Header

Nu är det redan snart två månader sen jag kom hem till Sverige igen och jag har hunnit med riktigt mycket nu de senaste veckorna och haft fullt upp, men jag tänkte det att jag borde nog ändå skriva ett sista inlägg för att sammanfatta hela det här senaste fantastiska året. Men först tänkte jag i alla fall nämna lite snabbt några grejer som jag har hunnit med att göra sedan jag kom hem till Sverige igen.

När jag landade på Landvetter den 26:e maj möttes jag utav en välkomstkommitté utav mina allra närmaste som välkomnade mig tillbaka till Sverige med blommor, svenska flaggor och en välkommen hem-skylt! Att komma tillbaka hem till lilla Falköping igen kändes väldigt konstigt och på ett sätt kändes det som om att ingenting hade förändrats. Men sedan dess har i alla fall hunnit med att träffa mina syskon och syskonbarn, många av mina kompisar och till och med fyra GRSP-studenter (två från Sverige, en från Danmark och en från Skottland), varav tre av dem firade jag midsommar med i Skåne. Jag har även bland annat hunnit med att hålla en presentation för den lokala Rotaryklubben här hemma, träffa volleybollklubben, gå på Håkan Hellström på Ullevi, åkt en weekend till Kroatien, tagit en tur till Halmstad, gått på fyra studentuppvaktningar i tre olika städer och självklart träffat massor av mina vänner. I övrigt har jag bara en vecka kvar på sommarjobbet och sedan flyttar jag upp till Karlstad för att börja plugga!

Det har verkligen varit jätteroligt att komma hem till Sverige igen även fast det fortfarande känns lite konstigt. I början var det faktiskt riktigt förvirrande att endast prata svenska igen och samtidigt höra alla runt omkring en bara prata svenska. De första dagarna pratade jag en hel del svengelska och det gör jag fortfarande ibland när jag vill beskriva olika saker som jag har upplevt det senaste året haha. Jag måste dock säga att jag tycker att det är väldigt svårt att beskriva hela året då jag har varit med om så himla mycket, så det är lättare att bara beskriva en enskild händelse. För när folk frågar hur jag har haft det är mitt standardsvar "riktigt bra och roligt, men samtidigt ganska annorlunda och speciellt". Jag har insett att det är svårt att försöka få folk att förstå hur extremt mycket jag faktiskt har upplevt under de här 10 månaderna, särskilt när man kanske inte har mer än några minuter att förklara det för dem. Men om jag ska vara helt ärlig, oavsett hur speciellt Georgia faktiskt var (vilket jag har insett mer och mer sedan jag kom hem haha) så har mitt år som GRSP-student varit det bästa året i mitt liv! Jag har fått 45 nya syskon från 17 olika länder och jag känner numera folk från världens alla sju världsdelar vilket ärligt talat är rätt häftigt!

När folk frågar mig vad som har varit det bästa med året så svarar jag olika nästan varje gång. Alla otroliga resor jag har gjort, alla fantastiska människor och vänner jag har lärt känna, collegelivet, osv. Men nu när jag har tänkt lite mer på det så tror jag faktiskt att det var alltihop, hela upplevelsen, båda allt positivt och negativt, som har varit det bästa med hela året. Jag är så otroligt stolt att få vara en del utav en så fin organisation som Rotary och GRSP och jag känner att jag alltid kommer att vara en del utav det och det som jag har upplevt kommer alltid att följa med mig vart jag än hamnar i livet. Jag har lärt mig så otroligt mycket, om mig själv, om människor från andra länder och kulturer och om Georgia och USA samt de som bor där. Jag saknar verkligen alla de underbara människor som jag mött och jag hoppas att jag får träffa de flesta av dem någon mer gång i livet.

Precis som det är svårt att beskriva vad det roligaste under året har varit så är det nog ännu svårare att försöka beskriva vad det tuffaste, jobbigaste eller tråkigaste med året har varit. Men något utav det svåraste har i alla fall varit att vara borta från familj och vänner så pass länge, särskilt i början utav året innan jag kände så många. Jag hade precis gått ut gymnasiet innan jag åkte och hade inte varit borta från mina föräldrar mer än tre veckor i sträck, så det var en stor omställning i början. Men i princip så fort jag hade vant mig vid Georgia, skolan hade satt igång på riktigt och jag hade fått en massa nya vänner så var inte hemlängtan något problem längre! Sen jag kom hem har jag dock insett mer och mer hur annorlunda Georgia är från Sverige haha. När folk frågar mig saker om Georgia så svarar jag ofta ganska negativt, men det är mest för att jag frågor om hur jag gillade maten haha. Men Georgia är faktiskt ganska olikt Sverige på en hel del olika sätt och vissa är positiva medan andra är lite mer negativa. Jag älskade att bo i Georgia i ett år, men ett år räckte gott och väl haha! Jag är riktigt glad över att vara hemma i Sverige igen även om jag verkligen saknar vädret i Georgia!

På tisdag är det exakt ett år sedan jag åkte till Georgia, men det känns nästan som om det vore igår! Detta innebär även att snart så åker nästa års studenter iväg till Georgia och jag är ärligt talat rätt avundsjuk. Jag ångrar verkligen ingenting jag har gjort det här året och jag skulle lätt ha gjort om det igen! Det är som sagt väldigt svårt att sammanfatta mina 10 månader i Georgia men en sak som jag definitivt kan säga är att de var de bästa 10 månaderna i mitt liv!

Nu är det dags för mig att se fram emot nya äventyr men de kommer jag inte att skriva om på den här bloggen. Jag startade den här bloggen för att skriva om mitt år i Georgia och nu när det är över så är även den här bloggen över (för jag är ärligt talat alldeles för lat för det haha). Så tack till alla som har läst min blogg och följt mig under det här året! Och om någon läser det här som funderar på att söka så säger jag bara en sak: SÖK! Det kommer att bli det bästa året i era liv...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som sagt, onsdagen den 11:e maj satte vi oss på en buss från Los Angeles till San Francisco och 8 timmar senare, med ett stopp på vägen, var vi äntligen framme. Tyvärr hamnade vi dock i rusningstrafiken så det tog ett tag för oss att komma fram dit vi skulle. Vi upptäckte när vi letade boende i San Francisco (innan vi åkte dit) att det är extremt dyrt där, så till slut bokade vi in oss på ett internationellt hostel. Hostelet hade en helt fantastisk placering då det låg mitt i San Francisco. Dock blev vi väl lite skraja då det första vi såg, vilket var när vi checkade in på hostellet, var en drogaffär som skedde utanför hostellet och som urartade i ett litet bråk. Tack och lov så kom polisen snabbt dit och ordnade upp det. I övrigt var hostellet riktigt bra och fräscht med många andra internationella människor i vår ålder. Trötta och lite slitna efter bussturen åt vi en snabb middag, handlade lite saker till framtida luncher och sedan föll vi i säng. 

