Hejhej!
Har inte skrivit på länge nu men idag kände jag att jag behövde skriva av mig.

Alla vill att jag ska fixa allt, må bra, va i skolan, göra allt jag blir tillsatt, va med vänner osv osv.
Nu orkar jag inte mer. Jag är trött på att ständigt gå o ha ett fakeleende klistrat i ansiktet jag är trött på att låssas vara starkare än vad jag egentligen är.

Jag ska jämt ha krav på mig, stora som små. Men tex mina föräldrar vill att jag ska ta tag i skolan vilket jag gjorde o direkt där efter kom nästa "krav" 100% närvaro. Jag får inte ens va sjuk knappt o om jag väl ät sjuk så gör jag dom besvikna.

Jag får alltid höra om andras problem men ingen hör mina, jag vill inte va den tjejen som går runt o är deprimerad jag vill kunna vara den Goa glada tjejen som folk tror jag är.

Jag bryter allt oftare ihop o skakar i hela kroppen för jag är psykiskt utbränd.

Jag orkar inte låssas mer

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

personligt

Sjukdomen depression är långvarig. En person som är deprimerad är mycket ledsen och trött länge. Det är mer än en naturlig reaktion på svårigheter i livet. En person kan bli deprimerad utan att det hänt något speciellt alldeles innan. Det finns olika sorts depressioner och det finns olika sätt att reagera på. En depression kan vara lättare eller svårare. Det kan vara skillnad på hur män och kvinnor reagerar. Den som är riktigt djupt deprimerad kan nästan helt sluta upp att göra saker och tankarna slutar nästan att fungera. Det blir svårt att göra enkla saker som att gå upp på morgonen och tvätta sig eller att laga mat. Man orkar inte bry sig om hur andra mår eller hur det går med jobbet/skolan.

Då man läser om depression så står det oftast att personen som lider av depression är mycket mer ledsen, nedstämd och tröttare än förr. Och det stämmer ju så klart, men depression är så mycket mer än så. Förstås uttrycket depression är olika för allihop, men jag tänkte nu ta och skriva lite om en del saker som är vanliga för många som lider av den sjukdomen. Jag vill att folk ska veta hur det känns att leva med det och förstå att denna sjukdomen kan skapa mycket problem.

Trötthet

En av de jobbigaste sakerna med depression (i alla fall för mig) är nog tröttheten. Inte bara det att det tar all kraft man har att ta sig upp ur sängen på morgonen, utan tröttheten följer sedan med en hela dagen. Det är tungt att klä på sig, tungt att gå till affären, tungt att ens tänka tanken att behöva laga mat. Tungt att träffa vänner, tungt att gå ut. Det är till och med tungt att bara ligga i sängen hela dagen. Med andra ord så är precis allt du gör är jobbigt. Men man måste ändå göra det

Nedstämdhet

Att alltid vara ledsen och nedstämd tar på ens krafter. Alla vi människor har perioder eller dagar då allting inte är på topp och vi känner oss ledsna - det är en del av livet. Men då man lider av depression så har man fastnat i mörkret, och man behöver hjälp för att ta sig ur det.
Men att vara ledsen hela tiden är aldrig roligt. Att inte kunna glädja sig åt saker man förr kunde, att gå runt med mörka påsar under ögonen, att behöva fejka ett leende så ingen ska tro man är konstig. Man kan inte känna äkta glädje för nånting då man är djupt nere i en depression.

Koncentrationssvårigheter

Det här är en sak som varit väldigt jobbigt för mig - att inte kunna koncentrera mig, varken då jag pratar med nån, ser på TV eller försöker läsa. Tankarna flyger iväg nån helt annanstans eller så kan jag helt enkelt inte hänga med i vad som händer utan jag stirrar bara rakt framför mig och fattar ingenting.

Matlust

Då man lider av depression så ändras ofta också matlusten, antingen till att man äter mer eller så att man inte alls är hungrig eller vill ha nån mat (behöver inte vara en ätstörning för det). Visst, många mediciner ändrar också ens matlust/aptit, så ibland kan det bero på det också.

Ensamhet

Depressionen kan få en att känna sig väldigt, väldigt ensam. Det kan kännas som om ingen förstår en och sjukdomen kan lura en att tro att ingen bryr sig om en. Man kanske börjar ta avstånd från sina vänner (jag har gjort det, och gör fortfarande) bara för att man är så rädd att förstöra för dem som står en nära. Man försöker helt enkelt skydda sina nära och kära. Men om det är nånting jag lärt mig genom allt det här, är att man behöver människor omkring sig. Ensam är aldrig stark.

