"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."

Välkomna till ännu ett inlägg,

Dagens inlägg handlar om någonting vi alla har haft åsikter om, nämligen Betygskriterierna.

Detta inläggs syfte är att försöka förklara för människor att dessa krav som ni sätter på oss ungdomar är orimliga. Nu sitter det säkert någon vuxen människa som gick ut skolan för många år sedan och tänker: "Men herregud, det är väl inte så svårt? det är rättvist och jag har gått igenom exakt samma sak.Ni ungdomar bara klagar hela tiden."

Men det, mina kära damer och herrar, ska jag förklara för er att det INTE stämmer för fem öre.

Förr i tiden, Betygsatte man allt med: IG, G, VG eller MVG, där IG inte var godkänt och MVG var mycket väl godkänt.

Om du nu skulle ha MVG på alla prov, och ett G på ett utav alla dessa prov, så kan man ju se att dina MVG'n överväger ditt G och du får såklart ett MVG i slutbetyg. För om du skrivit ett toppenbetyg på 9/10 prov så kan det finnas en anledning till att du skrev lite sämre på ett annat prov,till exempel på grund av sjukdom, vilket då inte påverkar slutbetyget, då betyget inte hänger på ett enda delprov.

Men det har ändrats med åren.

Nu för tiden betygsätts man mellan F - A där F är underkänt. Skillnaden nu, är att Skolverket har beslutat att varje delbetyg och varje prov du gör är avgörande för ditt betyg.

Alltså, om du studerar en matematik kurs och skriver 7 prov, där resultaten blir: A, A, A, E, A, A, A. Vet ni vad slutbetyget blir?

Enligt skolverket är denna elev på en D nivå.

Hör ni inte hur sjukt det är? Tänk om man har gått och blivit sjuk, och skrivit ett dåligt prov på grund av att du inte kan koncentrera dig när du till exempel har 40 graders feber?

"Men Amanda, det är klart de tar hänsyn till om du är sjuk eller inte."

Men ack, det ska jag berätta för er, Det gör de inte.

Idag frågade jag min mentor, om just detta. Jag frågade: "Om jag skulle få tex en blindtarmsinfektion och behöver lämna provet och åka till sjukhuset, vad händer då?"

Min lärare förklarade för mig att det inte står någonstans i Skolverket att man skall ta hänsyn till sådana händelser. Ingen särbehandling ska delas ut, oavsett anledning.

Då frågade jag, Men vad händer då, Om man inte klarar av att skriva provet på grund av att man måste till sjukhuset?

Han förklarade: "Då får du ta ett F. Jag menar, Din hälsa är väl viktigare än ett Betyg på gymnasiet, Dessutom finns det ingenting vi lärare, eller skolverket kan göra åt att du har gått och blivit sjuk."

Problemet är, ifall man hade valt att ta ett F i det läget så hade man blivit underkändhela kursen. Vi tittar tillbaka, Nu för tiden så har ALLA delbetyg betydelse för ditt slutbetyg, vilket betyder att ifall du har ett F någonstans så är du inte godkänd.

Så Skolverkets propaganda är alltså att man aldrig får bli sjuk och om du hamnar i en olycka eller blir sjukhus-sjuk så är det synd för dig och du kommer att misslyckas då skolverket inte har som skyldighet att ta hänsyn till detta.

Och ni vuxna undrar varför prestationen hos elever har sjunkit?

Klickar det inte för er att det är orimliga betygskriterier som har skapat detta? Folk är deprimerade på grund av skolans kriterier, Tycker ni det är okej?

Som elev utsätter man sitt egna välmående för att nå upp till dessa orimliga krav, Vi måste alltså göra allt för att hålla oss friska, Vi får alltså inte vara mänskliga.

Vi måste vara robotar.

Aldrig vara sjuka, Alltid prestera på topp. Minsta lilla "Dåliga dag" och du har misslyckats. Du får ett F och kommer aldrig kunna bli det du alltid velat bli.

Man ska dessutom inte få ha någon fritid.

Jajemän, ni hörde rätt.

Jag studerar Naturvetenskap, men samtidigt tränar jag Handboll.

Jag går i skolan ca 8 timmar om dagen, då jag pluggar till !00%, dessutom får jag högar av läxor då lärarna tror att det är obligatoriskt att man ska jobba 8 timmar hemma efter skolan varje dag.

Jag frågade min lärare: "Hur ska man hinna med allt detta hemma om man sportar?"

Kan ni gissa vad han svarade?

Han svarade: "Det skulle du tänkt på innan du valde Naturvetenskap, studerar man det får man räkna med att inte ha tid för annat än att plugga."

Ser inte ni människor hur sjukt detta är?

Vi ska alltså spendera 8 timmar i skolan, sen ha 8 timmar skolarbete när vi kommer hem, sen 8 timmars sömn. Sedan börjar allt om igen.

Samtidigt ska vi alltid prestera TOPP för att inte riskera att misslyckas.

Återigen, ÄR VI ROBOTAR ELLER MÄNNISKOR?

Jag börjar faktiskt undra, hur kan detta ens vara mänskligt?