På torsdagen, vår första hela dag i San Francisco, åt vi frukost på hostellet innan vi gick ut och satte oss på en spårvagn som tog oss till "Fisherman's Wharf," vilket är stadens gigantiska hamn. Det blåste rejält men det var bara att sätta på sig en tröja, och så vandrade vi runt i hamnen ett tag, åt lunch, och kollade i lite butiker. På eftermiddagen hade vi bokat biljetter till en färja. Denna färja tog oss till en ö, och denna ö var ingen annan än den ö där fängelset Alcatraz en gång i tiden var i full gång. Medan vi gick uppför backarna till en av de gamla fängelsebyggnaderna fick vi en massa historier om själva ön berättade för oss av en tourguide. När vi kom fram till byggnaden fick vi individuella ljudguider som guidade oss genom fängelset. Det var verkligen jättespännande att få se, särskilt nu när jag också har fått se hur ett modernt fängelse idag fungerar. Jag kan iallafall säga att jag är väldigt glad för att jag inte var en fånge på Alcatraz (eller på något annat fängelse heller för den delen). Vi fick höra spännande historier om rymningsförsök och upptåg som skedde under de åren fängelset var i bruk. Det var ett riktigt spännande och intressant besök! När vi gick igenom souveniraffären i slutet av rundturen så var faktiskt en gammal fånge där och signerade en bok som han hade skrivit om sin tid på Alcatraz. När vi kände oss klara tog vi en färja tillbaka till San Francisco och begav oss tillbaka till vårt hostel.

På fredagen gick vi först till en shoppinggalleria som låg jättenära vårt hostel, där vi shoppade en liten stund innan vi begav oss till Chinatown i San Francisco. Jag har aldrig varit i Kina, men jag måste säga att jag tyckte iallafall att det såg väldigt genuint ut. Asiater var det iallafall överallt och all text var på både kinesiska och engelska. Vi mötte även upp med en annan GRSP student, Caroline (Tyskland) som nu också anlänt i San Francisco. Vi gick runt och tittade, var inne i några butiker varav några var souvenirbutiker med kinesiska saker för turister och vissa var genuina kinesiska butiker med en hel del väldigt skumma saker om jag ska vara ärlig haha. Vi hittade iallafall en liten mysig park där vi satte oss för att äta vår medhavda lunch. Runt omkring oss i parken satt en massa äldre kinesiska män på kartonglådor och spelade kort.

När vi kände oss klara med Chinatown vandrade vi vidare mot det som troligtvis är den mest kända gatan i San Francisco: Lombard Street. Detta är en extremt krokig väg som faktiskt ändå är väldigt vacker då det har planterats så mycket grönt där.

När vi hade tittat färdigt på Lombard Street började vi gå ner mot vattnet och på vägen gick vi igenom området "Little Italy" som var fullt med italienska restauranger, butiker och caféer. Så vi stannade faktiskt på ett ställe där vi åt riktig italiensk gelato = något av det godaste som finns. Till sist kom vi iallafall fram till en park precis vid havet där vi lade oss på gräset och bara slappade och njöt av solen ett tag. Sedan tog vi oss tillbaka till hostellet där vi bara umgicks under kvällen tills vi gick och lade oss.

På lördagen gick jag, Lizzie och Katy upp tidigt och vid halv 7 blev vi upphämtade utav en turistbuss precis utanför hostellet. En 4-timmars bussresa senare var vi till slut framme vid Yosemite National Park, en utav höjdpunkterna med hela resan! Vi började med en liten hike som tog cirka 1 timma och där vi bland annat fick se de gigantiska sequoia träden som verkligen var helt magnifika. Sedan satte vi oss på bussen igen och åkte till en helt magisk utsiktsplats som jag inte ens kan beskriva med ord hur vackert det var, jag var helt tagen utav den vackra utsikten. Vi åkte sedan vidare till en ny plats där vi gjorde en ny hike till ett gigantiskt vattenfall, det var kallt och blött där haha, men det var samtidigt väldigt vackert. Resten utav dagen fortsatte såhär och allt var extremt vackert och svårt att beskriva, men det var iallafall en helt fantastisk dag. När vi kom tillbaka till San Francisco igen på kvällen så var vi helt slut och störtade i princip i säng.

Söndagen var vår sista hela dag i San Francisco och det var även Nadias födelsedag vilket vi firade på kvällen. Vi mötte än en gång upp med Caroline och tillsammans så gick alla 7 upp till en liten butik där vi hyrde cyklar över dagen. Sedan cyklade vi först ner till hamnen och sedan till ett ställe som heter "Palace of Fine Arts" där vi stannade till för en stund för att titta på de gamla vackra byggnaderna. Sedan cyklade vi vidare mot vårt huvudmål: Golden Gate Bridge. Det tog ett tag och det var en hel del tuffa uppförsbackar, men till slut så kom vi upp på bron där det var extremt blåsigt och vi fick verkligen kämpa för att komma framåt haha. Vi stannade till en gång mitt på bron för och ta lite bilder och vi blåste nästan iväg haha. Men när vi stannade till så lyckades vi faktiskt få se en VAL i havet vilket var riktigt häftigt att få se! Men vi fortsatte ganska snart att cykla vidare då det blåste så extremt mycket. Till slut var vi över bron och sedan väntade en lång och härlig nedförsbacke till en liten by där vi tog en färja tillbaka till San Francisco. Vi cyklade sedan tillbaka till butiken där vi hade hyrt cyklarna för att lämna tillbaka dem och sedan gick vi tillbaka till vårt hostel.

På kvällen var det dags för oss att fira Nadias 19-årsdag. Jag och Lizzie hade tidigare smitit iväg och köpt en tårta, ljus, ett kort och en liten present till Nadia från oss allihopa. Vi sa att vi skulle gå ut och äta på en restaurang av Nadias val och vi hamnade på en helt fantastisk thairestaurang som hade någon av den bästa thaimaten jag någonsin ätit. Vi smugglade med oss tårtan och gav den och ljusen till en servitris när Nadia inte såg och när vi hade ätit upp vår mat kom de ut med tårtan och de tända ljusen medan vi andra sjöng Happy Birthday. Nadia blev verkligen helt överraskad och blev så glad och rörd att hon nästan började gråta. Men det var så kul att få göra hennes födelsedag speciell och det var bara ännu roligare att hon sa att det var hennes bästa födelsedag någonsin.

