Haha, så bra gick det att börja blogga ;) det varade inte så länge. Lillasyster har hunnit blir 5,5 månad. sitter stadigt utan stöd sen några veckor tillbaka och kämpar med att försöka ta sig framåt. Just nu kommer hon bakåt eller i cirklar 😂

storebror har börjat förskoleklass och lillebror röjer på förskolan 3 dagar i veckan och hänger med mig och syrran resterande dagar.

Får se om jag tar tag o detta igen eller ej 😜

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den 30/5 föddes vår lilla tjej. Jag vaknade runt 2.30 på natten, var uppe på toaletten och när jag sen la mig i sängen igen gjorde det väldigt ont i ryggslutet. Jag tänkte att det säkert bara var falsk alarm som vanligt så jag kämpade med att ligga kvar i sängen. Behövde gå upp på toaletten igen och då kom det lite blod när jag torkade mig. Kan det vara en teckenblödning?

Vågar inte riktigt tro på det men bestämmer mig för att ringa förlossningen och rådfråga Ang. Blödningen och sen ta en dusch. Under samtalet kommer värkarna ganska tätt men de gör inte tillräckligt ont för att det ska vara dags men bm på förlossningen bekräftar att en blödning ihop med värkar brukar betyda att det är på gång. Mannen lämnar barnen på förskolan 7.20 och åker till jobbet för att byta bil. Värkarna ökar i styrka men kommer glesare. Dagen går och värkarna känns mer men kommer oregelbundet och håller inte i sig.

Ringer förlossningen runt 13 och frågar om jag får komma in på en koll eftersom det gör jätte ont men inte verkar hända någonting eftersom värkarna fortfarande är ganska oregelbundna. Jätte otrevlig bm som typ dumförklarar mig.

Jag blir ledsen och vi Bestämmer att vi lika bra kan hämta barnen själv eftersom det ändå inte händer något. Vi bestämmer med mamma att vi kommer och lämnar barnen hos henne runt 15.30 och ringer förlossningen och hör ifall jag kan få komma in och få en sovdos eftersom min kropp inte verkar fatta vad den ska göra.

Visst fick vi det. Runt 16.30 kommer vi in på ett rum och blir uppkopplade på ctg. Värkarna tilltar ordentligt under tiden och går över 100. Mellan värkarna känner jag mig dock väldigt glad och inte särskilt påverkad av smärtan. Efter ca 30 min kommer bm tillbaka och känner efter om jag öppnat mig. Hon skrattar till och säger att ni nog inte skall åka hem igen, du är öppen 6cm. Glädjetårar! Det blir bebis ändå!! yey 😄👊

Jag är skit glad och går in i duschen för att bedöva smärtan i svanken med varmvatten och vår nya bm och uska kommer in. Bm tycker det är kul att jag är så glad fast jag är öppen 6cm. Får sen in en pilatesboll och lustgasen startas. Blir hög som ett hus och det är Nice. Vi lyssnar på radio o sjunger mellan värkarna och har det ganska kul ihop jag och maken. Beklagar oss lite att vi inte fick med oss snacks o dryck eftersom vi inte trodde att vi skulle få stanna kvar utan åka hem med en sovdos.

Värkarna är jätte kraftiga. Runt 19 hoppar jag upp i sängen för att bli kollad och jag är fortfarande bara öppen 6cm men mjuk så hon kunde spänna ut till 8. Besviken är jag men bm säger att hon kommer tillbaka om en stund så kan vi ta hål på hinnorna och sätta skalpelektrod  (bebis smiter iväg från ctgn hela tiden). 19.45 tar vi hål på hinnorna och värkarna ökar på ordentlig nästan direkt, jag klarar knappt av att andas lustgasen igenom dom. Det känns som att hela ryggen ska gå av. Värkvisaren kommer upp till 127 och stannar länge på den siffran,  tydligen högsta numret 😂. Bm är kvar i rummet och förbereder lite medan uskan ska gå och titta till en annan patient under tiden. Men hon hinner inte vara iväg mer än 5 min för BM larmar tillbaka henne för bebis bestämmer sig för att det är dags att komma. Värkarna är extrema - så jävla ont det gör just nu. 20.15 sätter jag igång och krystar, 20.31 är hon ute.

4115g, 52cm lång och 36cm i huvudomfång kom hon ut skrikandes för full hals, vår Amelia ❤

Jag klarar mig utan att behöva sy men min rygg har tagit stryk och jag har en ordentlig huvudvärk - antagligen för att jag tagit i ordentligt 😂.

Fy fan för eftervärkarna, så jävla ont det här gjort. Nu en vecka senare känns det i alla fall helt okej och de kommer inte alls lika ofta. En vecka har gått sen hon kom och förgyllde våra liv, vi kämpar på med amningen och jag hoppas innerligt att det ska fungera denna gång.

på väg hem från lasarettet 😍

Likes

Comments

Hinnsvepningen gjorde visst ingen nytta ändå :( förlossningen ska dra igång inom 48h efter att man gjort den för att det ska vara effektivt och dom timmarna är förbi. BLÄ på det. Jag hoppades ju innerligt att lilla 3an skulle vara mer villig att komma ut än de andra. Tji fick jag.