Att det är lätt att misslyckas beror främst på två aspekter. För det första är betygskriterierna utformade så att elevens svagaste prestation eller förmåga är tydligt vägledande för hela betyget. Som jag nämnde här uppe, får du 10 A och 1 F i en kurs så är du underkänd. För det andra räknas varje kursbetyg under gymnasieåren in i slutbetyget, Vilket leder till att du nästan aldrig kommer kunna bli vad du vill bli om du inte är en robot .

Detta betyder att eleven inte kan kompensera för en svaghet enligt något kriterium genom att vara briljant enligt andra. Inte heller går det att kompensera för en tillfällig svacka genom att förbättra sina resultat senare i utbildningen. För en del elever innebär detta att risken för att gå ut skolan med ofullständiga betyg är stor, vilket gör det svårt att gå vidare i utbildningssystemet och ökar risken för en svag förankring på arbetsmarknaden. För mer högpresterande elever innebär det att det lätt kan upplevas meningslöst att ens försöka arbeta hårt för att därigenom kunna komma in på en attraktiv utbildning.

Personerna som jobbar på skolstyrelsen hade inte sådana betygskriterier, varför ska vi då ha dem? Detta är ett problem som kommer att orsaka folkbrist i alla jobb, förstår ni inte det? Vi är bara barn!

Detta säger jag inte för att jag vill "Chilla" i skolan, Utan detta är för att jag bryr mig om framtiden.

Men jag har fått förklarat för mig att man inte kan få ett bra jobb om man inte sitter 16 timmar om dygnet med skolarbete och dessutom prestera högsta betyg på ALLA prov du någonsin gjort. I sådana fall kan jag hoppa av gymnasiet redan nu, För förra året skrev jag B på alla mina matteprov, men fick E på ett utav dem, så jag fick ett E i slutbetyg. Nu kan jag ju aldrig bli tex Doktor, så av vilken anledning ska jag fortsätta, om jag i slutändan ändå kommer att få ett B-jobb på grund av dessa orimliga kriterier?

Ni förstår väl att detta förstör oss?

Vi är som sagt bara barn, och pressen ni har satt på oss är sjuklig.

Min syster, Hon går i 4an. Hon har betyg.

Varför i, (ursäkta ordvalet) hela helvetet ska hon ha betyg för?

Ska vi krossa barns förhoppningar och drömmar redan som barn?

Dessa saker är helt sjuka,

Ni förstör oss ungdomar med dessa påtvingade och orimliga krav. Dessa är krav som ni i styrelsen inte ens har klarat av, då ni hade det mycket enklare. De som säger emot det, har inget vettigt att komma med, då det är bevisat att det nu är mycket mycket svårare.

Alltså, Ni i styrelsen ger oss krav som ni själva inte har behövt leva med, sedan klagar ni på att ALLA barn i hela Sverige har blivit sämre?

Det kanske inte ringer någon klocka då ni är för dumma för att se att det inte är vi som har blivit sämre, utan kraven som har blivit helt .... nej, jag finner inte ens ord.

För att klara av skolan så får vi inte vara människor. Vi får inte bli sjuka och vi får inte prestera sämre, NÅGONSIN. och ifall något skulle hända, Typ att någon närstående dör på grund av något, och du inte kan fokusera i skolan, så du presterar sämre på ett prov och får ett F. Nej då får inte skolan ta hänsyn till det utan du får skylla dig själv och ta ditt F och acceptera att du inte klarade kursen.

Men vet ni vad, skolverket?

Jag ger er F i respekt, så jag är ledsen, Ni klarar inte kriterierna för att vara människor så ni måste tyvärr avgå då man måste ha minst E. Jag vet att ni har A i 100,000 andra saker, Men det spelar ingen roll, vi tar inte hänsyn till idioti, tyvärr.

Detta är en riktig tabbe ni gjort,

Asså jag skäms för er som står för detta.

Jag skäms för att ni kan behandla människor..Nej ursäkta mig, Robotar, på detta vis.

Jag skäms för Hur ni kan stå för att vara anledningen till att depressionen har ökat bland ungdomar....jag menar robotar i dagens samhälle på grund av betygskriterierna.

Jag skäms över att ni ser detta hända, utan att göra ett skit åt saken.


Tack för mig

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Välkomna till ännu ett inlägg, Som ni märker så är dagens tema,

Att gå vidare.

Vad menar jag då med "att gå vidare"?

Definitionen lyder som så att "sluta tänka på gamla saker och skapa sig en ny vardag

Du måste lämna olyckan bakom dig och gå vidare.

Vad tycker då jag om uttrycket "att gå vidare/komma över någonting"?

Jag tycker att det är ren idioti, helt onödigt.

Varför måste man komma över saker? Har du inte rätten som individ att komma ihåg saker som betyder någonting för dig eller generellt har en betydelse i varför ditt liv ser ut som det gör?

Det tycker jag man har.

Jag tycker att du ska komma ihåg människorna som lämnat ett avtryck på dig så länge som du vill komma ihåg dem. Minnen har inget "Bäst före"-datum.

Vem bestämmer när du ska komma över något/någon?

Det finns inte en människa på hela jordklotet som har rätten att berätta för dig att du måste komma över någonting. Det är DINA känslor och DINA minnen. Ingen annan förutom du vet till hundra procent hur du känner, Varför ska då någon annan avgöra när du ska komma över saker?

Det är ditt liv, Om du inte vill komma över någonting, Gör inte det.

Lyssna inte på "Det är för ditt egna bästa"-skiten. Vem fan avgör vad som är bäst för dig?

