Folk som säger "fuck Sverige"

irriterar mig grovt. Känner verkligen ilska när folk säger så. Det räcker att man läser tidning/ på internet ser man direkt krig, miljöförsöringar, terror, rasism, kvinnomisshandel osv..

Sverige är ett extremt bra land och tillhör de 4% som har mest pengar och lever bäst. Vissa länder kan man inte gå ut efter klockan åtta på kvällen, folk dör i översvämningar, torka, går utan mat, har ingen stans att bo, föräldralösa eller "jobbar" som slavar. Och här klagar vi på att det är kallt under vintern, att det regnar på sommaren eller att vi inte har en iphone 6 som vår kompis fick.. Jag tror inte folk inser hur bra det är i Sverige och palla seriöst att klaga sönder på landet. Jag klagar mycket, gråter över minsta och blir arg över saker, men att säga "fuck Sverige". Man ba, aah du hade kunnat ha det bättre men också såååå mycket sämre. var tacksam.

Det finns baksidor med allt, när jag besökte USA för tre år sedan var det en dröm så fort man var i stan och solen lyste, på kvällen var man inomhus, där var det en norm att inte gå ut efter tio, det var då du kunde hamna i helt fel situationer. Det räckte att man åkte någon kilometer utanför stan och det var mörka gränder och folk som inte hade någonstans att bo och ungdomar som knarkade. 

Man fattar nog inte om man inte upplevt hur mycket sämre man kunnat haft det. Allt som vi har i Sverige, sjukvård, a-kassa om du är arbetslös, jobb, skola, demokrati. Mycket av detta drömmer andra länder om och vi tar det så självklart.

Be grateful, please.

Gillar