Sitter just nu i typ ett väntrum eller en del av en skolmatsal och mina kinder är liksom stela av torkade tårar. Fan kan jag aldrig växa upp, varför ska jag börja gråta mitt i en prova-på lektion av bugg. Ibland blir jag så himla trött på mig själv, visste redan innan att det inte skulle sluta som jag ville det här. Jag kände hur ångesten bara växte när klockan närmade sig fem. Och att det var det faktum att vi skulle dansa med andra än de som vi kom med som fick det att brista är ju pinsamt.

Aja nu behöver jag inte dansa med någon annan, för jag stack ju. Satt och grät en stund på toaletten. Nu sitter jag här, i det som liknar ett väntrum, eller en matsal, vet inte riktigt och tårarna kommer igen. Det är glasrutor in till salen där de dansar, ser bra ut. Är glad att jag inte är där. Vilken jäkla töntig grej, att bryta ihop för att jag måste dansa med andra. Aja ibland måste kanske bara gråten fram.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En bra dag är då jag kommer hem och har 70% batteri kvar på telefonen. Låter så jäkla klyschigt att säga det men jag kan verkligen känna ett sådant lugn och befrielse av att komma hem och veta att jag inte suttit nersjunken i telefonen hela dagen. Det är så ofta jag tar upp telefonen och bläddrar igenom flödet för femte gången utan att riktigt förstå varför och utan att riktigt ha en mening med det. Så ofta kollar jag igenom Instagram eller Snapchat och det enda jag känner efter är nedstämdhet.

Här har ni lite hopplösa tisdagsfunderingar och jag hoppas verkligen att jag ska bli bättre på att ta bort telefonen och inte hamna i det att jag öppnar upp den utan något riktigt syfte. Aja det lär nog ta som lilla tid det med någon gång kanske det är möjligt.

Likes

Comments

När det handlar om att bli frisk/fri från min psykiska ohälsa vilket jag nu skulle säga är ångest men tidigare depression var det för mig nästan jobbigare än att "må dåligt". Jag har varit deprimerad två gånger, första gången blev jag fri från depressionen tack vare samtalsterapi och andra gången, kbt och antidepressiva. När det gäller både samtalsterapin och kbt innebar dem samtalen en slags frizon för mig. Nästan varje gång hann jag börja gråta innan jag ens hunnit säga "hej". Däremot innebar samtalen att jag var tvungen att bemöta och arbeta med de tankar som skrämde mig som mest, tankar om döden. I början var det fruktansvärt jobbigt att behöva öppna upp sig om de tankar som nästintill tog kål på mig men med tiden blev det bättre och jag kunde prata om de funderingar jag hade utan att få hjärtklappning och börja kallsvettas. Jag tycker fortfarande att det är väldigt jobbigt att prata om livet och döden och när jag hör andra prata om det zoomar jag gärna ut.

I och med min andra depression fick jag antidepressiva utskrivet. Till en början märkte jag inte direkt någon skillnad men efter ett tag kände jag att jag fick mer ork och energi till att göra saker och att ta tag i mitt egna mående. Om jag minns rätt så var ju tvungen att ta tabletterna i en 6 månaders period och mot slutet kunde jag verkligen känna hur mitt mående förändrades igen. Tyvärr förändrades det inte mot det positiva utan snarare tvärt om. Jag kände mig orkeslös och platt. Kände mig varken ledsen eller glad och jag hade ingen motivation eller viljan att ta tag i något. Trots det skulle jag säga att tabletterna hjälpte mig till att ta det första steget i att gå till en psykolog/kbt-terapeut och de fick mig att komma till en stabil och neutral nivå.

För min det fanns det en stor rädsla i att ta sig bort från depressionen eftersom jag då var tvungen att möta de tankar som knappt kunde snudda vid utan att börja andas häftigt. Trots att hjälpen fanns där, innebar det att jag själv var tvungen att möta mina egna rädslor vilket kan innebära så mycket mer mod än vad jag någonsin kunde föreställa mig..