Har det en stor betydelse för dig, varför skulle du vilja komma över det?

Tänk er in i situationen.

Ni älskar en person, Mer än allt på hela jorden. Denna person får dig att vara lyckligaste människan på jorden och varje dag frågar du dig själv: "Hur kunde jag ha en sådan tur?" Allting är perfekt, tills en dag, då allt går åt helvete. Ni bråkar inte eller någonting, Utan personen som du älskar berättar att den inte vill ha någonting med någon och tror bara att hen skulle skada dig psykiskt om ni fortsatte ses. Allting skulle ta slut, Men dina känslor skulle vara kvar. Alla minnen ifrån hur denna person fick dig att må finns också kvar.

Skulle du vilja komma över något sådant?

Skulle du vilja glömma den tid som du verkligen älskade? Skulle du frivilligt ge bort alla dina minnen som var förknippade med personen som betydde så otroligt mycket för dig och ditt liv vid just den tidpunkten?

Jag kan inte svara för er, Men jag kan bara säga att jag aldrig skulle vilja glömma det.

Jag skulle vilja minnas det för alltid, varje sekund av varje dag som man spenderade med personen. Vet ni varför? För att det var en person som gjorde en lycklig. Även om allt sket sig så var det perfekt den tid det varade.

Jag skulle vilja minnas det, för då kan man titta tillbaka på hur bra man egentligen hade det och hur lyckligt lottad man var.

Vem har rätten att ta det ifrån dig? Vem har rätten att berätta för dig, att du inte får behålla dina minnen?

Ingen.

Absolut ingen annan. Förutom du själv.

Det är DITT liv, DINA minnen och DINA känslor.

Det är inte dina vänners, inte dina föräldrars, inte mina. De är dina.

Glöm aldrig det.

Puss​

Likes

Comments

Hej och välkomna till det inlägget som antagligen kommer innehålla mer åsikter än de andra.

Om du vet att du är känslig för folks åsikter så varnar jag dig för att läsa detta inlägg. Jag vill inte orsaka att människor som inte tål denna sorts åsikter blir sårade, Tack på förhand, ni har blivit varnade.

Idag, mina kära kära vänner ska vi prata om någonting jag har försökt att inte yttra åsikter om på väldigt länge, Nämligen Uppskattning och Egoism.

En del av er har antagligen listat ut vilka detta inlägg är mest riktade åt, men jag drar ut på det lite till, till er andra som inte riktigt förstått än.

Som vanligt använder vi oss av definitioner så att alla verkligen förstår vad jag ska prata om, så vi börjar väl med definitionen av Uppskattning.

Uppskattning: tacksamhet; det att tycka att någon har gjort något bra.

Att uppskatta någonting är alltså att vara tacksam för det människor runt omkring dig gör för dig. Vad vara glad över att någon ens lagt ner tid på dig.

Vi går vidare till Egoism.

Definitionen av egoism är enligt internet: som främst beaktar sina egna behov och villkor; som främst ser till att en själv mår bra, ofta på bekostnad av andras välmående; som (tydligt) gynnar sig själv hellre än andra.

Men det betyder också att man endast bryr sig om sig själv och struntar i om sina handlingar påverkar folket runt sig.

Så frågan ni antagligen har just nu, Hur kommer det sig att Uppskattning och Egoism Går hand i hand? I vilka specifika fall är det som så att dessa två ord, av två helt olika betydelser, spelar ihop lika synkroniserade som om de vore ett perfekt par?

Jo det ska jag berätta för er, och det är här det kommer gå riktigt illa med åsikter. Så återigen varnar jag er för vad som kommer att komma ut på den här bloggen. Om Du känner att du inte kommer klara av mina åsikter, Stäng ner den här sidan och låtsas som att du aldrig ens såg den ifrån början.

Tillbaka till Uppskattningens och egoismens samspel.

Folk som mår dåligt. Människor som känner att de inte är värda att leva eller känner att de borta bli straffade för någonting de gjort i livet. Jag tycker sjukt synd om de utsatta och om någon av mina närmaste skulle må dåligt så skulle jag göra allt för att få den att må bra.

Men dagens fokus hamnar hos de som är egoistiska.

Tänk dig in i situationen, Din kompis/Familjemedlem/parter mår sjukt dåligt och väljer att berätta det för dig. Det är väldigt modigt av människan att öppna sig och våga berätta om hur man verkligen mår.

Jag antar, om du är mänsklig och har tillräcklig empati, så kommer du finnas där för dem och göra allt för att göra dem lyckliga. Du är ju trots allt deras vän, familjemedlem eller parter.

I många fall, då visar det sig att hjälpen man får av dig som finns där för personen gör att den utsatte personen mår bättre och kan se på det positiva i livet. Den utsatte kommer att tacka dig för att du är du och för att du stannade kvar, även om allt gick åt helvete. Personen kommer att fortsätta tacka dig och visa Uppskattning på att du har lagt ner tid på att försöka få personen att må bra.

Personer som gör detta, grattis till er, Att ni lyckats hitta "Ljuset i ert mörker" det är sjukt bra!

Men personerna jag fokuserar mig på i detta inlägg är inte ni, Utan de som INTE visar uppskattning utan är Egoistiska.

"Hur kan man vara egoistisk om man mår dåligt?" tänker ni säkert nu. Jo det ska jag förklara för er.