På måndagsmorgonen gick vi upp tidigt igen och begav oss denna gången till San Franciscos flygplats där vi åkte tillbaka till Atlanta och Georgia efter en helt fantastisk 9 dagar lång resa som var det perfekta avslutet på det här året! Dock var det självklart väldigt tufft att säga hej då till de andra 6 då de är några av de jag har kommit allra närmast det här året. Men men, jag ska allt se till att träffa dem igen någon dag! 

Men nu är det här året verkligen över för redan ikväll lämnar jag Georgia och USA och imorgon är jag äntligen tillbaka i Sverige efter 10 helt fantastiska månader här! Men jag lovar att jag ska skriva om mina sista dagar här i Georgia och sedan även reflektera lite över hela året när jag kommer hem igen. Men nu behöver jag försöka packa klart och få ner alla mina saker i resväskan hehe..

Likes

Comments

Lördagen den 7:e maj, alltså dagen efter att jag lämnade Athens, gick jag upp halv tre på morgonen, tog min resväska och begav mig mot Atlantas flygplats. Där mötte jag upp med tre andra GRSP studenter: Katy (England), Lizzie (Skottland) och Nadia (England). Det var nämligen dags för att bege sig ut på sista resan för året och den gick till Kalifornien. Jag, Katy och Lizzie var på samma flyg och Nadia tog ett senare flyg med en mellanlandning. Vårar plan lyfte klockan 7 på morgonen och 5 timmar senare landade vi i Los Angeles där klockan endast var 9 på morgonen då det är tre timmars tidsskillnad. Så vi hämtade ut våra väskor, beställde en uber som tog oss till Hollywood och där satte vi oss på ett café för att äta lite brunch.

Efter ett tag fick vi tillgång till den lägenhet som vi hade hyrt för resan, så vi gick dit och det visade sig vara Charlie Chaplins gamla hus som vi skulle bo i, så det var riktigt häftigt. Men vi packade iallafall upp lite och lade oss sedan för att ta en liten nap. På eftermiddagen kom Nadia och även Clarissa (Tyskland) och Maisy (Skottland) som hade tagit senare flyg. Så nu när alla var samlade tog vi oss ut för att utforska lite. Det visade sig att vi endast bodde en knapp 10 minuters promenad från Hollywood Boulevard och Walk of Fame. Så resten av eftermiddagen och kvällen spenderades genom att gå runt och kolla på alla stjärnor och gå in i lite butiker och helt enkelt bara njuta av att vara i Hollywood.

På söndagen planerade vi lite vad vi skulle göra resten av resan, sedan gjorde vi iordning lite mackor att ha med oss som lunch och sedan begav vi oss ut. På förmiddagen bestämde vi oss för att utforska Sunset Boulevard lite och gå runt och kolla där. Vi hamnade även på en liten mysig marknad mitt i allt och till sist hittade vi en jättemysig plats med några fina trappor där vi satt och åt vår lunch medan vi njöt av solskenet.

På eftermiddagen tog vi en uber till Warner Bros. Studios där vi hade bokat en rundtur utav studioområdet. Vi åkte runt på en golfbil under en guidad tur runt det stora studioområdet vilket tog nästan 4 timmar. Vi fick se platser där Friends, Pretty Little Liars, Harry Potter, The Big Bang Theory, Batman och massa andra tv-serier och filmer spelats in. Dessutom så berättade tourguiden en hel del hemligheter om scenerna som vi åkte förbi. Just nu håller de på och spelar in den nya säsongen av Pretty Little Liars (en av de få tv-serier jag faktiskt följer) så vi fick se massor utav Rosewood, inklusive de fem tjejernas hus och ladan där Allison försvann i det allra första avsnittet. Vi fick se ett museum med massa kostymer och rekvisita från Harry Potter filmerna, och ett annat museum med alla fordon från Batman filmerna. Vi fick även gå in i en ljudstudio som var den där tv-serien The Big Bang Theory spelas in, det var verkligen riktigt roligt! Det ser verkligen ut exakt som det gör på tv haha. Den sista timman av rundturen fick vi spendera självständigt i ett interaktivt museum där vi bland annat fick rida på Harry Potters kvast och köra Batmans Batmobil. Vi hade faktiskt riktigt tur och fick hålla i och ta bilder med en riktig Oscarsstatyett! Dessutom fick vi se och gå omkring i "Central Perk", studion där personerna i tv-serien Friends (Vänner) spenderade stora delar av sin tid. Det var verkligen jätteroligt att få se! Och bredvid hade de ett riktigt café som de hade döpt till Central Perk också (såklart) där vi tog en liten fika innan vi åkte tillbaka till vår lägenhet. Den här rundturen var en av mina favoritsaker med hela resan om jag ska vara ärlig och även fast den var lång så var jag inte uttråkad en enda sekund!

På måndagen bestämde vi oss för att se Hollywood-skylten, så vi åkte till ett ställe där vi påbörjade att gå en vandringsled som skulle ta oss så nära skylten som möjligt (tyvärr så kan man inte komma ända upp till skylten). På vägen upp hade vi en helt fantastisk utsikt utav Hollywood och Los Angeles så det blev många bilder tagna på vägen. När vi kommit så nära skylten vi kunde så tog vi självklart ännu flera bilder och sedan satte vi oss bara ner på marken en stund och tittade ut över LA. När vi kände oss klara så började vi vandra ner igen och sedan ta oss tillbaka till lägenheten.

På eftermiddagen samma dag åkte vi på en annan rundtur, men denna rundtur var en busstur runt hela LA där vi även fick se en massa stjärnors hem. Vi stannade på en plats med fantastisk utsikt över LA där vi tog massvis med bilder. Vi fick se/åka på Rodeo Drive, Beverly Hills, Bel Air, Route 66, Charlie Chaplins gamla filmstudio och massa andra saker. Vi fick se husen som tillhörde bland annat Justin Bieber, Tom Cruise, Christina Aguilera, Bruno Mars och många fler. Vissa hus såg vi bara på avstånd medan vi var precis utanför vissa andra hus. Det var kanske inte världens roligaste rundtur, men det var samtidigt väldigt kul att få se så många andra delar av LA.

På tisdagen, vår sista dag i LA, bestämde vi oss för att utforska stadens stränder. Så först åkte vi till Santa Monica Beach där vi gick runt i lite butiker innan vi gick ner till den kända pieren som har en liten nöjespark. Där satt vi och åt vår lunch medan vi lyssnade på "Rock 'n Roll Jesus" som den gatumusikant som stod bredvid oss kallade sig för. När vi kände oss klara på Santa Monica Beach hyrde vi cyklar och cyklade bort till Venice Beach som bara låg cirka 20 minuter bort på cykel. Sedan gick vi runt där en liten stund och slappade på stranden innan vi åkte tillbaka till Santa Monica. Där åt vi sedan lite tidig middag på Bubba Gump Shrimp Co. där i princip allt är baserat på filmen Forrest Gump haha.