Likes

Comments

I torsdags kväll eller snarare natt packade jag träningskläder, badkläder och mjukiskläder för en helg i Sandviken med pappa. Trodde jag hade packat ner allt märkte dock att jag hade glömt mina pjäxor, tur att det fanns att hyra där! Väldigt jobbigt att köra dit då det var snökaos nästan hela vägen och under de två timmar det tog att åka dit såg vi knappt 10 meter framför bilen. Tur att pappa kunde köra för själv vågade jag inte. Så himla härligt att få se massor med snö, få några mil i benen och umgås med pappsen♥

Vi prioriterade skidåkning att sova och återhämtning. Kan med handen på hjärtat säga att det gjorde super för jag känner mig fulladdad med energi. Får så mycket mer energi av att göra saker och speciellt att vara ute i naturen. Att få åka längdskidor utan att lyssna på musik, känna flåset och njuta av omgivningen är verkligen något jag värdesätter. Känns som att en hinner ventilera så många tankar, både jobbiga och det motsatta. Älskar, älskar, älskar att komma ut i naturen oavsett sommar, vinter, vår eller höst.

Jag menar titta så fint♥

Bilderna gör inte direkt rättvisa men så himla fint överallt med all snö och vitklädda vägar. Pappa och jag planerar en ny tripp dit snart får bara hoppas att snön vill stanna ett tag till! Kramisar♥

Likes

Comments

Ja tack! Jag önskar att jag kunde spendera varje torsdag på detta vis! Bra musik och inte minst såå bra vänner. Det var länge sedan jag skrattade såhär mycket. Får så mycket känslor av konserter och kan leva på energin av konserten i flera dygn.

Önskar att konserten och kvällen kunde fortsätta i evigheters evigheter. Blir sugen på att direkt boka in en ny konsert och massvis av festivaler till sommaren. Kramisar♥

Likes

Comments

Så himla skönt att komma ut, komma bort och samla lite energi i en halvtimme. Så tacksam för de fina miljöerna som finns runt mitt jobb. Att bara få komma bort och in i skog och mark en stund gör så himla mycket. Glömde dock hörlurar så det var mina egna tankar som fick hålla mig sällskap denna gång. Tänkte samla några av mina tankar och mysiga bilder från promenaden här. ♥

Så fint med all snö, synd dock att nästan allt hade försvunnit några timmar senare.

- Är verkligen så himla trött på prat om vikt, vilka olika dieter som en ska prova här näst och hur illa folk tycker om sina kroppar. Har verkligen varit skonad från viktprat på det viset i mitt liv men det verkar vara mer förekommande när kollegorna är runt 40-50 år.

- Vad skönt det är att gå utan att lyssna på något, att bara kunna dividera med sina egna tankar och ventilera med sig själv. Ibland önskar jag att andra kunde lyssna på mina tankar, låter nog rätt smart. Borde nog jobba på min självgoda sida, jag är nog jäkligt bra ändå.

- Sista gången på länge jag har på mig tighta jeans! Hur jobbigt som helst att behöva gå o dra upp hela tiden och dessutom är dem inte ens så sköna. Tycker nog inte heller att jag passar så bra i jeans.

- mm skönt att kunna komma ut en stund mitt på dagen, hoppas det inte spöregnar i morgon så jag kan ta en prommis då med, kramisar♥

Likes

Comments

Tystnad har alltid varit ett läskigt möte för mig. Jag är rädd för vilka tankar som möter mig om jag inte distraherar mig. Det är därför jag fortfarande somnar tittandes på The Big Bang Theory eller när jag inte har wifi lyssnar jag på ett nedladdat poddavsnitt. Men jag har blivit bättre, när jag vaknar mitt på natten kan jag ibland somna om utan att sätta på ett nytt avsnitt eller ta fram telefonen. Jag kunde till och med gå en hel promenad utan att lyssna på någonting och faktiskt njuta av det. Det kanske inte låter som så stora steg i någon annans öron men för mig är det det. Jag kommer nog aldrig bli helt fri från ångesten eller rädslan för tystnaden men så får det vara, för på något vis är det och kommer det alltid att vara en del av mig.