Minskat intresse

En sjukdom som depression, är svår att förstå sig på. Den ändrar ens liv på så många nivåer. En sak som jag märkt av mycket är just minskat intresse. Saker som jag förr älskade att göra så orkar/kan/vill jag inte göra längre. Intresset för det är heelt borta.

Känslor

Vissa dagar är man full av känslor, oftast negativa. Man känner att man aldrig räcker till eller är good enough. Man känner sig helt enkelt värdelös. Som att allt man gör bara blir fel och att man borde orka så mycket mer. Att man förstör för alla runt en och att man bara är i vägen hela tiden.
Man känner liksom alla känslor så himla starkt. Det finns inget mittemellan svaga o starka känslor.

Självdestruktivitet

Också en sak som är vanligt för personer som lider av depression. Behöver inte alltid vara att man skadar sig själv fysiskt (till exempel genom att skära sig) utan det kan också vara på sätt som inte syns. Det kan också vara både medvetet och icke medvetet. På utsidan och på insidan.
Självmordstankar, som är ett symtom på depression och inte nånting man väljer själv, lider också en hel del människor av.


Detta är INTE bara mina egna ord.

Likes

Comments

Hejhej!

Igår så hade jag den bästa dagen på länge. Vid 15 tiden kom Anna, Ronja och Rozita till oss eftersom vi (och Amanda) skulle iväg på kvällen. Vi gjorde oss iordning, käkade tacos o bara umgicks.

Vid 19:30-19:40 så åkte vi till Slumsvik där vi skulle på fest. Vid 23:30 tiden kom min älskade Moa dit så gick jag, Moa o Johan till Moa o kollade på fyrverkerierna. Sen vid 00:15 tiden gick jag o Johan tillbaka.

Vi hade beställt taxi som skulle hämta oss vid 3 tiden men eftersom de va glashala ute så va den 1 timme sen. Så vi åkte hem vid 4 o va hemma vid 5 ungefär.

Idag mår jag bra, är bara extremt trött... Vill bara sova, sova och sovaaaaaa.

Hadeee

Likes

Comments

Hejhej!

Idag så tog jag 14:55 bussen till Lockryd där morsan hämtade mig eftersom vi skulle till Ullared.

Har vart en lång dag Hahah så här kommer en liten snabb haul

Hadeee

En plast mugg med sugrör, 25kr

Doftljus vanilj, 20kr

Bronser, 17kr

Puder, 15kr

Drickor, 4 för 16kr

Chillinötter, 20kr

Köpte även en redbull för 12kr

Likes

Comments

personligt

Hejhej!

Nu har helvetet brutit ut. Har legat hemma i 40 graders feber, hosta,och helt orklös i lite mer än 2 veckor... Det är hemskt för har knappt haft ork att gå upp ur sängen, har inte haft ork till att äta osv. Har istortsett bara vart hemma. Jag hoppas att jag snart blir frisk. Har vart på bättringsvägen men nu verkar det bli sämre igen...

På fredag ska jag till Göteborg för sista gången hos min kontaktfamilj. Det suger verkligen, jag älskar att vara där o det kommer att kännas tomt att inte åka dit mer. Jag glädjer mig iallafall åt att jag fick bo just där o fått lära känna dom. Dom är helt otroliga människor! Tänk att dom låter främlingar komma dit o bo där med dom, låssas vara en i familjen. Jag kan inte beskriva hur tacksam jag är för att jag fick lära känna dom, blivit som en i familjen och att dom behandlade mig som dom gjorde. Redan från första dagen behandlade dom mig som en av dom, efter bara någon månad kändes det som om jag hade bott där i flera år typ.

Dom kommer alltid finnas i mitt hjärta oavsett vad. Jag kommer alltid sakna dom och jag hoppas jag får träffa dom fler gånger, man vet aldrig vad som händer.

hadeee

Likes

Comments

Hejhej!

Känner att jag måste skriva av mig lite...

Jag har inga problem med skolan utom att jag blir stressad, har en massa press o ångest.