​På onsdagsmorgonen packade vi ihop våra saker och åkte iväg mot busstationen där vi satte oss på en Megabus och begav oss iväg på nästa äventyr: San Francisco. 

Likes

Comments

Såå nu var det jäkligt länge sen jag skrev här hehe så tänkte ta och skriva tre olika inlägg om vad jag har hittat på här den senaste tiden. Senast jag skrev hade jag nyss kommit hem från distriktskonferensen på Hilton Head Island och blivit klar med mina sista lektioner. Resten av den veckan spenderade jag den största delen av min tid på att slappa ute i solen och börja rensa bland alla mina saker. Den helgen var min sista helg i Athens och den spenderade jag med Julia och Andrea. Vi pratade om minnen från året, spelade Dawgopoly (UGA:s version av monopol) och bara skrattade och hade det roligt tillsammans.

På söndagen gick vi till Downtown Athens där vi åt brunch på en restaurang tillsammans med en jättesnäll kvinna från Athens Rotary klubb samt hennes dotter och en kille som var GRSP student förra året och som bestämde sig för att stanna kvar. Det var verkligen en jättetrevlig förmiddag.

Veckan därpå ägnades åt att packa samt uppleva mina favoritsaker i Athens en sista gång. Dessutom så skrev jag klart och skickade in min sista uppsats och på torsdagen hade jag min sista och enda sluttenta för terminen och jag vet faktiskt fortfarande inte hur det gick för mig på varken uppsatsen eller sluttentan haha. Men det måste iallafall ha gått hyfsat bra för jag fick A i slutbetyg i båda kurserna. Jag fick faktiskt A i alla mina kurser den här terminen så jag avlutade året med 4.0 GPA.

På torsdagskvällen gick jag, Andrea, Julia och Brooke downtown och åt middag en sista gång tillsammans. Dagen efter, på fredagen, flyttade både jag och Brooke ut från Reed Hall och lämnade Athens. Så på en och samma dag tvingades jag säga hej då till Brooke, Andrea och Julia vilket var riktigt tufft och tråkigt. Men jag vet att jag kommer att träffa dem igen någon dag! Så jag lämnade Athens och åkte tillbaka till Griffin och min värdfamilj. Men jag stannade inte där länge utan redan tidigt morgonen därpå åkte jag mot flygplatsen i Atlanta.

Likes

Comments

Förra veckan var det dags för ännu en fullspäckad helg med Rotary-aktiviteter. I onsdags kväll förra veckan kom de fyra studenterna från GGC till Athens, och tillsammans med Julia gick vi allihopa ut och åt och sedan satt vi och pratade hela kvällen. Sedan sov de i våra rum under natten och morgonen därpå satte sig jag och de fyra GGC studenterna i min bil för att åka till Hilton Head Island i södra South Carolina. Fem timmar senare var vi framme vid platsen för helgens distriktskonferens. Denna distriktskonferens är en av de enda två obligatoriska aktiviteterna som vi måste göra under vårt år som GRSP studenter. Det finns tre distrikt i Georgia och därför även tre distriktskonferenser, men vi behöver endast gå på den konferens vars distrikt våra sponsrade klubbar är med i. Så den här helgen var det min distriktskonferens, och Julia och Andrea hade sin konferens helgen innan. Dock så var alla GRSP studenter inbjudna till min distriktskonferens så 36 utav 46 studenter var där vilket var riktigt roligt eftersom att detta var sista gången vi såg varandra!

För första (och sista haha) gången på en Rotary-aktivitet fick vi bo på hotell vilket var riktigt roligt och skönt! Jag delade rum med tre underbara tjejer: Cait (Skottland), Trinushka (Sri Lanka) och Caroline (Tyskland). Min värdfamilj var också på konferensen och det var såklart jättekul att få träffa dem igen. På torsdagskvällen gick jag faktiskt först på en promenad på stranden och sedan ut på middag med mina värdföräldrar. Hotellet låg PRECIS vid stranden och hade även sex olika pooler så vi spenderade all tid vi kunde på stranden och vid poolen. Senare på kvällen hade vi fritid så vi bestämde oss för att gå runt och besöka några av klubbarna i deras "Hospitality Suites" där det oftast fanns snacks, dricka och nåt att göra samt många nyfikna Rotationer att prata med. När vi tröttnade så bestämde vi oss för att hoppa i varmpoolen där vi satt och göttade oss innan vi gick och lade oss.

Fredag förmiddag spenderades först och främst med att få tag på frukost. Jag vet inte riktigt hur Rotarianerna hade tänkt, men vi fick ingen frukost och vi skulle inte få någon lunch heller och det fanns ingenstans vi kunde äta inom gångavstånd, så det slutade med att jag och några andra tog min bil och åkte iväg till Walmart för att handla lite bröd och pålägg som fick bli brunch. Resten av förmiddagen spenderades på stranden. Vid lunchtid lyckades vi faktiskt hitta lite överbliven lunch i en utav "Hospitality Suitsen" så att vi fick lite i magen iallafall. På eftermiddagen samlades alla GRSP-studenter då det var dags för oss att öva inför kvällen. På kvällen skulle vi nämligen först vandra in i en parad med våra flaggor och sedan skulle vi sjunga GRSP-sången "Peace" (alltså typ exakt det vi gjorde på Conclaven i början av året fast utan talangshowen haha). När vi hade övat klart fick vi våra Yearbooks där alla hade fått skriva var sin sida om sitt år som GRSP-student, och efter detta var det dags att göra sig iordning för kvällen då det snart var dags för middag då vi skulle ha på oss "traditionella kläder", så jag hade på mig min studentmössa haha. När middagen var klar gick Rotarianerna iväg till sitt "möte" där vi sedan anslöt oss genom att göra det vi hade övat på tidigare under dagen. Vi sjöng vår "vackra" sång och sedan presenterades årets GRSP student som blev Sebastian från Colombia. Något som gjorde oss lite irriterade dock var att det sades att vi hade röstat fram Sebastian till detta pris vilket inte alls var sant, istället var det en klubb som hade träffat vissa av oss en gång som bestämde vem som skulle få priset. Stort grattis till Sebastian i vilket fall, men låt mig säga såhär att han skulle nog inte ha vunnit om vi hade fått rösta. Efter att priset hade delats ut fick vi gå av scenen och ställa oss i bak i rummet och sedan visades en GRSP-film med bilder från året som vi alla har skickat in, då började jag nästan gråta kan jag säga.

Senare på kvällen bestämde sig de flesta av de som är över 21 för att gå ut till en bar, så vi som var under 21 (plus några till) blev kvar på hotellet. Så vi bestämde oss för att besöka ännu fler Rotaryklubbar och bada lite till och vi hade verkligen en riktigt rolig kväll.

