"HUDSKOLA" - NORMAL HUD

Hej fina ni!

Förra veckan fick ni introduktionsinlägget av min serie "hudskola", missade ni det inlägget så hittar ni det HÄR.

Dagens inlägg ur serien handlar om hudtypen "normal hud".

Varsågoda!

-N O R M A L - H U D-

Kännetecken:

-Mjuk och spänstig-

-Välbalanserad, inga partier som är särskilt torra eller feta-

-Jämnt pigmenterad-

-Inga synliga porer-

-Inga fjälliga områden-

Att ta hand om en normal hy:

Även om din hy inte har synliga orenheter så förtjänar, och behöver, även den omvårdnad. Försök få in en rutin där du rengör ansiktet varje morgon och kväll. Tycker du det är svårt att få in en sådan rutin är ett knep att slå på en återkommande påminnelse i mobilen, ställ exempelvis in påminnelsen på den tid du vet att du brukar borsta tänderna- då är du ändå i badrummet och har därmed nära till hudvårdshyllan! Tillslut behöver du ingen påminnelse, istället har du fått en god vana!

. En rengöringsrutin kan se lite olika ut, vanligt är att dock att man börjar med en ansiktsrengöring, därefter fortsätter med ansiktsvatten och sedan avslutar med en återfuktande cremé. Fuktcremén är viktig så slarva inte med den.

Fastän din hy är välbalanserad i grunden är det alltså ändå en klar fördel att förse den med fukt. En normal hud har nämligen en tendens till att med åren övergå till en torr hud (mer om torr hud kommer nästa vecka) vilket i sin tur gör att huden kan åldras fortare än vad den nödvändigtvis behöver. För lite fukt kan också göra att hyn upplevs som trött. Förser du din hud med fukt kommer den alltså att hålla sig i gott skick längre!

Vilken fuktcremé du ska använda dig av om du har en normal hy är så logiskt som det kan bli, nämligen en fuktcremé som är anpassad för just normal hud. På produkten i fråga brukar det oftast stå vilken hudtyp den är anpassad för- så titta noga, skulle du känna dig osäker är ett tips att köpa hudvårdsprodukter på Apoteket. Personalen där brukar vara väldigt insatta och enligt min erfarenhet duktiga på rådgivning.

Blev ni något klokare?

På tisdag kommer nästa del av denna serie, då kommer inlägget att handla om torr hy!

Kram

Gillar

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
spennende da 😊nouw.com/livetmitt93
myjjohansson
myjjohansson,
happyM
happyM,
Åh alltså älskar verkligen att du tar dig tiden att skriva det här, du som är så himla grym!! Suger åt mig all info jag kan få hihi, tusen tack för att du delar ❤️ Stooor kram ❤️nouw.com/happym
myjjohansson
myjjohansson,
Åh och jag älskar verkligen att du tar dig tiden att både läsa, uppskatta och kommentera!!❤️ Jag som säger tusen tack fina du, KRAM!❤️nouw.com/myjjohansson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229

MISSA INGET - PRENUMERERA!