Jag har inte svårt att lära mig saker utan jag lär mig jättelätt. MEN jag var ju inte i skolan förra året så jag känner jättemycket stress över gymnasiet, alla prov o nationella. Jag känner att jag har en stor press på mig detta året, om jag inte klarar nationella osv. så kommer jag antagligen inte in på något gymnasium och får gå IM eller gå om nian.

Jag får ångest över att gå till skolan eftersom jag blir stressad och känner en sådan stor press det leder till att jag mår dåligt och jag blir arg på allt o alla. Min depression blir värre i perioder.

Jag får alltid höra att jag ska kämpa. Jag orkar inte mer. Vill bara ligga i koma eller något sådant några år. Bara släppa alla måsten osv.

Jag vet inte vad jag ska göra. Jag kämpar för att komma upp på morgonen, jag kämpar för att gå på lektionerna och det gör att jag inte har någon ork. Jag gör knappt något på lektionerna vilket leder till F i betyg. Alltså känns allt förgäves.

Jag vill inte må dåligt, jag vill leva ett normalt liv som en normal människa. Jag vill kunna komma upp på morgonen och känna mig pigg, jag vill klara skolan, ha ork till vardagliga saker. Det har jag inte. Folk förstår inte de. Jag har knappt ork till att vara vaken mer, att göra läxor går åt helvete, städa går inte.

VAD SKA JAG TA MIG TILL?

Jag vet inte något mer känns det som. Jag vet inte hur jag ska kunna komma upp, vara pigg o ha ork till vanliga saker.

Så snälla folket sluta pressa mig i skolan, på vardagarna och helgerna.

Hadee

Likes

Comments

Hejhej!

Jag ligger nu i sängen, jag har inte känt mig så trött på sjukt länge. Jag klarade inte att hålla ögonen öppna ens så det blev att jag somnade om och vaknade av att min syster väckte mig vid 10:30 och jag hann ej med 11 bussen till skolan så stannade hemma eftersom det inte går någon buss förrän 13 och det känns så onödigt att åka till skolan när de tar en timme dit och sedan va där en timme för att åka hem igen.

Tankarna finns alltid i huvudet att jag sviker nära o kära och även mig själv när sånt här händer. Jag mår så jävla dåligt och alla säger till mig att jag måste ha viljan o kämpa. Jag har viljan men jag vet inte hur jag ska fixa detta. Hur ska jag då fixa de?

Jag gör mitt bästa med allt, folk ser inte de. Bara för att jag inte har ork alla gånger betyder inte de att jag inte kämpar. Det är som att säga till en människa som har dålig kondition att springa 2 mil utan att stanna. Skulle han/hon klara de? Antagligen inte. Har han/hon kämpat och gjort sitt bästa? Antagligen.

Jag har gått igenom så mycket på så kort tid. Jag fattar inte hur jag ens har haft orken till att klara av de. Jag slutade gå till skolan, jag bråkade dagligen med någon etc. I över ett halvår sedan flyttade jag till ett jourhem i Göteborg. Att ens ta de steget va sjukt jobbigt. Jag ångrar de inte men det har tagit så mycket på mig. Att inte träffa någon jag älskade varje dag va nog något av det jobbigaste.

Den familjen jag bodde hos var fantastisk redan efter en måndag kände jag mig som en i familjen och det år jag tacksam för. Jag hade tur att få en sådan bra familj vid min sida.

Nu har jag bott hemma sedan slutet av juli/början av augusti. Jag åker till Göteborg varannan helg och kommer göra de året ut. Sedan kommer jag inte vara där mer o h det gör mig jätteledsen för jag verkligen älskar dom. Hur kommer jag må när jag inte träffar dom mer? Jag vet inte. Jag är jätteorolig över att jag kommer må dåligt.

Jag önskar att allt började om i h jag kunde fått göra rätt ifrån början. Men det kommer aldrig hända.

Förlåt för ett sådant långt och tråkigt inlägg men måste skriva av mig och få människor i min närhet att förstå hur det är att vara mig

Likes

Comments

​Hejhej!

Detta inlägget ägnar jag till min älskade mamma.

Det är så att min mamma är helt underbar, hon är den jag ser upp till. Hon finns alltid för mig även om jag inte alltid gör bra saker, hon lämnar aldrig mig bakom. Hon ställer upp för mig och hon förstår mig. 