Det finns människor, som verkligen mår dåligt. Så förstå mig rätt, Dessa personer mår alltså dåligt på riktigt. De mår så pass dåligt att de knappt orkar leva längre. så de väljer att berätta det för någon närstående. Denna person som får veta detta, gör som jag precis skrivit, Allt för att hjälpa.

Problemet är att denna utsatte är egoistisk. Du försöker hjälpa din vän som blivit utsatt genom att göra allt du kan för att hjälpa den, Du kanske till och med är den enda som gör någonting för att få personen att må bättre.

Vad händer då? Denna utsatta person säger att "Du verkligen hjälper" och du känner att du gjort skillnad. Du åker hem och senare på kvällen går du in på diverse sociala medier.

"jag hatar livet och jag har ingen som finns där för mig"

"Jag önskar att jag hade någon som kunde krama mig och säga att allt kommer bli okej"

"Jag är ensam"

Jag kan bara tala ifrån egna erfarenheter, Men när personen som mår dåligt precis sagt att du hjälpt den, och sedan lägger upp statusar som dessa? Då blir man sårad. Man känner sig inte tillräcklig. Man har precis gjort allt för att få personen att må bra, och den bara kastar dig på golvet.

När man skriver sådana statusar när man har folk som finns där för dig, då är man egoistisk och uppmärksamhetssökande. Du har bokstavligt precis sagt att hjälpen du får duger inte för dig, Att du borde få bättre hjälp ifrån fler människor.

Är sånt här okej?

Att tycka att den hjälp man får är för dålig för dig? Kan någon som säger emot, förklara för mig hur det inte är egoistiskt och egocentriskt?

Man tycker ju att om någon mår dåligt, och inte har haft någon där för en, som helt plötsligt får den hjälp man länge letat efter, skulle visa lite uppskattning. Men utan ens ett tack, visa upp det för internet, att hjälpen du gav inte dög för denna människa.

Eller så är det som så att personen VILL må dåligt och det är därför man inte tycker att hjälpen man får duger. Och det, mina damer och herrar, är sjukligt beteende. Om man sitter och VILL må dåligt, då borde man ta mitt tips, och lämna in sig själv. Om man inte vill må bra och om man vill må dåligt, då är man en fara för sig själv och folket runt omkring sig.

Det finns även människor som knuffar bort personerna som vill hjälpa till, Till exempel, Om du skulle försöka hjälpa din vän, genom att finnas där för den och försöka få den att må bättre, då knuffar den bort dig. Den bryter kontakten med dig och slutar svara på dina meddelanden etc. Varför gör de då detta? Man frågar och de svarar antagligen att de vill vara själva och inte vill ha din hjälp.

Man påstår alltså att man hellre mår dåligt än att få hjälp. Samtidigt som man skadar personen som försöker hjälpa.

Tänk dig in i situationen, Din bästa vän säger att den mår dåligt osvosv, Du gör allt du kan, Och personen säger att din hjälp inte hjälper och att du borde sluta skriva. Jag kan erkänna att jag skulle känna mig värdelös. Jag skulle känna mig så dålig för att jag inte skulle kunna få min allra bästa vän att må det minsta lilla bättre. Jag skulle nervärdera mig själv sååå mycket om mina närmsta skulle säga att det inte duger när jag lägger ner all min tid och energi på att få dig att må bättre.

Vänd på det, Skulle du kunna säga till din bästavän, att hon/han inte är tillräckligt bra för att hjälpa dig? Att hjälpen din bästavän ger inte duger för att du ska kunna må bra. Hur tror du han/hon skulle känna sig? Och hur skulle du känna dig om du var bästavännen?

Om du nu är en utav dem som gör såhär, alltså att trycka bort den lilla "otillräckliga" hjälp du får,

Tänk på dem som inte får någon hjälp alls.

Precis, du läste rätt. Det finns folk som inte har den turen du har. Det finns folk som skulle göra allt för att någon ens skulle fråga den enkla frågan, "Hur mår du?"

Istället får folk som du hjälp. En som är alldeles för egoistisk för att uppskatta den hjälp man får.

Jag vill att du letar upp någon som inte får något stöd överhuvudtaget, och sen vill jag att du tittar personen i ögonen och säger:

"Jag mår dåligt, precis som du. Skillnaden är att jag fick hjälp och stöd, visst, det var inte mycket, Men till skillnad ifrån dig, så fick jag i alla fall någon. Men vet du vad? den lilla hjälpen för mig duger inte för mitt välmående, så jag knuffade bort den hjälpen jag fick."

Jag vill att ni alla läser det kursiverade en gång till.

Det finns människor här ute som inte har någon överhuvudtaget. De är alldeles ensamma och har ingen, absolut ingen, som finns där för dem. De skulle göra allt för att bli märkta, för att hitta någon som bryr sig. De önskar att de vore dig. De önskar inte att de hade allt i världen, utan de önskar att de hade någon. vem som helst. De önskar att någon kunde berätta för dem att de skulle stanna kvar vid deras sida oavsett vad som händer.

De vill ha hjälpen du har. De vill ha det som du är "För bra för".