Nästa bm besök är den 1/6 Så det lär nog bli en juni bebis för oss.
Känner mig väldigt nedstämd just nu. Jag vill ju slippa igångsättning men jag vill ju inte heller föda en jätte bebis :(

Likes

Comments

Jag har en alldeles för trevlig livmoder verkar det som 😂 har inga mer känningar än svag mensvärk och vad som verkar vara mer av slemproppen som släpper i omgångar - mkt mysigt ;)

I förmiddags tog vi en promenad bort till skogen här i byn. var ute i 2h i värmen och jag var praktiskt taget död när vi kom hem. Ont över allt och är så trött. Fingrarna var tjocka som korvar av vätskan som samlades.

Därefter har grabbarna lekt fint korta stunder och resten bara massa bråk o skrik och gnäll. Jag orkar inte med det just nu, min bägare rann över och tårarna kom. Blää för det. Jag tror bebis väntar till juni. Det känns så nu i alla fall...

Likes

Comments

Tyckte det var hög tid att göra klart denna dressen. Här strukit på texten nu ikväll och nu väntar vi bara på att vår bulle ska känna sig färdigbakad.

Likes

Comments

Yes! BF dagen är här. Jag var hos Bm 9.30 och idag hade även den inre modermunnen öppnat sig så det gick att göra en hinnsvepning. Det har varit effektivt med de andra två och därför tyckte även förlossningen att vi skulle prova med det för att få ut liten. Jag har haft mensvärk i svanken i några dagar och kanske är det vad som haft effekt på att jag har öppnat mig.

Nu har kroppen 48h på sig att fatta galoppen och jag hoppas att det blir bebis i helgen. hade varit så skönt att påbörja veckan med maken hemma i 10 dagar ❤

Likes

Comments

Jag hade tid hos bm idag och hoppades innerligt att det skulle gå att göra hinnsvepning - tror lasarettet också hoppas på det så de slipper sätta igång mig på medicinsk väg ifall hon väljer att stanna inne längre.

Jag har ingen riktigt koll på anatomin men enligt bm var yttre modermunnen öppen 2cm så hon enkelt fick in 2 fingrar (förra veckan fick hon endast in fingertoppen så lite har det ju hänt iaf). Inre modermunnen var dock helt stängs vilket innebär att hon inte kunde komma åt hinnorna för att hinnsvepa 😟 men hon drog och retade tappen för att förhoppningsvis trigga igång något. Men med min otur lär det väl inte göra någon nytta ändå 😂

Vi bokade in ett besök till redan på fredag och jag hoppas så att lillasyster väljer att titta ut senast till helgen. mannen har jour nästa vecka och inget kul att ha honom långt hemifrån ifall det drar igång.

Har lite molande mensvärk nu iaf men jag ska inte ha för höga förhoppningar o bli mer besviken. Vi får helt enkelt se vad som händer  :)

Likes

Comments

Helgen har bestått av kalas. i lördags med makens släkt och söndag med min. Skönt att kunna dela upp det ☺ men det har bakats tårtor o kakor i massor och det känns i kroppen idag. Inget jag rekommenderar som höggravid med foglossning.

I fredags var jag på lasarettet och gjorde ett nytt TUL eftersom sf måttet hoppat ganska ordentligt. 17% större var hon nu och beräknades väga 3,9kg. Så om jag går över lär hon nog bli större än sina brorsor.

Barnen är 15h barn nu vilket innebär att denna mamman kommer att vara helt slut. Men tacksamt nog verkar båda vara inställda på mysläge. storebror bygger lego på sitt rum och lillebror gosar med mig i soffan till Dora utforskaren. Bra med kraft laddning så vi kan gå ut i trädgården sen o leka. och en annan ska ju orka laga lunch och fixa mellanmål 😱

Likes

Comments

Vilket underbart väder det varit idag. Super härligt! Jag la mig tidigt igår kväll och har sovit helt okej hela natten, inga fler lurerier från kroppen.

Det har känts så pass bra att jag till och med gav mig på att klippa gräset. Mannen har ju fått dra det tyngsta lasset med allt här hemma så kändes skönt att jag kunde hjälpa till med något och under tiden slet han undan stora grenar från träden och buskarna vi grävt upp.

Det blev riktigt fint där nu. Nu är jag dock riktigt trött och ser framemot att ta det lugnt i soffan och titta eurovision med familjen.

Likes

Comments

precis som jag trodde så lurades kroppen bara IGEN. Nu ska jag förbereda frukost till mina grabbar innan det är dags att väcka dom och till förskolan och sen ska jag bara ta det lugnt hela dagen. Sömnen blev ju inte den bästa i natt så lär nog behöva ta igen det.

Likes

Comments