Likes

Comments

Dans, dans och mer dans sammanfattar min fredagskväll ganska bra och fy sjutton vad roligt jag hade det. Att bara få dansa ut allt, känna sig snygg och känna hur endorfinerna sprudlar i kroppen. Förberedelserna inför en utekväll 'är också så mysiga, sminka sig (om en nu gör det), välja kläder, prova vilken outfit som är mest dansvänlig och öva dansmoves inför kvällen. Att jag fick dela kvällen men en av minna bästa vänner var verkligen pricken över i:et.

En mysig bild från Pride 2016 då vi dansade oss lika svettiga som i natt♥

Idag vaknade jag uttorkad och sminket som jag verkligen inte orkade tvätta bort igår var utsmetat. Jag sprang snabbt in på toaletten för att tvätta bort det. Sedan klunkade jag vatten, åt frukost och smörjde på ca 1kg hudkräm i ansiktet för att känna mig lite levande igen. Efter det tog jag cykeln och begav mig till stallen för en så himla fin dag. Det enda som saknades var ett par solglasögon.

Jag har precis kommit tillbaka till stallet efter ett uppehåll på 2 år och herre vad jag har saknat det. Inte speciellt själva ridningen utan hela grejen, att mocka, väga hö mysa med hästen och bara få vara ute i naturen, det ger ett sådant lugn i själen. Däremot bli ridningen inte så illa med denna vy från ridbanan!

Nu tänkte jag yoga lite innan jag ska göra mig i ordning för en kompis 20-års fest, ska bli supermysigt♥ Kramisar

Likes

Comments

Hjärtat dunkar, tankarna snurrar. Fan jag som somnade nyss. Trodde jag skulle få sova i alla fall en hel natt utan tankar som spökar. ​Tidsuppfattningen är helt borta, vet inte hur länge sen jag somnade. Det spelar ingen roll, är klarvaken nu. Hjärtat dunkar, jag kippar efter luft, kan inte de här tankarna försvinna snart. Snälla någon hjälp mig. Ta bort tankarna från mig, låt mig få somna utan att vara rädd för att inte vakna morgonen efter. Jag vill kunna leva, kunna leva utan rädslan för att dö. Hjärtat dunkar, jag vaknar ståendes framför spegeln, paniken i blicken och tårarna i ögonen. Jag vill kunna njuta av livet. Jag vill kunna se sömnen som något livsviktigt och inte något livsfarligt. Psykolog efter psykolog, klart det hjälper i stunden men i det långa loppet verkar det inte ge något resultat. Jag är inne på sjätte år med dödsångest, mitt sjätte år då jag vaknar upp med, ja någon typ av panikattack. Absolut inte varje natt men då och då. Det skakar om mig, gör mig rädd, rädd för livet, rädd för sömnen. 

Likes

Comments

Wow vilken resa och wow vilken stad. I mitten av november tog jag och mamma flyget från Arlanda till Lissabon, Portugal. Det var mammas studentpresent till mig och det kändes väldigt lyxigt att få bli bjuden på mat, fika och annat trevligt. Jag fick upp ögonen för Lissabon då Flora var där på en av hennes skrivarresor och staden levde verkligen upp till mina förväntningar. Kändes emellanåt som att vi gick runt i en gammal kärleksfilm och jag skrev direkt upp staden på listan av städer jag vill besöka igen.

En del av staden som jag tyckte väldigt mycket om var delen som kallas LX factory, delen ska efter att ha läst på lite vara lik christiania på många vis.

Vi besökte även Slottet med många fina utsiktsplatser över Lissabon. När vi kom ut från området märkte vi även att dem hade slutat släppa in besökare eftersom dem som arbetade gick in i någon form av strejk. Trots det var slottet verkligen värt ett besök dock måste en vara beredd på att gå upp för många backar eller så tar en en proppfull spårvagn för att komma dit. 

Såhär i efterhand har vi verkligen ingen brist på utsiktsbilder men vyer som dessa kan jag verkligen inte få nog av.

Jag hade definitivt bästa ressällskapet med mig♥ Kramisar

Likes

Comments

@mysanlundell