en hög förbränning men jag vill gärna ha en hög förbränning för att kroppen jobbar hårdare med träning än att ha en hög förbränning för att den " svälter".
På så vis kan jag få en hint om hur jag ska balansera matintag/ vad jag äter och min motion/ träning och den kommande veckan är ju en perfekt start för att kunna se hur värdet ändras.
Jag är väldigt motiverad och jag trivs bra när jag är i ketos men de senaste två dagarna har jag varit tröttare vilket jag kopplar ihop med äggfastan då jag tidigare varit mycket piggare än vanligt så jag förstår varför man inte ska äggfasta mer än 5 dagar i sträck.
Jag själv skulle nog säga att 3 dagar hade passat mig bättre för då hade jag massa energi men jag vill ju testa och göra klart och 5 dagar är ju inte så mycket så det skadar ju inte även om den där känslan av att vara väldigt pigg bara höll i sig i 3 dagar.
Viktresan har nu pågått i snart 6 veckor och den totala viktnedgången är 8.1 kilo.
1/3 av resan är avklarad och sakta men säkert närmar jag mig halvvägs till mål vilket är väldigt motiverande och det gör inte saken sämre att det nu börjar synas på min kropp att det händer saker.😃

Likes

Comments

Jag har inte uppdaterat på ett tag men det beror på att jag inte har prioriterat det.
På söndag har jag klarat av 6 veckor på min viktresa och tills idag har jag sammanlagt gått ned 7.5 kilo i vikt.
1.4 av dem har jag gått ned sedan i måndags och det beror på att jag då började äggfasta.
Eller enligt ordpetiga människor så är det ju ingen äggfasta utan en äggdiet men skitsamma för de som gör det kallar den för äggfasta.
Jag har iallafall sedan i måndags levt på ägg, baconost på tub och citronvatten.
Det är extremt säger en del som inte gillar sådant men för mig och många andra är det helt okej.
Man äter och dricker så här i max 5 dagar i sträck för att sedan gå över till strikt lchf (vilket är det jag hållt mig till sedan viktresans start) och sedan kör man 5 dagars äggfasta igen och sedan är det slut...eller för min del blir det ju strikt lchf igen då.
Enligt folket som kan detta så ska man äta minst 6 ägg om dagen men gärna fler tillsammans med fett (smör, majonäs,kokosolja t.ex. och man får även äta ca 200 g ost.
Man ska dricka vatten med citron i för att få i sig c-vitamin.
Jag har ätit ca 9 ägg om dagen.
Kokta,stekta eller omelett med baconost på eftersom jag inte kan äta större klickar av majonäs utan att få avsmak men baconost kan jag äta en tub och fortfarande tycka att det är gott och äggen hade blivit lite tråkiga utan någon roligare smak även om jag faktiskt gillar ägg.
Nu har jag bara 2 dagar kvar på min äggfasta och tycker att det har gått riktigt bra.
Jag har inte fått avsmak för ägg, jag har inte gått hungrig, jag har mått bra och varit på bra humör hela tiden.
En del säger att de blivit lite matta i kroppen när de testat detta men jag har istället fått mer energi och på mina powerwalks kunnat öka både tempot och längden på rundorna.
Jag dricker väldigt mycket mer vatten än vad jag brukar göra så jag är både törstigare och kissar mer än annars men det är inget jag ser som ett problem.
Tack och hej för mig😃

Likes

Comments

Idag är det exakt 4 veckor sedan jag började min viktresa.
Förändringarna jag har gjort är att jag dragit ned rejält på kolhydrater i kosten, minskat en del på portionsstorleken, äter max 3 mål om dagen och så motionerar jag mer än tidigare.
Den där träningen som jag skulle ta tag i har jag skjutit upp men nu har jag haft en platå och stått still i vikt i över en vecka vilket jag ser som att kroppen har börjat vänja sig vid det jag utsätter den för och därför är det nog bästa tillfället att lägga på ett par kol på elden just nu.
De senaste 2 dagarna har jag dock gått ned 0.1 kg om dagen vilket gjorde att jag imorse landade exakt på 77 kilo. prick.
Jag har alltså sammanlagt gått ned 5 kilo dessa 4 veckor och det är en lagom takt som jag är nöjd med men jag vill hålla den takten också.
Dessa första fyra veckor har ju bara handlat om mat så nu känner jag mig trygg i maten. Har lärt mig att balansera intaget av kolhydrater, protein och fett så att jag vet vad jag ska öka på eller minska på från dag till dag.
Kalorierna har jag struntat i då jag blev less på att försöka öka intaget hela tiden trots att jag var mätt så istället har jag litat på att kroppen säger till när den behöver mer mat och jag slutade också upp med att öka fettintaget eftersom jag redan äter ordentligt med fett och då lyckades jag öka kaloriintaget en del så att jag nu känner att jag gjort det bästa jag kan och kroppen är nöjd och jag mår prima.
Sätter jag igång med träning nu så kommer jag antagligen bli hungrigare och då rättar det nog till sig av sig självt.
Tjingeling

