Hej, låt oss prata.

Saker som jag har funderat på ang psykisk ohälsa inom skolan, det är att det ALDRIG är prat om det? Visst det kan vara småprat men aldrig en riktigt lektion där de pratar om hur jävla farligt det är att leka med andras känslor och hur psykisk ohälsa är.
Men vissa har ju inte utbildning?
Absolut utbildningen finns inte, men varför inte göra något åt det istället för och sitta där som ett jävla fån? Jag har gått i grundskolan i 10 år, och under dessa 10 år har jag inte fått höra ett ända ord om psykisk ohälsa man pratar bara o fysisk hälsa. Varför pratas det mer om fysisk än psykisk? För att folk vet mer om det fysiska än psykiska, men återigen ta tag i det!
Inte så konstigt att psykisk ohälsa är så tabu idag, ingen i skolan pratar om det (lärare m.m), finns KNAPPT något på nyheter om psykisk ohälsa, detsamma i tidningen, varför? De vill ju göra det så mindre tabu, mycket prat men lite verkstad.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Idag så har jag ridit Smara igen, vi red till den röda paddocken och idag visade hon mig hur jobbig man kan vara😂 men jag lärde mig ganska fort hur jag skulle avstyra det, men hästar är som dom är och dem är underbara. Det gick jättebra på ridbanan och jag är super nöjd med henne!
Sedan var de bara hem och duscha o äta för att sedan dra iväg till min bror som fyllde 27 år i onsdags, han hade en massa god fika😍😍
Sen var farfar där jag och Maria satt och pratade lite om begravningen m.m, efter begravningen måste jag verkligen tänka på att ta hand om min gamla farfar för han tycker verkligen om mig och jag tycker om honom, och jag vill ta vara på den tiden, för vem vet hur länge han finns kvar lixom? Det är så sjukt hur ett liv kan ta slut så fort, men jag älskar farfar jätte mycket, iallafall så gör jag typ inget just nu, lyssnar på musik mest.

Likes

Comments

Hejsan!

Idag som ni ser på titeln var jag på begravning, fyfan vad det var hemskt, men som jag alltid gör håller jag masken istället för och gråta. Det gjorde såååå ont i mig att se farfar må sådär dåligt som han gjorde, men som han sade till mig, det är livets gång tyvärr.
Begravningen i sig var väldigt fin men... ett fel prästen gjorde va att säga Bertil istället för Birger (farfar heter det), sånt får bara inte hända, usch mådde så dåligt, men det kan hända... 
Men iallafall, imorgon ska jag rida Smara (ja igen haha) och fira min äldsta bror som fyllt hela 27 år, och min farfar kommer säker att komma då det lät som det när vi frågade. 
Nu ska jag försöka sova lite, hoppas ni har haft en bra dag ;) <3

Likes

Comments

​Hej!

Igår gjorde jag verkligen ingenting därav inget inlägg, men idag har jag varit i stallet och red Ankje, det gick väldigt bra i början, fick en riktigt fin galopp lugn i början till o med, men den efter blev lite sådär, hon stack iväg med mig, men det är bara att ta nya tag och köra igen, förlåt om jag är tråkig haha, har inget liv 

Likes

Comments

Godkväll köra läsare!

Just nu sitter jag nyduscad i skrivandes stund, om ni undrar varför jag inte skrev igår så gjorde vi typ inget alls så jag tänkte slå ihop dessa dagar i en.
Så igår gjorde jag som sagt typ inget alls, jag låg mest och sov, men jag fick sååå tråkigt så jag och mamma åkte in till ''stan'' där jag köpte glass och mamma köpte en sallad, en perfekt kombination, efter mamma ätit klart så skyndade vi oss till bilen som tur var, för det började spöregna när vi kom till bilen, när vi kom hem så gjorde jag inte alls så mycket.
Idag så var jag somsagt till stallet, jag började med att rida min medryttarhäst Ankje, vi red i paddocken i början och tränade lite med att gå lugnt och tog lite volter i trav o galopp sedan skrittade jag ut så hon fick skritta av sig, sedan tog jag in Smara och börja borsta medans vi väntade på Maria och vi skrittade ner till paddocken (inte den utanför stallet en annan) och hon skötte väll sig sådär, hon var inte dum och sånt utan hon hade en dag där vi bara skulle springa enl henne... men det gick bra emot slutet, gick fint i form och galopperna var riktigt bra!
Nu gör jag inte så mycket, ska nog sätta på en film och sedan sova, så jag hoppas att ni har haft en underbar dag.

Likes

Comments