"HUDSKOLA" - TORR HUD

Hej vänner!

Idag får ni ytterligare ett inlägg från min serie "hudskola", om ni missat föregående inlägg från serien så finner ni introduktionsinlägget HÄR, samt ett inlägg om normal hy HÄR.

Dagens inlägg fokuserar på torr hy- varsågoda!

-TORR - HUD -

Kännetecken:

Ofta stram och spänd

Mycket små porer, knappt synliga.

Ej problem med finnar

Ofta känslig


Att ta hand om en torr hy:

Om din hy är torr har den vanligtvis brist på både fett och fukt, därför är det viktigt att du ser till att dina hudvårdsprodukter kan hjälpa dig att förse din hud med detta. Dina hudvårdsprodukter bör alltså vara anpassade för just torr hy, detta brukar stå på produkten i fråga så kika noga! Ofta kan en torr hy även vara något känslig, därför bör du undvika hudvårdsprodukter som exempelvis innehåller alkohol.

När du tvättar ansiktet, vilket du bör göra morgon och kväll, försvinner en del av din huds naturliga fett, så att avsluta din morgon- & och kvällsrutin med en närande olja eller en cremé av det rikligare slaget är viktigt.

Är din kropp också av det torrare slaget kan du tänka på att använda dig av en duscholja när du duschar, även här kommer vattnet nämligen att slopa en del av hudens naturliga fett. Att därför också smörja in kroppen med en lotion eller någon liknande produkt när du är färdigduschad och torr, är absolut att rekommendera- fukt, fukt, fukt!

Några saker du med torr hy kan tänka på i sminkväg:

Även i makeup-väskan är det bra om det finns produkter tillsätter extra fukt och fett till din hy. Ett exempel är att du väljer en foundation som innehåller olja, denna torkar nämligen inte ut din hy- tvärtom!

Något som däremot har en förmåga att torka ut är puder, därför bör du vara försiktig med pudrandet, puder kan dessutom göra att dia torraste partier lyfts fram ännu mer!

-

Är det någon som känner igen sig i beskrivningen? Är er hud torr, eller kan ni utesluta denna hudtyp? Oavsett så kommer nästa del av "hudskola" på tisdag, då kommer inlägget handla om känslig hy!

Kram

Gillar

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
takk for tips 😊nouw.com/livetmitt93
myjjohansson
myjjohansson,
Roligt att du gillar det! 😊 nouw.com/myjjohansson
Karolinee
Karolinee,
Ååååh tack!! Så bra inlägg! <3nouw.com/karolinee
myjjohansson
myjjohansson,
Så fint att höra Karoline! Gör mig himla glad att det uppskattas! Kram <3 nouw.com/myjjohansson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

MISSA INGET - PRENUMERERA!