Hur många GRSP studenter kan man få in i en hiss? (Psst, vi var fler i hissen än vad som syns på bilden)

På lördagen fick vi iallafall frukost, även om den endast bestod av bakelser och frukt. Efter frukosten gjorde vi oss iordning för att en stund senare backa upp en talare som pratade om slaveri som existerar än idag, en riktigt viktig sak att ta upp som man kanske annars lätt glömmer bort! Vi fick även lyssna på en kvinna som tidigare hade tvingats till att sälja sex här i Georgia men som till slut lyckats komma därifrån.

När vi var klara på seminariet hade jag och Caroline blivit tilldelade att sitta och hjälpa till vid registreringen, även om det inte var särskilt många som kom när vi var där haha. När vi var klara var det dags för lunch, och min värdklubb hade valt att ordna sin egna lunch vid en liten sjö med en mysig park. Så jag åkte dit och tog med mig 8 andra studenter och tillsammans med medlemmarna ur min klubb hade vi en trevlig och mysig picknick.

På eftermiddagen tog vi oss tillbaka till stranden där vi låg och slappade resten av eftermiddagen. Och en gång när vi var i havet och badade så simmade en delfin förbi bara 5 meter ifrån oss! Det var riktigt häftigt även om vi först trodde att det var en haj haha. Tidig kväll bestämde jag och några andra studenter oss för att åka och spela minigolf vilket var riktigt kul! Dessutom så vann jag hehe...

På kvällen fick alla GRSP studenter pizza vid poolen och sedan satt vi och pratade, slappade, badade, och skrev små hälsningar i varandras yearbooks. Sedan gick vi runt på olika hotellrum och försökte spendera så mycket tid som möjligt med varandra.

På söndagsmorgonen fick vi äntligen lite bättre frukost så att vi blev mätta. Efter det hann vi få en stund till i solen innan det var dags att packa ihop väskorna, checka ut från hotellrummet och börja säga hej då till alla. Att säga hejdå till dessa människor som jag har lyckats komma så nära det här året var riktigt tufft, särskilt med tanke på att vi är så utspridda över hela jorden. Jag vet att jag kommer att träffa en del av dem igen, men jag tror tyvärr inte att jag kommer att få träffa allihopa... Det här har iallafall varit ett helt fantastiskt år och nu säger jag hejdå till min GRSP upplevelse..

Nu har jag precis haft mina allra sista lektioner för läsåret. Jag är helt klar med två kurser och har bara en slutuppsats och en sluttenta kvar nästa vecka. Och på fredag nästa vecka, alltså om 8 dagar, checkar jag ut från Reed Hall, tvingas säga hejdå till Julia, Andrea och Brooke, lämnar Athens och åker till min värdfamilj i Griffin. Och där är det bara att packa om väskan för morgonen därpå är det västkusten som gäller!

Till sist så vill jag bara nämna något fruktansvärt som skedde igår kväll. En bil med 5 kvinnliga UGA studenter var med i en bilkrasch precis utanför Athens. 3 utav tjejerna dog på plats, en avled på sjukhus i morse och den sista tjejen kämpar för sitt liv. Detta är en stor tragedi som har rört hela skolan, och även om jag inte kände dem så känner jag folk som gjorde det. De var alla i min ålder och deras liv slutade alldeles för tidigt. Kör försiktigt alla där hemma!

Likes

Comments

Imorgon blir det två veckor sedan vi satte oss på en buss i Atlanta och 7 timmar senare var vi framme i Camden County, eller rättare sagt i St. Marys. Det är en liten stad som ligger precis vid havet (Atlanten) och precis på gränsen till Florida. Faktum är att min värdfamilj för helgen faktiskt bodde på Fernandina Beach som ligger just i Florida, så jag spenderade nog mer tid i Florida än i Georgia den helgen. Vi bodde totalt 6 GRSP studenter i huset första natten och de två sista nätterna fick vi tillskott och bodde 9 stycken GRSP studenter i huset. Första kvällen tog vår värdfamilj ut oss på middag på en restaurang som låg mitt på stranden: helt underbart! Det har börjat bli riktigt varmt och skönt här nu med 25-30 grader i skuggan varje dag.

På fredagen gick vi upp extra tidigt och redan vid klockan halv 7 på morgonen lämnade vi huset och åkte in mot St. Marys som låg cirka 40 minuter från Fernandina Beach. Klockan halv 8 var vi med på den lokala Rotaryklubbens frukostmöte och efter det åkte vi till en "staty" av en ubåt där vi tog en gruppbild.

Efter detta delade vi upp oss i tre förbestämda grupper då vi hade fått bestämma vad vi vilje göra denna dag. Vi fick välja mellan att paddla kajak, lerduveskytte eller att vara på stranden på Fernandina Beach. Jag valde stranden och det var även därför jag fick den värdfamilj som jag fick. Så vi åkte tillbaka till Fernandina Beach, var där och hade det riktigt skönt och roligt resten av dagen!

Utsikten från värdfamiljens hustak.

På kvällen åkte vi tillbaka till St. Marys och till en liten stuga vid havet med pool. Vi hade det jättemysigt, pratade, åt mat, satt runt en brasa när det mörknade och några badade i den kalla poolen.

På lördagen gick vi upp tidigt igen, dock inte lika tidigt som dagen innan. Vi åkte tillbaka till St. Marys och stadens hamn där vi blev upphämtade utav ett antal motorbåtar som tog oss till Cumberland Island. När vi nästan var där och båten saktade vi ner så såg vi något helt fantastiskt: en vild delfin! Och när vi kom till ön, som är helt obebyggd förutom ett pyttelitet museum med några toaletter och några ruiner/gamla byggnader, så fanns det vilda hästar där! Vi tog sedan och promenerade tills vi först kom till en stor ruin av ett gigantiskt hus och sedan tills vi kom till stranden.

När vi kom fram till stranden så fick vi resten av tiden på ön till att göra vad vi ville. Så vi solade, badade, lyssnade på musik, pratade, skrattade och tog MASSOR av bilder; vi hade helt enkelt jättekul! Jag och Julia hade tidigare samma vecka lyckats hitta UGA bikiniis på Walmart som vi köpte och hade på oss denna dag haha.

På kvällen åkte vi allihopa till en Rotarians hus där vi hade lite knytkalas då allas värdfamiljer bidrog med något till middagen. Så det var en stor och god buffé som vi blev bjudna på denna kväll. Under kvällen satt en del på verandan och en del runt en liten brasa i trädgården och bara hade det trevligt och pratade. Men en polisbil som åkte förbi tyckte att detta verkade lite misstänkt och såg ut som en fest så den stannade till och frågade oss vad vi höll på med. Rotarianerna förklarade och gav poliserna resterna utav all vår mat att ta med tillbaka till stationen. Inte nog med det, polisen stannade även ett tag hos oss och vi tog bilder, fick prova att ha på oss handfängsel och ställa frågor, riktigt intressant!