Om du är en utav dem som har turen att få hjälp, Uppskatta det. Det finns människor som aldrig kommer att få samma tur som dig. Tryck inte bort människorna som faktiskt finns där för dig, och som faktiskt lägger ner tid på DITT välmående framför sitt eget. Du kanske känner att du inte "Förtjänar" det. Men ärligt, tror du att du skulle fått hjälp och stöd om du inte förtjänade det? 

Dessa människor,  som faktiskt finns för dig, visa lite tacksamhet. Utan dem skulle du vara helt ensam. Utan dem skulle du inte ha något stöd överhuvudtaget. 

kasta inte bort det som andra människor skulle göra allt för att få, 

Kasta inte bort den enda hjälp du får,

du har tur, okej?

Om du nu har knuffat bort någon som hjälpt dig, och du nu äntligen förstår vad du kastat bort, men personen inte längre finns kvar, Då får du skylla dig själv. Då får du det som du ville ha det. Du får vara helt ensam i detta. Hjälpen stannar inte om du inte tar emot den, tänk på det.

Men om personen du konstant tryckt bort har stannat kvar, då borde du ge den personen ett stort fett ​TACK.

Visa uppskattningen som personen är värd att få efter allt,

Visa att du faktiskt ​är ​tacksam för att någon finns där,

Du har somsagt tur.

Alla har inte samma guldchans som du har, eller har kastat bort.

Tack för mig,

Puss


Likes

Comments

Idag mina kära små vänner ska vi prata om RYKTEN och Rykteskapare

vad är då ett rykte? ett rykte är en mera inofficell beskrivning av någon eller något som baserar sig på hörsägen.

Min fråga för dagen, varför finns det så många rykten ?

Vi kan ta vårt kära Karlskoga som exempel. I denna stad livnär sig de flesta ungdomar på att sprida rykten. Jag kan bara tala ifrån egen erfarenhet, men i en stad som denna så får du ett rykte för vad du än gör.

Får du A på ett prov så fjäskar du för läraren,

Har du haft sex så är du en hora,

Om din mamma knarkar så är det pga dig.

Vart är det roliga i att sprida dessa rykten? Och vilka är det som skapar dem?

Jag tror att det är så att de som är mest onöjda med sig själva är de som är grunden i ryktesspridningen. För det är alltid dessa människor som det går dåligt för i skolan, som inte sköter om sitt liv eller har det allmänt dåligt som skapar rykten.

Anledningen tror jag är Avundsjuka.

vad är då definitionen på avundsjuka? Avundsjuka är en sjuklig eller plågande avund eller avundsamhet. Exempelvis avundsjuka över att andra skulle ha något vackert.

(om ni undrar varför jag definierar de flesta ord är det för att en del av er inte förstår de ord jag väljer att använda, så varsågoda)

För, varför skulle man vilja trycka ner någon som har det bra, om det inte vore för avundsjuka? Varför skulle man vilja få folk att tycka illa om någon som har det bättre än dig själv? Jo för du är avundsjuk på att du inte har samma tillgångar som den människan du sprider rykten om.

Om du sprider ett rykte om någon så är det något fel på dig. Du har ingen aning om hur det kommer att påverka personen och du vet inte hur känsligt ämnet du sprider rykten om är för personen. Tänk om en människa har blivit misshandlad hela sin uppväxt, och du påstår att det är pga att personen var ett misslyckande som barn. Du tycker säkert att det är skitkul när alla tror på ryktet och lämnar denna oskyldiga person ensam.

Är det lika kul när personen bestämmer sig att ta sitt liv för att den känner att ingen tror på den?

Om du nu någonsin spridit ett rykte, Hur tror du den personen känner just nu?

Om det hade varit du, din bästavän eller ditt syskon, Har hade du mått?

Nu tycker jag det är ett fint läge att påminna alla om Den gyllene regeln: Behandla andra som du själv vill bli behandlad. Klyshigt, men sant.

Vi tar det steget längre.

Visst folk som sprider rykten är hemska. Men folk som TROR på rykten, Fy på er.

Människor som hör ett rykte om en person, som de oftast inte ens känner, och tror på det. Ni kan fan dra åt helvete. (ursäkta ordvalet) Ni känner inte personen men väljer att tro på någonting som en annan människa berättat om den? Hur i helvete kan ni tro på någonting om någon ni inte känner? Ni har inte ens frågat personen om det är sant, utan ni antar att allt som du har hört är sanning, Och DÖMER personen pga detta rykte.

Tänk om det hade varit du.

Någon spred ett rykte om att det var ditt fel att till exempel din mamma tog en överdos och dog.

Någon annan tror på detta rykte och hatar dig på grund av det.

Du känner inte denna person, denna person känner inte dig. Men ändå hatar personen dig och säger saker som: "Du borde dö, för att du fick din mamma att dö."

Sedan skulle alla andra, även dina vänner, börja tro på dessa rykten, Hur skulle du må då?

Tänk dig att dina närmaste vänner vänder sig emot dig bara för att någon patetisk avundsjuk människa ville tycka ner dig med ett rykte. Jag tror att det skulle vara hemskt.

Summa-Kardemumma av det hela är att Ryktessmidare och folk som tror på rykten är människor som är avundsjuka och generellt idiotiska.

Om du som läser detta någonsin spridit ett rykte, Hoppas du skäms.

