Marinerade räkrullar.

Idag testade jag ett nytt recept. Ska bli bättre på att lägga ut recept och bilder..
Mina blev absolut inte så snygga som på bilden. Men goda! Snuskigt goda.
Jag serverade med fullkornsris, en currysås och en sojasås att doppa i.
Detta var så fräscht och så gott.. Markus såg så skeptiskt ut, Sa något i stil med att det är smaker han inte är van vid - Som sushi och sånt. Han tyckte det påminde om sushi, det tyckte inte jag. ;-) Men smaken är som baken, delad. He he!

Ingredienser
  • 2 dl Räkor skalade
  • 50 g Ruccola
  • 4 st Schalottenlök, 1 dl tunt skivad
  • 1 st Paprika, röd, hackad
  • 1 liten(t)/små Avokado, hackad
  • 1 msk Fisksås (orientalisk)
  • 2 msk Sweet chilisås (Denna hade jag inte hemma, så den skippade jag)
  • 1 st Lime, 1 msk saft
  • 1 tsk Rörsocker
  • 100 g Rispapper
Instruktioner

Blanda samman räkor och grönsaker, marinera med chilisås, fisksås, limesaft och socker. Låt det stå i kyl minst 1/2 timme. Doppa rispappren i vatten så att de blir mjuka och följsamma. Fördela fyllningen på rispappren och vik/rulla ihop till fina vårrullar


Bilden är lånad från, viktvaktarna,se

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229