På söndagsmorgonen var det bara att åka tillbaka in till St. Marys och sätta sig på bussen tillbaka mot Atlanta. Det var dock massvis med trafik så det tog ännu längre än väntat vilket var riktigt trögt... Men till slut var vi iallafall tillbaka i Athens igen! Men under resans gång var jag tvungen att säga hej då till totalt 4 andra GRSP studenter som jag inte kommer att träffa innan jag åker hem igen. Och nu i helgen kommer jag att behöva säga hej då till nästan alla andra då det är dags för min Distrikskonferens.

Förra helgen var det distriktskonferens för Julia och Andreas distrikt vilket innebar att de var borta hela helgen. Och eftersom att det här var min första helg i Athens på väldigt länge så tog jag det bara lugnt och började till och med rensa ur en del bland mina saker.. Det är nämligen bara 35 dagar kvar tills jag åker hem härifrån, det är helt sjukt..

I lördags var dock jag och Brooke på en amerikansk fotbollsmatch i Sanford Stadium som skolan anordnar varje vår för att visa upp laget inför nästa säsong. Så det var UGA mot UGA vilket ärligt talat gjorde själva matchen ganska tråkig haha. Men hela upplevelsen runt omkring var däremot helt fantastisk! Arenan var helt fullsatt, så det var alltså 93,000 personer i publiken och det var riktig matchstämning. Dessutom var det innan matchen började ett uppträdande av rapartisten Ludacris som kommer från Atlanta. Det var riktigt kul att få se min sista amerikanska fotbollsmatch i USA!

Likes

Comments

Förra helgen var det dags för en ny studenthelg, den näst sista studenthelgen. Denna helg hölls i Pelham, GA som är en pytteliten stad med 4000 invånare som ligger i sydvästra Georgia. Vi lämnade Athens vid halv nio redan på torsdagsmorgonen denna gång för att åka till Atlanta där vi steg på en buss tillsammans med en del andra GRSP studenter. 6 timmar senare var vi framme i Pelham där vi möttes utav en tacobuffé. Detta är den äldsta studenthelgen och i år var det 52:a året i rad som den anordnades vilket ändå är ganska häftigt!

Det är alltid så kul att få en chans att hinna prata med alla andra, särskilt när jag inte har sett många av dem sen i januari då den senaste studenthelgen var. Vi fick även denna kväll en chans att få se "boken" med de som sökte stipendiet till nästa år och det var även markerat vilka som hade fått det och vilken skola de skulle gå på. Jag kan konstatera att det även nästa år kommer att vara fem svenskar, men tre tjejer och två killar då istället för bara tjejer som det är i år haha. Lite kul var det också när jag upptäckte studenten som kommer att vara "jag" nästa år, alltså den person som är sponsrad av min Rotary klubb. Det är nämligen en dansk tjej som heter Julie, så de gick från Julia till Julie haha. Men men, det var iallafall kul att få se den här boken som man har hört så mycket om! När vi var mätta och glada och alla bara satt och pratade med varandra, så började allas iPhones att vibrera och visade detta meddelandet:

Så vi fick tränga in oss i en liten hall allihopa och bara vänta. Som tur var kom ingen tornado, utav vi blev istället till slut upphämtade utav våra värdfamiljer för helgen. Jag bodde denna helg tillsammans med Julia (Norge), Beata (Sverige) och Melissa (Colombia) hos en jättesnäll familj med världens mysigaste hund och en supergullig liten 2-åring som jag blev favorit hos redan första kvällen hehe.

På fredagen var det bara att gå upp tidigt så som vi gör varje studenthelg. Vi blev skjutsade till stadens lokala High School med cirka 500 elever. Vi fick en rundtur på skolan utav några sistaårselever och vi fick även besöka några klassrum och presentera oss för studenterna där. Det var verkligen jättekul att få se en riktig äkta amerikansk high school haha!

Efter detta besök satte vi oss på en gul, amerikansk skolbuss och åkte till ett statligt högsäkerhetsfängelse. Detta var ett riktigt intressant studiebesök. Det var hög säkerhet för att ens få komma in som besökare, men det är för att det finns folk som försöker smuggla in saker till fångarna, till och med anställda på fängelset. Men när vi väl kommit in fick vi en del information om fängelset och sedan gick vi för att besöka en utav de lugnare byggnaderna med fångar. När vi kom in i byggnaden så stod alla fångarna utanför sina celler och stirrade rakt fram, och när chefen för fängelset (som ledde vår rundtur) ropade på dem så svarade de alla i kör och det är de tvungna att göra, gör de inte det så kan de till exempel bli av med de tv-apparater som finns i byggnaden. Vi fick titta in i cellerna och de är verkligen inte stora, det fanns bara en våningssäng, en liten toalett med handfat och två små skåp på väggen. Allt var verkligen vitt, från möblerna, till sängkläderna, till färgen på väggarna och till och med fångarnas kläder var vita. Om det fanns en vakt närvarande så fick vi även prata med fångarna om vi ville, och de vi pratade med hade suttit inne i 10, 19 och 31 år. Jag skulle ha blivit galen bara efter en vecka där...

Efter att vi var klara på fängelset åkte vi till en liten country club där vi fick lunch, men jag tror att de hade räknat lite fel för all mat tog slut extremt fort och jag tror inte att det var många som blev mätta. Efter lunch skulle vi egentligen ha åkt ut och kollat på en solcellsfarm och en etanol-farm. Tyvärr så regnade det alldeles för mycket så vi åkte bara förbi etanol-farmen på väg till vårt nästa besök: en alligatorfarm.

Ärligt talat så var det verkligen inte kul att se alligatorfarmen. Jag hade räknat med att typ få åka runt i en båt och kolla på vilda alligatorer, men det här var något helt annat.. Här födde de nämligen upp alligatorer, med bara ett mål: att när de nått en viss storlek döda dem och sälja deras skinn och kött. Och sättet de dödar dem på är verkligen inte humant det heller, för att eftersom att de inte vill skada skinnet så sticker de in en kniv i nacken på dem och sedan får de blöda till döds vilket tar ca 30 min.. Det var många av oss som blev väldigt upprörda över det här, och jag tror att Rotarianerna märkte detta för vårar besök där blev mycket kortare än vad som var planerat.

