Header

Godkväll på er. Hoppas eran dag var lika bra som min.
Jag började dagens arbete med att mocka boxarna som behövdes, eftermiddags-fodra och fixa vatten. Efter detta tog vi in hästarna, och jag hade som uppdrag att ta in Mr.Bena ska Bönan. Han är så himla oförutsägbar, ena gången är han en ängel eller så är han som denna gång, helt förj*vlig. Han blir stressad och ska ha koll på allt och alla, samtidigt som han fort vill in men samtidigt äta av allt runtomkring honom. Detta resulterar i att han nästa springer över än. Men det gäller att bara hålla sig lugn och försöka styra upp det så gott det går.
När alla hästar var inne tog jag ner Mulle till ridhuset och longerade honom över 3 bommar i 3 min. Han skötte sig jättebra, det var första gången jag hanterade honom och gud vilket fint steg han har. Den hästen har potential att komma högt upp i klasserna.
Okej, klar med Mulle, upp med honom och sadla Cvick, ner till ridhuset och rida fram honom i en kvart. Efter det tog Mia över i 5 min och sen bar det av hemåt (efter att vi sadlat av Cvick såklart).
Jag kom hem vid 7 och nu vid 21 ska jag ställa mig och baka inför imorgon. Ska på clinic där jag var/är medryttare och jag ska bidrar med något storts fika, men det får blir en enkel sockerkaka. 😊

(Mulle  /  Cvick)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vaknade redan vid halv 7 idag och hade svårt att somna om. Drömt massvis med konstiga drömmar den här veckan, hoppas verkligen att det vänder till nästa vecka...
Idag åkte min pojkvän iväg på semester till mallorca och lämnade mig kvar här i trista kalla Sverige (skämt åsido). Han kommer tillbaka nästa helg vilket dock känns som en evighet. Fastän vi ibland inte träffas på 2-3 veckor känns det ändå så mycket värre när han är så pass långt borta. Längtar verkligen tills vi har en egen lägenhet tillsammans (framtids drömmar 😍).
Okej, tillbaka till verkligheten. Idag står jobb/praktik på schemat. Ska iväg vid 1 och mocka några boxar, ta in hästar och rida fram fina Cvick. Hade som plan att gymma efter men gymmet stänger tydligen 1 idag (!?) så kanske får bli imorgon istället.

Likes

Comments

Gårdagens ridpass bestod av markarbete. Vi fokuserade mycket på att samla ihop hästarna men samtidigt hålla igång framåtdriften.
Jag red Mahjong, en 18 årig valack. Har ridit honom 4 pass nu och trivs väldigt bra med honom! Skulle personligen säga att han är hyfsat svårriden, inte på det sättet att han bråkar (tvärt emot, han är världens snällaste) men han är väldigt känslig och behöver en ryttare som kan balansera upp honom på ett bra sätt, speciellt i vänster varv då bak och framdel gärna inte samarbetar.
Detta tycker jag dock är jätte kul! Ser det som en utmaning och rider honom gärna mer i fortsättningen. Mitt största problem för tillfället är att jag låser mig väldigt mycket i handen. Dom bara är där "stilla" ovanför manken och gör inte någon större nytta. Detta är Mahjong jätte duktig på att visa när jag gör då han blir helt fladrig i halsen och låst i nacken.
Men tillbaka till gårdagens ridpass. Vi skulle komma i både trav och galopp över 3 bommar och gå ut varannan gång höger, varannan gång vänster, och samtidigt hålla ihop hästarna. Passet i sig vart kanske inte så jätte lyckat. Oftast gick det för fort eller så vart handen för stark och skänkeln för svag. Sista högergaloppen kändes dock jätte bra! Lyckades samla ihop honom fint ett fåtal steg och man känner verkligen när man gör rätt och bakbenen skjuter på. Underbar känsla, fastän den bara varade i några sekunder! 😉
Att tänka på till nästa pass:
Mer aktivitet i skänklarna och att våga röra på händerna/fingrarna!

(här får ni en bild på mahjong som har en tendens att se så sur ut 50% av tiden)

Likes

Comments

Hej alla! Och nej, jag har inte tappat intresset för att fortsätta blogga än, var bara väldigt upptagen igår. Fick även hem en ny mobil som jag har lite blandade känslor kring.
Just nu väntar bussresan hem ifrån skolan, skriver mer om gårdagen när jag kommer hem
Kram på er!

Likes

Comments

Jag har nu under en korta period använt mig av en ny träningsapp där det finns färdiga tärningsprogram, uppdelade i olika grupper och svårigheter. Personligen tycker jag att denna app är den absolut bästa träningsapp jag använt än så länge. Den har super bra färdiga träningsprogram och övningar, och den har även en video till varje övningen där som visar hur den ska utföras.
Appen som jag talar om heter NIKE+ Training Club och finns för både Android och Apple.

Likes

Comments