I DEAR MYSELF

Ibland måste man tillåta sig själv att släppa taget och bara leva som livet kommer. Inte planera allt i minsta detalj. Inte förvänta sig något. Inte bli besviken över vad livet erbjuder. När livet bjuder på härligheter är det bara att omfamna den, vara glad, tacksam och se det som en positiv erfarenhet och utveckling. Likaså gäller det när livet ger en svårigheter, kämpa och se vad som kommer utifrån det. Jag vill tro att alla händelser i livet ger en slags lärdom och erfarenhet.

Det här med att utmana sig själv är en slags konst. Det är svårt om det handlar om saker man känner sig osäker över. Saker som är läskiga och saker man vanligtvis inte brukar göra. Så denna veckan bestämde jag mig för att utmana mig själv genom att gå en promenad i mörkret. Det låter för sommiga kanske lite vagt. Men mörkret i kombination med skogen är bland det värsta och obehagligaste jag vet. Bara tanken ger mig väldigt mycket obehag. Jag var nervös och på min vakt men ju längre tiden gick desto mer bekväm kände jag mig. Jag var fortfarande lite rädd. Men absolut mer bekväm på slutet jämfört med i början. Det var en skön känsla. Dessutom att veta att det finns alternativ är alltid en trygghet. Jag kunde valt en annan väg. Jag kunde också valt att inte gå i skogen, eller inte ens när det var mörkt. Att könna en trygghet och att ha flera valmöjligheter är att eftersträva tycker jag. Då slipper man känna sig så utsatt. Det hjälper iallafall för mig. Men jag gjorde det iallafall. Jag utmanade mig själv att göra något jag inte känner mig trygg att göra. Och det kändes för jävla bra.

Sen samtidigt kan man skada sig själv, både fysiskt och psykiskt om man ständigt känner sig i behov av utmaningar. Men man utvecklas som person på ett helt annat sätt, eller hur? Man tar nya steg, testar nya saker och upptäcker kanske att de där läskiga sakerna, inte var så dumma ändå. Man måste nog försöka hitta en blandning, ett lugn men ändå ett sinne av viljan att utvecklas. Det är nog en väldigt bra egenskap att kunna motivera sig själv till att alltid fortsätta framåt. Främst om man befinner sig i situationer i livet som är utsatta och tuffa att ta sig ur. Livet har ingen ESC-knapp. Hur mycket man ibland kanske önskat det. Men sammanfattningsvis och kanske det viktigaste är nog att inte vara rädd och alltid försöka. Varje ny erfarenhet ger dig nytt mod inför nästa. Tänk på det.

#nouwautumnchallenge

xoxo love.

Gillar

Kommentarer

Något kul att läsa