Så vi åkte tillbaka till samma country club som där vi hade ätit lunch och då det regnade för mycket så kunde vi inte genomföra den golfturnering som var planerad. Så istället så fick vi bara sitta där i ca 3 timmar utan någonting att göra... Till sist så kom våra värdfamiljer och hämtade upp oss och körde oss tillbaka till deras hus för att vi skulle få göra oss i ordning inför kvällen. Sedan var det bara att åka tillbaka till samma country club igen för att äta middag med allas värdfamiljer. När vi hade ätit upp så hade väl Rotarianer tänkt att vi skulle ha ett "disco" vilket vi inte var så särskilt sugna på haha.. Så vi satt i små olika grupper och pratade och spelade kort istället tills det var dags att åka hem.

På lördagen fick vi för första gången lite sovmorgon då dagen inte började förrän klockan 12. Då hade vi en hel fri dag ute på ett kristet läger. Och eftersom att det var kristet så fick vi många uppmaningar innan om att vi inte fick spela någon musik, inte vara för högljudda och inte vara för avklädda haha. Men vädret hade helt svängt om från dagen innan och nu var det istället varmt och strålande solsken! Så vi spelade tennis, paddlade kajak, solade och badade vid en pool, och bara slappade och hade det kul. Vid slutet av dagen så hade verkligen alla bränt sig någonstans på grund av den starka solen, whoops.. Men det var verkligen en superrolig dag! På kvällen åkte vi tillbaka till country klubben där vi varit dagen innan och denna gång var det fullt med Rotarianer där. Vi fick en god middag och sedan fick vi med 10 minuters förvarning sätta ihop en liten talangshow för alla Rotarianer. Till denna kväll fixat en "DJ" (en man i 60-årsåldern...) som skulle försöka få oss till att dansa. De lyckades lite bättre denna kväll jämfört med kvällen innan iallafall.

På söndagen var det dags för att gå upp tidigt igen och åka till ett samlingsställe där vi fick lite frukost (bullar och supersockrade flingor, kanske inte det allra nyttigaste direkt haha). Sedan var det bara att sätta sig på bussen igen och åka tillbaka mot först Atlanta och sedan Athens. Det var som sagt en väldigt intressant och lärorik helg med många nya intryck och upplevelser. Det var dock långt ifrån den bästa studenthelgen då den var ganska dåligt planerad, och vi hade fått väldigt lite info innan.. Men som vanligt så har jag alltid kul tillsammans med mina fellow GRSP studenter!

När vi kom tillbaka till Atlanta i söndags var jag dock tvungen att säga hej då till en av de som jag har kommit allra närmast här, nämligen Michaela då jag inte kommer att se henne mer innan vi åker hem. Som tur är så är hon ju svensk och med lite extra tur så kanske vi till och med förhoppningsvis går på samma skola nästa år! Så jag vet att jag kommer att träffa henne igen men det är ändå lite tråkigt..

Nu är det torsdag igen och dags för den allra sista studenthelgen.. Så sjukt tråkigt! Men jag ser iallafall fram emot en riktigt rolig helg även om den börjar med en 8 timmars lång bussresa!

Likes

Comments

När jag var klar med mina lektioner förra torsdagen, för exakt en vecka sen alltså, satte jag mig i bilen och körde en och en halv timma nordväst till Dahlonega. I Dahlonega finns nämligen skolan University of North Georgia och där går det tre stycken GRSP studenter: en från Sverige, en från Guatemala och en från Danmark. Dock så var endast Michaela (Sverige) och Nicolle (Guatemala) där denna helg. Så jag mötte upp med dem samt några av deras kompisar och tillsammans så visade de mig runt på campus och sedan gick vi och åt i deras skolmatsal. UNG är en mycket mindre skola än vad UGA när det kommer till antalet studenter. Detta syntes även på storleken på campuset och att de endast har en matsal (jämfört med våra fem). Men det var ett riktigt fint och mysigt campus och jag trivdes verkligen!

På fredagen åkte vi upp bland bergen för att hikea. Vi hade fått tips om en fin led med vattenfall längs vägen. Vi hittade dock ingen vandringsled utan började bara följa strömmen uppåt för att försöka komma till vattenfallen. Efter ungefär en timma gav vi upp och tog oss tillbaka igen, och tror ni inte att vattenfallen var typ exakt där vi hade parkerat bilen... Men jaja, vi fick ju iallafall hikea lite och så hittade vi ju faktiskt vattenfallen till slut så det blev ju ganska lyckat ändå!

På lördagen åkte vi till en shopping outlet knappt en halvtimma från UNG:s campus. Det fanns massor med butiker med allt från Ralph Lauren till Nike till Charlotte Russe, och allt hade riktigt bra nedsatta priser. Så det blev allt lite shopping där hehe. Vi åt en supergod lunch ute på Applebee's och sedan fortsatte vi att shoppa lite till. På kvällen åt vi middag i matsalen igen och sedan tog vi en promenad och de andra visade mig Dahlonegas lilla centrum.

På söndagen tog vi det lugnt på förmiddagen, åkte och handlade lite påskgodis på Walmart och framåt eftermiddagen åkte jag tillbaka till Athens igen. Det var verkligen en superrolig helg och det är alltid kul att träffa andra GRSP studenter.

I tisdags firade vi Julias 21-årsdag lite i efterskott med en god middag på en vegetarisk restaurang. Och just nu sitter jag på en buss på väg till Pelham i södra Georgia för vår näst sista studenthelg! Har sett fram emot den här helgen länge då jag inte har träffat många av de andra GRSP studenterna sedan den senaste studenthelgen i januari! Så nu ska jag bara ha kul och slappna av den här helgen så lovar jag att skriva om den efteråt!

Likes

Comments

Såå, den senaste helgen spenderades tillsammans med en massa härliga GRSP studenter i Savannah bara för att fira St. Patricks Day (som jag ärligt talat fortfarande inte vet om varför man firar, kanske borde kolla upp det hehe). Jag lämnade Athens, hämtade upp Pernilla (Sverige) på GGC efter att ha snurrat runt på deras campus ett tag, åkte in mot Atlanta, hamnade i rusningstrafiken där men lyckades till slut hämta upp först Asger (Danmark) och sedan Emma (Danmark), "Nick" (Pakistan) och Bence (Ungern). Så vi var till slut alltså sex personer i min bil (vilket tro det eller ej faktiskt är helt lagligt) då tre stycken satt i fram och tre i bak, alla med varsitt säkerhetsbälte. Åtta timmar efter att jag lämnade Athens var vi till slut framme i Savannah.