När jag kramar henne så känns det som det inte finns något negativt i mitt liv hur dåligt jag än mått innan. Som inatt mådde jag hur dåligt som helst och jag la mig nere hos henne o pappa o bara låg o kramade om henne och det kändes så bra att jag tillslut somnade. Nej jag skäms inte för att jag sover nere hos mamma o pappa ibland! Min familj är det finaste jag har och hos dom känner jag mig trygg och älskad.

Mamma du är som en kurator, mamma och en bästa vän. Du är allt jag behöver för att klara av vardagen. Klart att jag älskar min pappa och syster exakt lika mycket men igår natt låg jag och tänkte på hur jävla underbar min mamma är och jag känner att jag måste skriva detta inte bara för mammas eller min skull utan även för andras. 

Min familj har inte haft de lätt, vi har bråkat etc. MEN vi finns alltid där för varandra ändå oavsett vad och om någon nu kanske mår dåligt så ska du/ni veta att er familj kommer ändå alltid älska er lika mycket vad ni än gör dom kanske inte gillar sakerna du/ni gör men deras syn på er kommer aldrig förändras. 

Mamma jag älskar dig oändligt mycket!

Likes

Comments

personligt, vänner

Hejhej!

Idag har jag funderat väldigt mycket.. Har vart en lite jobbig kväll menmen den slutade bättre. 

Jag känner att jag förlorar alla mina vänner, att dom hellre vill vara med min syster. Jag har en vän som jag står nära som jag även umgås i stort sett varje dag, han brukar vara med mig,min syster och andra vänner. När jag o han är ensamma brukar vi har kul men så fort min syster är med så förändras han så mycket och det känns som om han "leker cool" framför henne och andra vänner, förutom när vi är med hans vänner som jag inte riktigt känner.

Känner mig så himla ensam nu och jag fattar inte riktigt varför, jag är omgiven av fantastiska människor. Men han är den enda jag umgås med själv på fritiden typ... Känner även att jag inte har någon vän att verkligen älska. Känns typ bara som jag har familjen kvar även fast det kanske inte är så. 

Men nu är det slut på de tjatet, imorgon ska jag kolla på den nya James Bond filmen, på fredag ska jag kolla på den nya Paranormal filmen i 3D och pålördag ska vi till göteborg och fira min mormor & moster som fyller 100 tillsammans. 

Nu har jag nyss tittat på kvällens avsnitt av paradise hotel, jag vet att de börjar 23:30 idag men avsnittet finns ute på HÄR måndagar och tisdagar släpps avsnitten 14:00 och onsdagar vanlig tid alltså 22

Nu ska jag sova så hadeeeeee

Likes

Comments

Här kommer listan på 100 frågor från Zandras blogg :)
Lång, men ändå ganska roliga frågor…

1. Hur gammal är du? 15

2. Hur gammal känner du dig? Ibland 3 ibland 20 typ Hahah de är olika

3. Vad har du gjort i dag? Inget vettigt typ Hahah

4. Vilken film såg du senast? Oblivion

5. Vem ringde du senast? Mamma

6. är du besatt av någonting? Mycket

7. Är du rädd för blod? Nej

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? En fullproppad buss

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Nej, kan bara en o de är Olof Palme

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nepp

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart, helt klart

12. När vaknade du i dag? kl 11:30 ungefär

13. Vilken är din favorithögtid? Julen

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? På ett varmt ställe Hahah

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? En marknad i hammamet (Tunisien)

16. Hur vill du tillbringa din pension? Göra de jag vill, ta de lungt lixom bara chilla

17. Vad lyssnar du på just nu? I Will not- corroded

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Hahah de vet jag inte

20. Vem är din favoritkändis? Har ingen favorit Hahah

21. Vad är du på för humör just nu? Okej, kunde ha varit bättre.

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Afrika vet ej om vi va i Asien när vi va i Turkiet.