Men jag vill också ge ett stort fet TACK och en klapp på axeln till alla människor som inte trott på rykten utan lyssnat på vad den utsatta säger och tror på det i alla lägen. NI ÄR RIKTIGA JÄVLA HJÄLTAR. Ni har förmodligen gjort mer än vad ni tror, ni kanske till och med har räddat liv. Ni är sådana som vi behöver fler av här i världen.

Tack för mig


Likes

Comments

FOLK SOM INTE TÅL ÅSIKTER, NI BÖR INTE LÄSA HELLER. ni har blivit varnade.

Som vi alla såg i rubriken är dagens ämne Feminismen, så varför inte börja med att definiera just feministen?

"Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter samt kvinnans likställighet med mannen"

Min fråga är då, varför har folk såå svårt att förstå "kvinnans likställighet MED mannen.

OBSERVERA MED, Det står inte MER än männen.

Jajemän, ni har rätt, Detta inlägg är riktad emot de personer som är så kallade feminister utan att veta vad det ens står för, utan överdriver allt. Dessa kallas Extremfeminister.

Vad är då en extremfeminist? Det är en person som tycker att kvinnan är bättre än mannen och är värd mer, alltså att kvinnan till exempel borde tjäna mer pengar än män.

Hur kan folk tycka det är okej? Feminismen startade för att vi skulle få bort ojämställdheten i Sverige genom att skapa jämställdhet mellan könen. Men istället vänder kvinnan på det och försöker få männen att se ut som "The bad guy".

Vi kan dra ett väldigt känt exempel, Vår kända feminist Zara Larsson. Hon har själv sagt att hon är feminist, men frågan är, är hon en RIKTIG feminist som jobbar för jämställdheten MED män eller är det MOT män?

Jo, ett konkret exempel är citerat ifrån ett blogginlägg hon la upp: "Män kanske blir lite ledsna när jag skriver att jag hatar dem.", Själva inlägget hade titeln "Manshat<33333333".

Hon la ÄVEN upp en bild, som såg ut såhär:


Jag vet inte hur det är med er, men utifrån detta så anser jag att Zara Larsson, som refererar sig som feminist, är en manshatare.

Ska vi då titta tillbaka på definitionen av feminism?

Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter samt kvinnans likställighet med mannen

Jag vet inte om ni minns detta, men förra året skrev Marcus Birro en tweet som också brusades upp likt vad Zara sagt på sistone, och som också slutade i massa hat och hot mot honom. Det som hördes då var att han fick skylla sig själv och förtjänade att bli hatad. Vet ni hur många som stod upp emot honom? ca 3 stycken.

Både Zara och Birro har sagt något "extremt", båda har blivit hatade, båda har blivit hotade till livet, Zara har fått läsa att folk ska kasta avföring på henne, och Birro har fått avföring lagd på sin dörrmatta. Det skiljer inte alls mycket mellan dessa två, ändå ska den ena skyddas och backas, medan den andra får skylla sig själv. Ser ni inte hur sjukt det är?

Vi kan dra in lite fler exempel,

Att Zara Larsson blir hatad har ingenting med feminism och patriarkat att göra, det beror på den sjuka stämningen på internet. Och det är där vi måste lägga fokus i den här frågan. Ingen ska behöva bli näthatad för något de säger, motargumenterad javisst, men inte hatad och hotad. Aldrig. Lägg fokus på det alla som backar Zara, i stället för att skylla allt på männen. Att skylla på männen kommer bara göra att hatet växer ännu mer och det kommer aldrig göra att näthatet upphör.

Men vet ni vad det "roliga" är i allt det här? De som backar Zara nu, är de som hördes högst i hatet mot Birro.

(Tackar Evangelina Bergh För ovanstående fakta)

Det är inte dagens mäns fel att kvinnor fortfarande, kan behandlas annorlunda på grund av sitt kön. Vi är på väg mot en mer jämställd värld men vem sa att det skulle gå på en generation? Det har tagit hundrahundrahundratals år att bygga upp en mansdominerande värld. Det kommer, tyvärr, ta tid att få alla människor att hamna på samma nivå. Igen. Men vi är på väg. Kan vi inte vara glada för det i alla fall? Och kan vi inse att det inte är ett problem som löser sig genom att anklaga männen. Varken min eller din pappa har något med saken att göra. Precis som varken du eller jag har valt att hoppa in i en värld fylld med effekter, likes, fitspokroppar och ätstörningar. (Lottie Lindmark)

Ni kanske märkt det, Men det som ni ser och lär ifrån till exempel Zara är INTE Feminism, det är ren och skär, fabricerad manshat. Allvarligt, vi kan inte skylla allt på männen och vi kan absolut inte gå runt och tro att vi är bättre än dem. Det löser inga problem utan återskapar dem, fast med ombytta roller.

Är det verkligen ett sådant samhälle vi vill leva i, att vi faller tillbaka till gamla problem? Vi är ju redan påväg emot en förbättring, kvinnan har redan fått en stor roll i samhället, vad är problemet? Detta kanske kommer som en chock för er, men de flesta som dömer kvinnor, är kvinnor själva.

Om ni tänker till så vet ni att jag har rätt.

Och nej, Jag är inte en kvinnohatare, utan jag vill ha Jämnställdhet. Feminism är en samling rörelser och ideologier vars målsättning är kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter samt kvinnans likställighet med mannen.

