Igår firade jag två veckor i Amsterdam och idag är det dags att styra första eventet för hösten - kräftskiva!

Det har varit full rulle på jobbet med förberedelser med bland annat besök på IKEA med min härliga Anna. Vi har även hunnit med att shoppa, vara på stranden (badat!!) och haft härliga AWs. Jag trivs så bra med mitt nya liv här i Amsterdam!

Här kommer lite bilder från veckan:

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hi,

My Name is My...

Igår var det dags att börja skriva mail och berätta för företagen att det är numera mig som man ska ha kontakt med och det blir ju rätt så komiskt. Undra hur många som kommer reagera, hoppas de får sig ett gott skratt. Det har redan varit en del felsägningar på kontoret kring hur man uttala mitt namn och varje gång får jag höra någon ny version. Den vanligaste är helt enkelt Mu. Vilket de flesta tycker låter väldigt kul och ja, det gör det ju. Och varenda gång får jag förklara att ja det är ett väldigt svenskt namn. Förutom detta stora problem, skämt åsido, går allting förvånansvärt smidigt och bra i inlärningsprocessen på Svenska Handelskammaren och jag stormtrivs verkligen! Så himla kul och skönt. Tänk att den här lilla hemmakära lantisen vågade ut och testa vingarna i den stora vida världen. I och för sig är det bara 1 h och 20 min med flyg men det är ett stort steg för mig och jag är fan stolt! Bra jobbat Mu! Hehe.

Annats rullar liver på bra här nere i Amsterdam. Att ta en AW efter jobbet är numera en stor del av min vardag och det älskar ju jag. Jag och Anna och Lukas som är en annan svensk som jobbar på samma kontorsplan som oss och bor i samma område som oss (West) så det blir en eller två öl efter jobbet. Som sagt, jag stortrivs verkligen här! Här kommer lite bilder från de två senaste dagarna. Nu kom min franska roomie hem och frågade mig om jag ville ta en öl och det vill jag ju, hehe.

/Mu


Likes

Comments

Första dagen på nya jobbet gjort. Och WOW vad jag tror att detta kommer bli en bra höst. Jag är redan förälskad i staden och gillar verkligen min chef och mina kollegor. Jag känner mig dock helt slut i huvudet efter al ny information som vi har fått idag men verkligen så kul! Efter jobbet tog jag och Anna vår första AW på en liten pub som vi hittade på vägen hem från jobbet där vi cyklar varje dag. Tror det lätt kommer att bli vårt nya stammishak. Ikväll har jag bara skypat med min älskling och ätit middag min Ophelia. NU blir det att kolla på första avsnittet idol då jag har lyckats ändra så jag kan kolla på Svensk TV, TJOHO! GODNATT <3

Likes

Comments

Äntligen på plats. Nu ligger jag i min sköna stora säng i mitt nya rum, i min nya lägenhet i min nya stad. Amsterdam. Detta känns så sjukt men samtidigt inte alls. Svårt att beskriva. Jag höll på att skriva att jag har väntat på detta i flera månader men det har jag ju faktiskt inte i och med att jag bestämde mig för att flytta hit för ca två månader sen. Anledningen till min flytt är för att jag har fått ett internship (praktikplats på svenska, so international) på Svenska Handelskammaren här i Amsterdam. Jäklar vad kul detta ska bli och jag har redan hunnit med mycket sen jag kom hit. Jag anlände i fredags eftermiddag efter att åkt ifrån Kastrup tillsammans med mina fem härliga kompisar som skulle flyga till Kanada för utbytestermin. Är redan förälskad i staden. Det jag har hunnit med är bland annat att möta upp min kollega och numera vän Anna för att upptäcka staden tillsammans med min kära vän Ophelia (numera även roomie) som har agerat guide. Jag har även hunnit bli glatt överraskad över hur billigt det är att handla mat och vin (!!) här samt köpt en ny fin cykel. Är så taggad på denna hösten och detta äventyr:.

Nedan kommer lite bilder ifrån de senaste dagarna:


Fina familjen som vinkade av mig i torsdags i falkenberg efter födelsedagsmiddag för mammsen. <3

Mitt hjärta.

ALLT detta kostade alltså 140 svenska kronor.

Likes

Comments