23. Snarkar du? När jag är förkyld hahaha annars vet jag inte.

24. Vilka yrken har du provat?
Dagis, biljettförsäljare.

25. Hur går du helst klädd? Beror på humör men oftast ett par jeggings och en skön tröja.

26. Vilket stjärntecken är du född i? Tvilling

27. Vilket är ditt favoritgodis? Skittles

28. Vad sa du senast? Hejdå

29. Vilket är ditt bästa ämne i skolan? Biologi

30. Vad har du på dig just nu? Gråsvarta jeggings, en grårosa tröja

31. Vilken är din favoritaffär? Gina, bikbok

32. Vad har du för storlek i kläder? Olika beroende på märke

33. Vad har du i dina fickor? Tändare, servetter, nycklar

34. Vad köpte du senast? Redbull

35. Hur många gånger har du flyttat? 2

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Mobil, tändare ovh en båt

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska

38. Senaste filmen du såg på bio? Pan

39. Har du blivit sydd någon gång? Nej

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Ja, men de va bara jag, min syster och min dåvarande pojkvän där.

41. Vad åt du till frukost? Macka hahah

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? De vet jag inte hahah

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej, har bara moppekort hahah

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Mamma o pappa

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Olika hahah

46. Vad var det sista du åt? Macka

47. Vem är världens vackraste kvinna? Min mamma!

48. Är du blyg? Nja beror på hahah

49. Vilken var den sista konserten du var på? Ouff, tror de var dead by april. Men har vart på festivaler efter de med de räknas väll inte som konserter?

50. Vad heter du i andra namn? Har inget andra namn.

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Vet ej Ahhah

54. Har du några husdjur? Inte hemma men hos min kontaktfamilj har vi tre katter

55. Vill du gifta dig? Ja om jag hittar någon jag verkligen älskar.

56. Vad är du sugen på just nu? Komma hem Hahah

57. Vad är klockan? 14:40

58. Vad är det konstigaste du ätit? Klubba med en skorpion i hahah (åt aldrig upp hela klubban)

59. Har du någon udda förmåga? Nää

60. Var växte dina föräldrar upp? Pappa i Länghem o mamma i Göteborg

61. Vad önskar du dig i julklapp? En ny dator

62. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? Ja

63. Göteborg eller stockholm? Göteborg

64. Har du sett någon dö? Nej, har bara sett en person efter han hade dött få jag satt vid honom.

65. Har du någon gång ringt polisen? Nej

66. Hur många grader är det ute? Vet inte hahah

67. Vilken färg har ditt hus? Beige & mörk grönt

68. Vad sjöng du senast? Decembernatt

69. Har du insett vilka som är dina äkta vänner? Ja

70. Har du någon gång varit ”medverkande” i en rättegång? Nej

71. Har du svenskt ursprung? Ja men är lite finsk också

72. Hur mycket väger du? Vet ej

73. Har du ett turnummer? Ja 13

74. Vem kramade du sist? Min jourhems mamma. Vet ej vad jag ska kalla de.

75. Har du någon gång åkt snowboard? Nej

76. Kan du åka skateboard? Bara ta fart och rulla lite enkelt men bara en kort stund

77. Nämn någon du beundrar och varför? Min mamma! Förstår inte hur hon orkar med allt

78. Har du gröna fingrar? Nej

79. Har du svimmat någon gång? Nej, bara vart nära

80. När lärde du dig senast någonting nytt? Vet ej lol

81. Har du, eller har haft, något smeknamn? Bara av mamma typ, hon kallar mig memme/nossanoj

82. Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Jag skulle bjuda mamma, pappa och min syster på en resa

83. Är du vidskeplig? Nää

84. Vilka är dina största svagheter? Dåligt självförtroende.

85. Vad händer till helgen? På fredag blir de bio, ananas inget planerat

86. Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då? Ja

87. Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Hahah ens liv blir inte bättre för att man gör så att dagen efter blir bra

88. Nämn tre saker du absolut inte kan göra? Flyga, springa 1 mil, köra bil

89. Vilken är din favoritrestaurang? Jensens

90. Bada eller duscha? Duscha

91. Är du bra på att laga mat? Ja de tycker ja Hahah

92. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb du har haft? Nej

93. När och varför var du på sjukhus senast? Vet ej när de va men hade fått i mig förmycket av min medicin.

94. Vilket är ditt drömyrke? Vet ej

95. Har du några Piercings? Ja i öronen sen har jag haft en smiley.

96. Löskokta, hårdkokta eller stekta ägg? Vitan ska vara hård men gulan gärna vara lös.

97. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara? När jag var på sweden rock på min födelsedag 2013

98. Vad gjorde du 8.00 imorse? Sov

99. Har du gråtit idag? Nej

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Vänta på att bussen är framme i Borås o möta upp mamma så att jag kan komma hem någon gång hahaha

Likes

Comments