Jag tog upp definitionen igen så ni verkligen förstår vad de egentligen står för.

och med det avslutar jag detta inlägg,

Våga backa männen!

Puss

Likes

Comments

​Spännande,

Hälften av alla er som klickat in på denna länk tänker: 

"​Är Amanda Grell en ​Rasist​ eller inte?"

​Först och främst vill jag lära er lite hur det verkligen står till. Tro det eller inte, Men jag tycker ​inte​ att Sverigedemokraterna är rasister.

Han ni som påstår det någonsin läst om deras invandringspolitik? 

Jag har studerat Sverigedemokraternas hemsida och läste följande:

Flyktinginvandringen bör vara begränsad till en mindre mängd flyktingar som uppfyller kraven i FN:s flyktingkonvention och som endast beviljas tillfälliga uppehållstillstånd under den period som de livshotande konsekvenserna av den konflikt eller naturkatastrof man har flytt ifrån varar. Flyktingpolitiken skall annars primärt vara inriktad på att HJÄLPA flyktingar på plats, i krisområdenas närhet.

Vad betyder då detta?

Jo, Sverigedemokraterna anser att personer som flytt hit ska ha rätt och bo här tills farorna i sitt egna hemland är ÖVER. annars vill de i första hand skicka pengar till dessa länder så flyktingarna slipper fly ifrån sitt egna hemland. 

I mina öron är detta inte rasistiskt. Vi fortsätter läsa:

Detta ger oss förutsättningar att nå de allra mest nödlidande och medför dessutom att vi kan hjälpa betydligt fler flyktingar för samma summa pengar jämfört med en modell där stora grupper av flyktingar hjälps i Sverige.

Detta är så sant, Liksom de som behöver mest hjälp är de som inte lyckas fly från sina land, det är de som inte har någonstans att ta vägen. Sverigedemokraterna vill alltså hjälpa FLER flyktingar och låta dem bo kvar i sina egna länder!

Om vi skulle vända på det, Skulle du helst tvingas flytta från din familj och ditt land och flytta till ett helt nytt land med ett annat språk som du tvingas lära dig, utan din familj och utan dina vänner. Eller skulle du hellre att andra länder skickar pengar till just din familj så ni kan försörja er och bo ihop med nära och kära?

​Om ni säger att ni hellre flyttar iväg så ljuger ni. Klart som fan att ni vill bo kvar med era familjer! Men hör gärna av er fall ni hellre tvingas splittras från alla ni känner istället för att folk skickar pengar till dig.

Vi kan fortsätta med lite fler exempel, bara för att liksom:

Att av ekonomiska skäl tvingas stanna i ett land där man inte trivs och inte vill leva är destruktivt för såväl landet som för den enskilde individen. Ett aktivt och generöst stöd skall därför ges till de invandrare som önskar återvända till sina hemländer.

​Sverigedemokraterna är alltså villiga att ge pengar till flyktingar som inte har ekonomin för att kunna återvända hem. Vilket är generöst. Det kan ni inte säga emot. Observera att de står: "Som önskar att återvända till sina hemländer", Det betyder inte att de måste flytta hem, men om de vill det så är det okej!

Ursäkta mig men jag ser inte det rasistiska. Allvarligt. 

Sverigedemokraternas ideologi är politiskt fabricerat och det är inte så många som fattar vad de egentligen står för.

SJÄLVKLART FINNS DET RASISTER I PARTIET!

det vet väl jag med, vi alla har läst på Twitter och aftonbladet hur SD-anhängare har gjort saker emot flyktingar. MEN HAR NI NÅGONSIN HÖRT JIMMIE ÅKESSON SÄGA ATT DET VAR OKEJ? ​nej.

personerna i partiet som gör dessa dåd är lika dumma som de som säger att SD är rasister. Dessa idiotiska anhängare håller sig inte ens till SD's ideologi. Vi kan inte dra hela partiet över en kant pga dessa anhängare som förstått allt fel.

För att göra detta klart, Jag är ​INTE​ en rasist, okej?

Bara för att jag tycker att SD har bra punkter är man inte rasist. inse faktum. 

Tack för mig

Likes

Comments

Har inte haft och har inte tid att skriva idag, haha!

MEN OROA ER INTE!

imorgon kommer jag prata om SVERIGEDEMOKRATERNA.

så förbered er mentalt 

PUSS

Likes

Comments

​Som ni läst i dagens rubrik så är Temat "Tryhard orten-ungar"

​Till er som inte vet vad det är så ska jag förklara lite snabbt, Tryhard-ortenungar är de personer som tror att de är "Gangsters". De skolkar ofta från skolan, röker jävligt mycket och pratar med någon slags falsk brytning. OBSERVERA att jag skrev "Tryhard", så alla riktiga gangsters behöver inte komma hem till mig och döda mig efter detta inlägg. Detta är riktat emot de som TROR att de är gangters, när de är lååångt ifrån det. 

Och om någon vuxen läser detta, Nej, det är inte supertroligt att ni kommer att förstå vad jag pratar om, haha,.

Om du vill ta reda på vika av dina vänner som är orten-barn behöver du bara kolla vem som kallar dig "​bror"​ , personer från orten är tydligen "bror" med alla. oc​h då menar jag verkligen alla.

