För mig i skolan går det faktiskt bra, jag sköter mina uppgifter bra.. Det jobbiga är att ibland på lektionerna måste jag bara gå i från, eftersom jag kan inte sitta inne på en lektion i en hel timme jag blir rastlös. Det andra jobbiga för mig i skolan är det muntliga jag hatar det.. Jag klarar inte av att stå framför alla och redovisa något, framförallt inte i engelska..

Det andra som jag också hatar är när någon sitter och tuggar tuggummi eller något annat, sitter jag uppe i ett arbete och någon börja tugga på något eller gör något jobbigt ljud så kan jag inte koncentrera mig.. Men har jag hörlurar och jobbar, då jobbar jag ordentligt och är helt inne i det, skulle någon då försöka få min uppmärksamhet dem lyckas inte...

Det ämnet jag har svårt för är matte, jag kan inte sitta och jobba matte på en eftermiddag för jag kan inte koncentrera mig. Matte på morgonen går mycket bättre.. Engelska har jag också svårt för, kan inte prata engelska så bra vilket gör att jag vägrar att redovisa muntligt framför alla på engelska..

Svenska och samhälle har jag inte svårt för de går jättebra när jag jobbar med de, blir alltid färdig samma lektion och gillar att hålla det tempot för då är man klar och behöver inte tänka mer på de.

Likes

Comments

Detta är min första blogg, kanske inte är så bra på och göra bloggar men ska bli bra på det.. Lite kort om mig, jag fick min reda på min diagnos i början av 2017. Att ha adhd är både jobbigt men ändå en fördel, de jobbiga är att man dra för snabba slutsatser. Man brusar upp väldigt snabbt och i några fall brusar man upp i onödiga situationer. Vilket kan vara jobbigt, man kan störa sig på såna småsaker vilket är onödigt. Man är överkänslig i visa tillfällen.. Men det som är positivt med adhd är att de finns medicin som hjälper en att vara lugn hela dagen, man har mycket energi och man är hyperaktiv vilket kan vara positivt för många. Just jag tycker det är bra, eftersom jag gillar och röra på mig typ vara ute i stallet och rida då är det ändå positivt och ha mycket energi.

Jag gillar hästar och hundar, men har tyvärr inget av de. Hade hund innan men vi var tvungna att göra oss av med dem för min lillebror är allergisk vilket förstör väldigt mycket för mig. Jag älskar att vara bland hästar och hundar, man känner sig fri och man kan rensa tankarna och för mig är det väldigt bra. Red mycket förut och skulle gärna fortsätta med de men har inte dem pengarna. Lägger mina pengar på så mycket annat vilket är dåligt. Vill även ha en hund de är min högsta önskan.Likes

Comments