MIN HÅRVÅRDSRUTIN

Hej på dig! Hoppas allt är fantastiskt bra och att du haft en bra dag. Själv har jag jobbat mellan 07:45 och20:00. En lång dag på jobb men som har gått förvånansvärt snabbt. Det har varit så himla mycket att göra konstant genom hela dagen att jag knappt hunnit kolla mot klockan. Men hellre mycket att göra än inget alls, då står tiden verkligen stilla.

Efter jobb stack jag direkt till gymmet och körde en wod som bestod av: 20 push press, 10 one arm press, 20 sit-ups och sedan 5x100 m löp. Denna wod körde jag gånger fyra. Det var svin jobbigt. Alltså riktigt jobbigt.Ett het tips när tiden inte riktigt räcker till men om du ändå vill få någon träning gjord. Så det har jag nästan precis kommit hem ifrån. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och på tal om dusch hade jag tänkt dela med mig av min hårvårdsrutin. Jag älskar att läsa och titta på alla möjliga rutiner folk har. Så att här har du min. Den tar tid, men det får det vara värt...

Steg 1.

Jag har ju som jag tidigare nämt extremt mycket problem med min hårbotten som är torr och flagnar. I know mindre trevligt. Men jag har ÄNTLIGEN, alltså verkligen äntligen, hittat ett schampo som fungerar. Jag har testat olika hårmasker och skrubbar och hjälp vad allt heter. Men äntligen blev jag rekommenderad ett schampo som verkligen fungerar. Schampot kommer ifrån "Neccin" och jag har nummer fyra. Jag börjar iallafall med det schampot för att sedan ta längderna med silverschampo. Jag har ju ljust nedtill och avskyr verkligen varma och gula toner så mitt silverschampot ifrån Fudge gör vad det ska. Detta låter jag verka i 11 minuter för att sedan sköljas av noggrant.

Steg 2. 

Sen var det dags för skrubb och inpackning. I min hårbotten använder jag mig av en ekologisk skrubb ifrån Maria Åkerberg, vilket också är en slags inpacking. Den har små korn i sig och ger efter en slaktande känsla. Perfekt för min varma hårbotten. Jag som älskar ekologiska produkter älskar också doften på denna, nämligen mynta. Dock kan jag tänka mig att det är en doft man måste vänja sig vid.

En andra inpackning jag använder är också, precis som silverschampot, i hopp om att motverka gula toner. Därför använder jag en silverinpackning ifrån Maria Nila. Tycker verkligen denna är super bra. Återfuktar håret och på ett skonsamt sätt utesluter varma toner. Dessa två tar jag samtidigt. Skrubben i hårbotten och silverinpacknigen i resten av håret och låter verka i en timme minst. Medan jag väntar rakar jag oftast benen och annars går jag ut ur duschen för att göra något helt annat.

Steg 3.

Sist i själva tvättningen av håret kommer vi till balsam och då börjar jag med en produkt som också innehåller lila pigment. Japp, jag tror du förstår att jag inte vill ha gult hår vid det här laget... Det är ett balsam ifrån Fudge som jag låter vara i håret i cirka 20 minuter. Sen för att avsluta använder jag ett så kallat "leave-in" balsam ifrån Maria Åkerberg. Älskar verkligen denna produkt!!!

Och då var vi klara med att tvätta håret.

Steg 4.

Sen är det dags för det allra roligaste, nämligen styling. Till en början handsukstorkar jag mitt hår lätt, lägger i några droppar olja i mina längder och främst topparna. Sedan använder jag mig av Maria Nila´s "cream heat spray". Ett värmeskydd som även vårdar håret. Därefter fönar jag håret helt torrt. När håret är helt torrt och innan jag plattar eller lockar det sprayar jag in "flex shaping hairspray" ifrån Living proof just för att få bättre hållbarhet i håret. Oftast blir det att jag lockar mina toppar inåt mot huvudet. Trivs så bra i den frisyren och ärlig talat är jag inte så värst bra på att locka håret. Speciellt inte med plattång. Sist sprayar jag återigen "flex shaping harispray".

Ska jag på någon festlighet eller liknande brukar jag även ta i "rough paste" för att få mer stadga och volym. Sen till något som är guld värt, ett underbart litet pulver som ger extremt fin volym. Jag gör så att jag endast duttar lite uppe på huvudet samt lite neråt sidorna och sen för att få produkten att ge sitt finaste resultat ruffsar man till håret lite.

Det var alltså hela min hårvårdsrutin och vilka produkter jag använder mig av. Det må vara en del produkter men mitt hår mår väldigt bra av dessa. Silverschampo är ju exempelvis inte nödvändigt för dig om du inte är blond eller vill uppnå en kall ton i ditt hår.

Men ett bra schampo och balsam anpassat efter din typ av hår tycker jag är viktigt. Sen om det verkligen är någon stor skillnad är en annan femma. Men jag vill nog ändå tro det. Älskar känslan av ett tjockt och friskt hår, vilket alla dessa produkter tillsammans verkligen tillför mitt hår.

xoxo love.

Gillar

Kommentarer

Något kul att läsa