​Det värsta och mest patetiska med dessa personer är att de oftast letar bråk. De börjar kaxa med en för minsta lilla grej, vilket leder till dessa tomma hot. 

oftast låter det:

"Jag ska döda dig din lilla hora" 

"Jag ska knulla din mamma"

"Du är så kaxig bakom skärmen säg de i mitt face"

"Jag kommer leta upp dig!"

Om du någonsin får höra något utav detta, eller något relaterat, Så behöver du inte oroa dig. Det är tomma hot, Mycket ord lite verkstad så att säga. 

De är personer som är sjukt kaxiga bakom en datorskärm eller i telefon, men när det kommer till verkligheten så vågar de inte någonting. De kommer antagligen inte ens "leta upp dig".

Dagens fråga, ​VARFÖR ÄR MAN EN TRYHARD GANGSTER?

​Kan det bero på att man har misslyckats så i livet att man skiter fullständigt i allt annat och försöker ge sig på de som sköter om sitt liv? För det känns som om dessa personer oftast kaxar med människor som inte ens skulle ha någonting med nåt att göra, ​hoppas ni förstår vad jag menar haha

Jag menar, De kommer inte direkt lyckas bli riktiga gangsters om det är det som är målet?


Summan av detta inlägg är att dessa personer inte är något att vara rädd för. De kommer absolut inte göra någonting. Men självklart finns det vanliga orten-kids som har sina kontakter och såntt, de är INTE och bråka med, haha

Men dessa tryhards, De är såå pinsamma att det är skrattretande, och ett litet "Jag vet känslan"-skratt till alla som har / har haft en TRYHARD gangster efter sig! 

puss

Likes

Comments

Som vi alla vet är det väldigt ointressant att läsa om vad jag käkat till lunch och vad jag gjorde i skolan, så jag tänker inte ha en sådan shitty blogg, istället kommer jag yttra mina åsikter om diverse saker!

Om ni inte kan hantera åsikter, ​Läs då inte skiten. ​Du har blivit varnad, så det är ingen idé att komma och bli sur sen ;) 

Så, dagens Tema, som ni redan listat ut med Rubriken, är våra älskade ​FUCKBOYS!

​Till er lite äldre eller de som inte hänger med i svängarna så ska jag förklara vad en fuckboy är. definitionen lyder : A person who is a weak ass pussy that ain't bout shit.

Hårda ord, men för att förklara det lite längre så är det killar( och tjejer) som ​ är den typen av kille som gör skit som generellt irriterar och förstör för människor runt omkring, Dessutom "leker" killen med en tjejs känslor, så det verkar som om han vill ha ett förhållande med dig. Problemet är att han efter ett tag säger att han inte är "Förhållande-typen", detta säger han oftast EFTER man har haft sex med honom. 

Dessa personer brukar ofta fråga om "Nakenbilder" och hålla på med flera tjejer samtidigt. De vill säkerligen köra "20 frågor ;)" eller skickar en av dessa ökända ​DICKPICS!

Och ja, alla gamlingar. Det finns ungdomar som tycker om att skicka bilder på sitt könsorgan till okända tjejer i hopp om att de ska få ha sex med henne. Sjukt , iknow.

 Om ni hört frasen: "Du är den enda jag pratar med", då vet ni att ni har och göra med en Fuckboy. SPECIELLT om han säger: "Jag är inte förhållande-typen" och ignorerar er efter att han fått som han vill.

Min fråga för dagen är då, ​Vet fuckboys att de ÄR fuckboys?

​Jag menar, ingen strävar väl efter att vara en fuckboy? Liksom: "HEJ JAG VILL VARA HATAD"

Jag tror inte att fuckboys märker själva att de är fuckboys förrns de får det konfirmerat av någon annan. Men vem i hela världen väljer att vara en fuckboy? 

​"Fett nice å ligga med brudar"

​Haha om det är anledningen så kan man lika gärna bli en så kallad hora ;)

​ETT MEDDELANDE TILL ALLA FUCKBOYS:

Sluta med vad ni håller på med. ​Ingen uppskattar det.

Vad skulle din kära mamma säga om hon visste hur du behandlar tjejer?  Om du nu MÅSTE vara en fuckboy, Tatuera gärna in det i pannan på dig själv så vi andra håller koll. 


Summa-Kardemumma av detta är att FUCKBOYS inte är en favorit hos mig, och om någon Gillar fuckboys kan den gärna höra av sig och förklara varför, för jag kan inte hitta en enda anledning till hur man ska kunna föredra en fuckboy... 


Tack för mig (;


Likes

Comments

Jajemän, Ni läste rätt. Min blogg är tillbaka.

Har vissa människor som tjatat hål i huvudet på mig för att jag ska börja igen haha, Ni vet vilka ni är. stalkers.

Jag tänker inte dra upp allt som hänt sen sist, så ni får helt enkelt hantera att jag snackar om skit som ingen egentligen bryr sig om, som det alltid har varit på min blogg,

Klagomål och tjat om skit, Men det är sånt vi människor livnär oss på så det är väl bara standard!

Som ni alla kanske vet, så studerar jag andra året Naturvetenskap och spelar Handboll! Juste jag har lagt av med den Amerikanska fotbollen, oopsss...

Nej men nu när ni fått ovärderlig fakta om vad jag studerar så ska jag avsluta detta inlägg med en helt ointressant bild på blommor, bara för att ni ska kunna fråga om någonting,

Puss

Likes

Comments