Perfekt skummad mjölk hemma

HEALTH & FOOD

(foto från pinterest sökning).

Alltså, hade helt glömt bort att det går att få perfekt skummad mjölk hemma, om du inte vill lägga pengar på latte eller dylikt. Det blir verkligen nästan exakt som på café! Tjockt, mysigt skum (・θ・)
Jag brukar värma lite mjölk (mindre än jag ska ha totalt, tänk på att det växer) och sedan häller jag över den varma mjöken i en liten French Press/Presskanna och pumpar försiktigt tills mjölken fått så mycket skum jag vill ha (´θ`)

Brukar göra kaffet extra starkt och tänka att det ska bli ungefär som en espresso. En dubbel espresso brukar vara ca 40-60ml och väldigt stark jämfört med vanligt bryggkaffe. Man får helt enkelt testa sig fram och se vad som passar en själv bäst (≡^∇^≡)
Det finns annars finare frystorkade kaffen som är just Espresso, kostar lite mer än det billigaste (nasty) frystorkade kaffet i livsmedelsbutiken, men är så sjukt mycket godare och bättre! Då vet man iaf vad man får och det är större chans att det finns olika certifikat som UTZ, Fairtrade eller dylikt. (*^ー^)ノ

Känner bara varför ska jag plugga någonstans där jag måste betala för sånt här, samt bära på massor med böcker, när jag kan ha det bekvämare och göra samma kaffe hemma? (¬_¬) Hahaha. Sen blir man lite extra petig då man varit barista i flera år och jobbar med kaffe själv (◇θ◇)

#nouw #kaffe #kaffeälskare #coffee #coffeeaddict #barista #homemade #tipsochråd #nouwinfluencer #microinfluencer #student #vardagslyx

Gillar

Kommentarer

Palmolja: här är de missledande namnen

CLIMATE & ANIMALS

Jag tycker det är fruktansvärt att företag VET att palmolja är dåligt ur både miljö- och djurens synpunkt men ärligt inte bryr sig. Varför skulle dom när dom ändå får pengar, människor fortsätter köpa produkterna och så vidare?

Men när de vet att konsumenterna bryr sig och inte vill ha palmolja i produkterna pga hur mycket det förstör och utrotar, vad gör de då? Använder alla möjliga namn för att missleda dem från att veta vad deras produkter innehåller och om produkterna innehåller palmolja. Det är rent ut sagt äckligt hur giriga företag och de högst uppsatta i de företagen är efter att tjäna pengar de aldrig kommer kunna göra av med och struntar i allt de förstör och dödar. Verkligen förskräckligt och ondskefullt.
Fine, det finns certifierade palmoljekällor, men känner att eftersom det ändå är dåligt för hälsan och ÄNDÅ förstör regnskogar, djurs liv och i majoriteten av fallen inte ens behövs i produkterna är det inte ens värt det överhuvudtaget. Tänk tex om din hund/katt eller annat husdjur skulle bli torterad/förgiftad etc för något sånt, precis som orangutanger, fåglar, elefanter och miljön blir.. Usch börjar gråta bara jag tänker på alla stackars oskyldiga djur och den vackra naturen som är förstörd.

Nog om hur förbannad detta gör mig... Jag tänkte dela med mig av superbra bilder jag såg på Pinterest som sammanfattar några av de mest använda, missledande namnen för palmolja så kan vi tillsammans medvetet göra RÄTT val! Tänk er för innan ni köper något eller rekommenderar en produkt, vad innehåller det? Är företaget bra och ärligt? Vad använder de sig av för produkter och hur påverkar det naturen, djuren som lever där och tex. klimatet?

Gillar

Kommentarer

back from the dead

SLICE OF LIFE

Nä, kändes som att en blogg faktiskt kan vara mysigt att ha ändå.. Så den får återupplivas och komma tillbaka från döden 😘 Gu vad har inte hänt sen jag senast bloggade?! Haha!

Tror att om det är något man funderar på får man skicka iväg en liten kommentar, blir lättast så och så vill jag inte randomly hänga ut mitt privatliv hursomhelst heller. Men fråga får man alltid om det är något speciellt.
Utöver detta känns det extra-extra bra idag att jag fixat gymkort, har saknat sönder att träna. Tror att ett bra träningspass också kan underlätta en extra dålig dag, blir en del sånna då min särbo är på utlandstjänst. Behöver alla endorfiner jag kan få, haha 😅

Förbered er på att det framöver kommer inlägg med tips på var ni smidigt kan köpa hållbara och klimatsmarta saker till ert hem eller exempelvis sminkväskan! Roliga utmaningar, fotobomber, slice of life och massa mer. Är det något speciellt ni vill läsa om? Skicka en kommentar i sådana fall! 😃


#nouw #nouw_se #hållbarlivsstil #nouwinspiration #klimatsmart #nouwinfluencer #microinfluencer #imback #nouwinspo #gym #gymlife

Gillar

Kommentarer