På St. Patricks Day gjorde vi oss i ordning med kläder, accessoarer, och glitter, varav det mesta av det var grönt. Vi var totalt åtta stycken som bodde i Lizzies (Skottland) lägenhet under helgen, och dessutom fanns det totalt 7 andra GRSP studenter som också befann sig i Savannah samtidigt. När vi var utsmyckade och klara tog vi oss till Downtown Savannah där vi tittade på St. Patricks Day paraden. Sedan gick vi omkring lite i Savannah, åt riktigt god mat och skrattade massor innan vi till slut tog oss tillbaka till lägenheten. På kvällen tog vi en lång och skön promenad och gick ner till havet (även om det nästan var för mörkt för att se det haha). Sedan slappade vi bara och hade roligt tillsammans resten av kvällen tills vi stupade i säng trötta efter dagen.

På fredagen gick vi ut och åt en riktigt god frukost. Sedan satte vi oss i några bilar och åkte iväg till en nationalpark där vi hikade i en extremt vacker natur i några timmar. Det var riktigt skönt att få vara ute lite i riktig natur igen, istället för att bara vara "instängd" i en stad. På kvällen hade vi blivit inbjudna till några Rotarianer (där 4 GRSP studenter bodde över helgen) på en riktigt riktigt god hemlagad middag! Det var verkligen en jättetrevlig kväll med mycket skratt och prat!

På lördagen åkte vi in till Downtown Savannah igen, men denna gång gjorde vi lite mer turistiga saker. Vi gick runt och kollade i några minibutiker, gick längs River Street (som fortfarande var fullt med människor i gröna kläder), gick och kollade på där Forrest Gump satt på sin bänk med sin chokladask (ja, det spelades in i Savannah, och nej, bänken finns tyvärr inte kvar..), och åt helt underbart god glass från ett känt glasscafé vars ägare även är en känd filmregissör. Vi spenderade verkligen hela dagen genom att bara gå runt i Savannah och prata och ha det roligt.

På söndagen var det dags att dra sig hemåt igen och efter endast 6 timmar den här gången, var jag tillbaka i Athens igen efter en riktigt rolig helg i Savannah med underbara vänner som jag som tur är får träffa snart igen!

Likes

Comments

Förra veckan var jag helt ledig från skolan då jag hade mitt så kallade "spring break". Så jag tog tillfället i akt och bestämde mig för att åka hem till min värdfamilj över lovet. Så när jag var klar med mina lektioner på torsdagen så packade jag in mig i bilen och styrde kursen mot Griffin. Den första helgen gjorde jag verkligen inte mycket alls, mina värdföräldrar hade redan några saker inbokade så jag hade en del tid för mig själv i huset att bara få slappa, något som var extremt välbehövligt efter den midterm-vecka som jag hade precis innan lovet. Så jag bara tog det lugnt och skönt, satt ute i solen och läste en hel del och njöt av hemlagad mat vilket var en god variation jämfört med den matsalsmat som jag äter hela tiden annars.

På tisdagen åkte jag och min värdmamma till skolan där min värdpappa är president. Det är en yrkeshögskola och en utav utbildningarna de har där är en slags stylist-utbildning, så jag och Brenda fick varsin riktigt avkopplande och skön ansiktsbehandling utav eleverna där. När vi var klara så gick vi upp till Randys kontor där vi hjälpte till med att fixa lexikon som skulle delas ut till alla sjätteklassare i Griffin från Griffin Rotary Club (min sponsorklubb, wohoo).

På onsdagen åkte jag till Mcdonough, en närliggande stad till Griffin, för att shoppa lite med min värdmamma. Även om jag inte hittade särskilt mycket så hittade hon desto mer haha. Däremellan så tog jag det ännu mera lugnt, slappade i solen, och jag passade även på att plugga lite emellanåt.

På torsdagen passade jag på att gå på Griffins rotarymöte och hann då även träffa min truster en liten stund vilket alltid är kul. Dessutom så känns det alltid så bra att gå på rotarymötena då jag inte kan göra det så särskilt ofta annars, men det känns bra att jag kan försöka visa min enorma uppskattning lite då och då iallafall. På kvällen åkte jag och Brenda in till Griffins lilla centrum och deras pyttelilla konserthall där vi lyssnade på en konsert med stadens kör som denna kväll sjöng en rad utav operalåtar.. Kanske inte världens roligaste kväll, men, men..

På fredagen tog min värdpappa Randy med mig till en skjutbana en bit utanför Griffin. Då han tidigare har jobbat mycket inom militären så är han en utbildad instruktör vilket gjorde att allt kändes mycket bättre och säkrare. Jag sköt nämligen med 4 olika pistoler utav olika storlekar och totalt sköt jag närmare 400 skott. Jag är ändå helt nöjd med min insats ändå (jag träffade ju faktiskt tavlan haha), och jag har sparat några av mina tavlor som souvenirer. Det var jättekul att få prova på att få skjuta lite med en riktig pistol, men jag vet inte riktigt om det är något som jag skulle vilja göra igen, det räckte lite med en gång. För även om säkerheten var på topp så kändes det helt sjukt att jag höll i något som så enkelt skulle kunna döda någon.

På fredagskvällen passade jag på att laga en hyfsat svensk måltid åt min värdfamilj. Jag gjorde lax i ugnen med couscous och till dessert som blev det en äkta svensk kladdkaka (min första kladdkaka på åtta månader). Det var riktigt gott att få äta riktig färsk lax igen, även fast den hade tillsatta färgämnen... Men måltiden verkades iallafall uppskattas vilket självklart var väldigt kul!

På lördagen fortsatte jag med det svenska temat då jag bakade kanelbullar. De blev inte lika goda som mammas bullar, men de var goda iallafall! Dock så tyckte min värdfamilj att det var konstigt att vi inte äter kanelbullar till frukost och att vi inte doppar dem i glasyr då det oftast är så amerikanska kanelbullar äts.. Jag passade även på att göra lite hemgjord granola vilket verkligen ska bli jättegott att ha till frukost nu ett tag framöver. När jag hade bakat klart var det lagom för mig att sätta mig vid datorn, koppla upp mig mot SVT play och lyckas kolla på finalen utav melodifestivalen - riktigt kul!

I måndags eftermiddag åkte jag utvilad tillbaka till Athens efter ett lugnt och skönt lov och nu är jag tillbaka i skolan igen och har fullt upp med lektioner, plugg och tentor. Men något som gör det hela betydligt lättare är det helt fantastiskt underbara vädret som vi har här just nu - 25 till 30 grader i skuggan och sol! I söndags bytte vi även till sommartid här vilket innebär att denna och nästa vecka är det bara 5 timmars tidsskillnad mellan här och hemma i Sverige vilket faktiskt gör att det känns lite närmare. Och nu har jag bara knappt två och en halv månad kvar här vilket ärligt talat känns helt sjukt.. Det är både positiva och negativa känslor som kommer fram i mig när jag tänker på det. Men, men, nu till helgen ska jag iallafall till Savannah med några andra GRSP-studenter för att fira St. Patrick's Day, så det ska verkligen bli jättekul!

Likes

Comments