Likes

Comments

När det är jobbhelg så får man göra det man hinner och kan under den lilla tiden man inte arbetar, så idag när jag har eftermiddag/kvällspass på jobbet så tog jag en morgonpromenad med minstingen i barnvagnen.
Han vaknar mycket tidigare än alla andra så resten av familjen tycker att det är ganska skönt att få sova lite längre, utan att bli väckta utav lillhuliganen.
Jag älskar morgonpromenader!
Finns ingenting som ger mig så mycket energi som frisk luft i naturen när det är lugnt och stilla ute.
Man blir på bra humör och får ny energi samtidigt som man motionerar utan att det känns som att man motionerar eftersom man är upptagen av att njuta av omgivningen.
Lite över en och en halv timmes promenad klarade vi av idag...tack vare att lillhuliganen fick tillåtelse att kasta av sig sina strumpor och skor ( det gör han efter 5 minuter varje gång😂) samt fick han fri tillgång till en klase bananer och klämde i sig 5 stycken under vägen...
tjingeling

Likes

Comments

Idag är det slutet på den tredje veckan i min viktresa.
Därför blev det en vägning innan frukost och vågen står nu på 77.3 kilo.
Det betyder att jag minskat 4.7 kilon i vikt på de här tre veckorna.
Det är en väldigt bra början och nu hoppas jag att jag under nästa vecka fortsätter att gå ned så att jag hamnar på 77.0 kilo nästa söndag.
Då betyder det att jag gått ned 5 kilo på en fyraveckors period och det tycker jag är helt perfekt.
Lagom takt och lagom motiverande för att hålla fast vid omställningarna som det innebär att hålla fingrarna borta från sådant som jag fortfarande får sug på när jag ser det...som godis t.ex.
Idag blir det jobb igen 14.20-22.00 och idag ska jag inte glömma min matlåda.
Tjingeling

Likes

Comments

Idag har jag jobbat.
Glömde matlådan hemma så fick handla något snabbt i affären så det blev inte så bra mat idag.
Proteinpudding med jordgubbsmak till frukost.
Den smakade inte jordgubb utan bara sött och sliskigt.
Till lunch åt jag avokado.
Blev hungrig mellan lunch och middag så åt en hel burk med baguettesallad som "mellanmål" men den fotade jag inte.
Till middag blev det sallad, kyckling och vitlökssås.
Ibland blir det liksom inte som man tänkt och då får det bli som det blir.
Det är ju en ny dag imorgon😉

Likes

Comments

Dagens mat under viktresan blev en avokado till frukost.
Den fotade jag inte men jag har kommit på att avokado är en perfekt grej att äta när jag inte är så hungrig.
Det som är bra är att den innehåller väldigt lite kolhydrater men massor utav fett vilket ju precis är det jag är ute efter.
Till lunch åt jag en kycklingsallad...bara för att det var extrapris på grillad kyckling i närbutiken.
Till middag blev det samma kyckling, med bara lite ugnsbakad rotselleri (innehåller lite  för mycket kolhydrater för mig), grekisk sallad och sås på creme fraiche.
Tjingeling😃

Likes

Comments

Jag glömde dokumentera maten jag åt igår...fast det gör ingenting eftersom det var samma som jag åt i förrgår.
Idag har jag ätit 2 stekta ägg, ostrullar och paprikaskivor till frukost.
Sedan drack jag massa citronvatten så jag var inte så hungrig vid lunchen utan åt en avokado bara.
Till middag gjorde jag egen kebab av köttfärs som skulle stå i ugnen i flera timmar.
Den blev lite smulig men smakade kebab så det dög åt familjen.
Jag gjorde även egen kebabsås av creme fraiche, lite, lite chilisås, vitlök och kryddor.
Smakade jättegott.
Tjingeling😉

Likes

Comments